Διαβάζουμε ειδήσεις από όλη την Ελλάδα… και φυσικά ψάχνοντας βρεθήκαμε σε μια ευχάριστη έκπληξη. όχι για το Δήμο Ζακύνθου αλλά για τον Δήμο Αλμυρού στην Θεσσαλία! Η Περιφέρεια σε συνεργασία με τον Δήμο χρηματοδοτεί 4 γήπέδα για να τοποθετηθεί φυσικός χλοοτάπητας στα γήπεδα ποδοσφαίρου Ευξεινούπολης, Πλατάνου, Πτελεού και Σούρπης και της κατασκευής νέας κερκίδας στο γήπεδο της Σούρπης. Καλά κάνουν λοιπόν οι αρχές της Θεσσαλίας και φτιάχνουν γήπεδα.

Ας τα βλέπουν όλα αυτά οι αρχές του Δήμου Ζακύνθου που εδώ και τόσα χρόνια έχουν φέρει τα γήπεδα του νησιού σε κατάσταση αποσύνθεσης! Φυσικά δεν μιλάμε για τη νέα Δημοτική Αρχή και ευχόμαστε στον νέο υπεύθυνο αθλητισμού του Δήμου Δημήτρη Κουτσογιάννη να φέρει εις πέρας το δύσκολο αυτό έργο που έχει αναλάβει. Το νησί της Ζακύνθου σε επίπεδο υποδομών ανήκει σε τριτοκοσμική χώρα (βλέπε Ενωσιακό γήπεδο).   Καλό είναι λοιπόν τόσο ο νέος Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Στασινόπουλος, όσο και ο νέος Δήμαρχος Νικήτας Αρετάκης να συνεργαστούν και μαζί με τον Βουλευτή Ζακύνθου Διον. Ακτύπη να χαράξουν κοινή στρατηγική για να δημιουργηθούν νέες ποδοσφαιρικές υποδομές που τόσο ανάγκη έχει το νησί μας

το ρεπορτάζ από την ιστοσελίδα magnesianews.gr

Την έγκριση για την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας και του Δήμου Αλμυρού για την υλοποίηση του έργου της τοποθέτησης νέου χλοοτάπητα στα γήπεδα ποδοσφαίρου Ευξεινούπολης, Πλατάνου, Πτελεού και Σούρπης και της κατασκευής νέας κερκίδας στο γήπεδο της Σούρπης έδωσε το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας μετά από εισήγηση του Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού. Τα έργα είναι συνολικού προϋπολογισμού 419.567 ευρώ.

«Σε συνεργασία με την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη, τους Περιφερειακούς Συμβούλους, τις υπηρεσίες μας και το Δήμο Αλμυρού εκσυγχρονίζουμε τέσσερα γήπεδα ποδοσφαίρου. Ο αθλητισμός είναι φιλοσοφία ζωής, που δίνει χρόνια στη ζωή και ζωή στα χρόνια. Χρηματοδοτούμε και κατασκευάζουμε Κλειστά Γυμναστήρια και Κολυμβητήρια, συντηρούμε και βελτιώνουμε δεκάδες γήπεδα ποδοσφαίρου και αθλητικά κέντρα που δίνουν διέξοδο στη νεολαία. Με σχεδιασμό, στρατηγική και σε συνεργασία με τα αθλητικά σωματεία και τους συλλόγους, υλοποιούμε έργα σημαντικά, αφού ανταποκρίνονται στις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών και ισόρροπα κατανεμημένα που επιπλέον δημιουργούν και θέσεις εργασία » τόνισε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Το συγκεκριμένο έργο αφορά την προμήθεια και τοποθέτηση φυσικού χλοοτάπητα στον αγωνιστικό χώρο των γηπέδων ποδοσφαίρου της Δημοτικής Κοινότητας Ευξεινουπόλεως και των Τοπικών Κοινοτήτων Σούρπης, Πτελεού και Πλατάνου του Δήμου Αλμυρού. Εξάλλου, και για το σύνολο των τεσσάρων γηπέδων, προβλέπεται η αναμόρφωση της επιφάνειας του αγωνιστικού χώρου, με αντικατάσταση του υποβαθμισμένου υφιστάμενου φυσικού χλοοτάπητα συνολικού εμβαδού (για όλα τα γήπεδα) 30.200,00 τ.μ.. Το έργο περιλαμβάνει την προμήθεια νέου έτοιμου φυσικού χλοοτάπητα, καθώς και την τοποθέτησή του με όλες τις απαιτούμενες εργασίες. Η προμήθεια του νέου τάπητα θα είναι από μίγμα ειδών κατάλληλο για γήπεδα ποδοσφαίρου, σύμφωνα με τις απαιτήσεις της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και τις τεχνικές προδιαγραφές. Τέλος, το γήπεδο της Σούρπης αναμένεται να αποκτήσει κερκίδα από τη μεριά του Γυμνασίου, με τη μελέτη να προβλέπει και σκέπαστρο.

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.