Ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (5/9) η εκδίκαση στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ για την προσφυγή που έχει καταθέσει η Super League σε βάρος της Ομοσπονδίας, για το ζήτημα των προκηρύξεων των πρωταθλημάτων της πρώτης κατηγορίας και της Football League.

Υπενθυμίζεται ότι οι προκηρύξεις των δύο λιγκών έρχονταν σε αντίθεση αναφορικά με το θέμα των ομάδων που θα υποβιβασθούν και θα ανεβούν, με αποτέλεσμα η ΕΠΟ να έχει τον τελευταίο λόγο και να τάσσεται με την προκήρυξη της Football League που προέβλεπε υποβιβασμό τριών ομάδων και η τελευταία θέση να κρίνεται σε μπαράζ.

Στη σημερινή εκδίκαση, την πλευρά της Super League εκπροσώπησε ο Γιάννης Οικονομάκης που έκανε λόγο για «άτυπη, άγραφη συμφωνία μεταξύ της Super League, της ΕΠΟ και του υφυπουργού Αθλητισμού να πέσουν 3 ομάδες και να ανέβει μία». Ωστόσο, όπως σημείωσε μία μέρα πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα, στις 24 Αυγούστου, η ΕΠΟ αποφάσισε να γίνει και ένα μπαράζ, μεταξύ του 13ου της Super League με τον 2ο της Football League.

«Αυτό είναι κάτι πρωτοφανές. Παρά την “πραξικοπηματική” αυτή απόφαση της ΕΠΟ, εμείς ξεκινήσαμε το πρωτάθλημα για το καλό του αθλήματος. Η ΕΠΟ δικαιούται να κάνει μόνο έλεγχο νομιμότητας στις προκηρύξεις και όχι έλεγχο σκοπιμότητας.

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου που συνεδρίασε μια μέρα πριν, στις 23 Αυγούστου, δεν εξέτασε καμία άλλη πρόταση προκήρυξης, πέραν αυτής της Super League την οποία και ενέκρινε. Και η ΕΠΟ ήρθε και άλλαξε μετά την προκήρυξή μας. Παρανόμως έλαβε αυτή την απόφαση.

Εμείς, αν το ξέραμε ότι θα γινόταν αυτό, μπορεί να μην πηγαίναμε σε μείωση των ομάδων σε 14 και να μέναμε 16. Και να θέλαμε, πάντως, να αλλάξουμε την προκήρυξη, δεν γινόταν, διότι δεν προλαβαίναμε να συγκαλέσουμε Γενική Συνέλευση, αφού το πρωτάθλημα άρχιζε την επόμενη μέρα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο δικηγόρος της Super League.

Από την πλευρά της η ΕΠΟ διά στόματος του Νίκου Μπάρτζη τόνισε ότι: «Δεν φταίει η ΕΠΟ που φτάσαμε ως την τελευταία μέρα. Η ΕΠΟ πάτησε στο ότι υπήρχαν δύο προκηρύξεις. Και η Football League είχε καταθέσει την δική της πολύ νωρίτερα.

Προκειμένου να εντάξει η Super League την συμφωνία που είχε με τον υπουργό, έστειλε μια προκήρυξη που δημιουργούσε πρόβλημα. Οι δύο προκηρύξεις (σ.σ. της Super League και της Football League) ήταν αντικρουόμενες και κάποιος έπρεπε να το λύσει».

Πλέον, η απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου για το πόσες ομάδες θα πέσουν και με ποιον τρόπο αναμένεται από την ερχόμενη εβδομάδα.

ΠΗΓΗ: sport-fm

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.