Νέα προκήρυξη που θα μπει σε διαβούλευση ετοιμάζουν οι άνθρωποι της ΕΠΣ Ζακύνθου για τη νέα σαιζόν που θα αλλάξει τα πάντα όσο αφορά τον τρόπο διεξαγωγής των  πρωταθλημάτων

Σύμφωνα με πληροφορίες θα υπάρξει ένα γύρος των αγωνιστικών και μετά θα υπάρξουν αγώνες κατάταξης τόσο για το πρωτάθλημα, όσο και για την παραμονή στην κατηγορία.

Αυτό θα ισχύσει και για τις δύο κατηγορίες της ΕΠΣ Ζακύνθου. Φυσικά όλα αυτά θα συμβούν όταν αποφασιστεί από διαβουλεύσεις  από τα ίδια τα Σωματεία μέσα στο καλοκαίρι.

 

Ένα πρωτάθλημα δυνατό και ανταγωνιστικό θέλουν να φτιάξουν οι άνθρωποι της ΕΠΣ Ζακύνθου που σκέφτονται να κάνουν ριζικές αλλαγές, που θα αφορούν τον τρόπο λειτουργίας των πρωταθλημάτων. Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει, η διοργανώτρια μελετά έναν διαφορετικό τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος πιο εξελιγμένο που θα δώσει στις ομάδες μεγαλύτερο κίνητρο σε όλη την διάρκεια της χρονιάς. Η φθίνουσα πορεία του Ζακυνθινού ποδοσφαίρου,  κατά τους ανθρώπους της Ένωσης πρέπει να σταματήσει να αρχίσει σταδιακά η αναβάθμιση αρχής γεννωμένης από την αλλαγή της προκήρυξης της νέας χρονιάς (2018-2019).

Η αρμόδια Επιτροπή στέφεται να αλλάξει αρκετά πράγματα και κυρίως να δώσει ενδιαφέρον στο ίδιο το υποβαθμισμένο προϊόν. Μια από τις καινοτομίες που πρόκειται να γίνουν είναι να αλλάξει το πρωτάθλημα. Δηλαδή να γίνεται κανονικά ο πρώτος γύρος και μετά οι ομάδες να χωρίζονται σε δύο γκρουπ. Από τις θέσεις 1-6 θα αγωνίζονται σε αγώνες κατάταξης για την ανάδειξη του πρωταθλητή και από τις θέσεις 7-12 θα αγωνίζονται για να παραμείνουν στην κατηγορία.

Πάνω σε αυτή την βάση θα γίνει η διαβούλευση και οι όποιες τροποποιήσεις σχετικά με τα μπόνους στην βαθμολογία και στις δύο κατηγορίες. Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί επίσημα κανένα μέλος της Ένωσης για αυτό το θέμα, αφού πριν λίγες ημέρες τελείωσε το πρωτάθλημα. όμως είναι σίγουρο ότι θα υπάρξουν αλλαγές αφού και αρκετές ομάδες δεν θέλουν να συμμετέχουν σε ένα πρωτάθλημα που από την αρχή θα έχουν κριθεί τα πάντα. Σίγουρα αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον και η επίσημη τοποθέτηση των ανθρώπων της Επιτροπής Πρωταθλήματος για το μεγάλο αυτό θέμα.

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.