Μέσα σε ένα διχαστικό κλίμα ολοκληρώθηκε η ετήσια Γενική συνέλευση της ΕΠΣ Ζακύνθου. Βαριές κουβέντες, αντιπαραθέσεις, αποχωρήσεις αλλά και απωθημένα χρόνων βγήκαν στην επιφάνεια με αποτέλεσμα να μην βγει κάτι ουσιαστικό και εποικοδομητικό. Αποχώρησε εκνευρισμένος ο Σπύρος Φιορεντίνος απειλώντας με μηνύσεις την διοργανώτρια για την αποδοχή της τελευταίας ως νόμιμού εκπρόσωπου του ΑΠΣ Ζάκυνθος τον Στέλιο Γούναρη! Αποχώρησαν από την αίθουσα οι πρόεδροι της ΑΕ Αγίου Λέοντα και του Αίολου Σαρακηνάδου Διονύσης Κλάδης και Νίκος Μαρίνος Ξανθός για την αντιμετώπιση που είχαν αφού πρώτα αντάλλαξαν βαριές εκφράσεις με το προεδρείο με τον Λεωνίδα Μαλιούφα να αφαιρεί τον λόγο από τον πρόεδρο της Ένωσης! Πέρασε άνετα ο διοικητικός απολογισμός με 15 ΝΑΙ, 2 ΟΧΙ, 2 ΠΑΡΩΝ και με 3 αποχωρήσεις!


Με 15 ΝΑΙ πέρασε ο διοικητικός απολογισμός, κέρδισε τη μάχη με την αντιπολίτευση το προεδρείο της Ένωσης καθώς οι σκληρή γραμμή που ακολουθήθηκε από τους τρεις δεν είχε ουσία, επιχειρήματα, στρατηγική και προτάσεις πέραν από τις γνωστές αντιπαραθέσεις. Από την άλλη,  οι άνθρωποι της διοργανώτριας δεν παραδέχθηκαν ότι έκαναν τουλάχιστον λάθος στο θέμα της προκήρυξης. Ήπιας μορφής κριτική έκαναν αρκετοί παράγοντες ομάδων, ενώ κάποιοι άλλοι κράτησαν ουδέτερη στάση.


Ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τετάρτης η μαραθώνια (3ώρη) Ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση της ΕΠΣ Ζακύνθου στην αίθουσα του Μουσικού Γυμνασίου Ζακύνθου. Μια συνέλευση που τα είχε όλα! Εντάσεις, διαξιφισμούς, αντεγκλήσεις, βαριές, λεκτικές επιθέσεις αλλά και αποχωρήσεις! Ήταν μια συνέλευση που πρόσφερε,”σπορ και θέαμα” αλλά επί της ουσίας τίποτα το ιδιαίτερο όσον αφορά την ανάκαμψη του ιδίου του αθλήματος που βρίσκεται σε πτωτική πορεία. Μπορεί να εκφράστηκε η αγωνία των παραγόντων για την φθίνουσα πορεία του Ζακυνθινού ποδοσφαίρου αλλά η φράση του προέδρου του ΑΠΣ Ζάκυνθος Στέλιου Γούναρη ότι δεν υπάρχει ζακυνθινό τοπικό ποδόσφαιρο εμπεριείχε όλα αυτά που συμβαίνουν από την αρχή της χρονιάς στα γήπεδα αλλά και από αυτά τα λυπηρά που συνέβησαν το βράδυ της Τετάρτης στην αίθουσα του Μουσικού Γυμνασίου!

Ήταν μια συνέλευση που θα μείνει στην ιστορία για το “τζερτεζλέ” που προκάλεσε και όχι για την ουσία που τελικά ήταν άνοστη, άχρωμη και άγευστη με την έννοια,  ότι πέραν της συζήτησης και των παραπόνων που ακούστηκαν δεν βγήκε κάτι ουσιαστικό. Αν το θέσουμε σε άλλη βάση κερδισμένη βγήκε η διοργανώτρια που μπορεί να δέχθηκε βολές αλλά έμεινε “όρθια” περνώντας τον διοικητικό απολογισμό άνετα με 15 ΝΑΙ επί συνόλου 22 ομάδων. Αν αυτό ήταν το ζητούμενο, τότε ο στόχος αυτός επετεύχθη.

Όμως το επίπεδο κινήθηκε σε πολύ “ρηχά νερά” καθώς έγιναν πολλά ευτράπελα που “βούλιαξαν” το ήδη ταλαιπωρημένο “πλοίο” του Ζακυνθινού ποδοσφαίρου. Από την αρχή φάνηκε ότι το κλίμα δεν θα ήταν και τόσο θερμό στην ήδη παγωμένη αίθουσα του Μουσικού. Με το “καλημέρα”  και πριν αρχίσει η διαδικασία ο Σπύρος Φιορεντίνος σηκώθηκε όρθιος και κατέθεσε αίτημα ότι υπήρξε θέμα διαδικαστικό με την εκπροσώπηση του ΑΠΣ Ζάκυνθος της Β΄ κατηγορίας από τον Στέλιο Γούναρη και όχι από τον υπάρχον συμβούλιο που τρέχει την ομάδα έως το τέλος του πρωταθλήματος. Αυτό το θέμα ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων με τον κο Φιορεντίνο να μιλά για παράνομη εκπροσώπηση της ομάδας και για παράνομη διαδικασία της Γενικής Συνέλευσης από μέρους του προεδρείου κάνοντας λόγο ότι θα υποβάλει μήνυση για αυτή την παρανομία όπως την χαρακτήρισε από μέρος της διοργανώτριας να είναι πρόεδρος σε 2 ομάδες το ίδιο πρόσωπο!

Εκεί υπήρξε έντονη αντιπαράθεση με τον Γραμματέα της Ένωσης Χαρ. Ραυτόπουλο στην οποία ενεπλάκη τόσο ο κος Γούναρης όσο και ο Πρόεδρος της ΑΕ Αγίου Λέοντα Διονύσης Κλάδης με τους δύο τελευταίους να ανταλλάσσουν σκληρές εκφράσεις για θέματα που είχαν συμβεί στο παρελθόν. Από την μεριά του ο κος Γούναρης τόνισε ότι θα πρέπει να τηρηθεί η νομιμότητα και ότι διαφορές υπάρχουν να λυθούν από τα αρμόδια όργανα. Ενώ ο κος Κλάδης μίλησε ότι το θέμα είναι καθαρά διαδικαστικό παίρνοντας επί της ουσίας την πλευρά του Σπύρου Φιορεντίνου.

Από εκεί και πέρα ξεκίνησε η διαδικασία με τον Πρόεδρο της Ένωσης Λεωνίδα Μαλιούφα να παίρνει τον λόγο και να κάνει τον απολογισμό της χρονιάς που πέρασε. Στην συνέχεια άνοιξε ένας κύκλος ομιλητών,  έτσι ώστε να τοποθετηθούν για τα πεπραγμένα της διοργανώτριας. Τα “αίματα άναψαν” για τα καλά όταν άρχισε να τοποθετείται η “σκληρή γραμμή”  την οποία αποτελούσαν ο πρόεδρος του Απόλλωνα Διονύσης Κακολύρης, ο πρόεδρος του Αίολου Νίκος Μαρίνος-Ξανθός και ο πρόεδρος της ΑΕ Αγίου Λέοντα Διονύσης Κλάδης.

Η τοποθέτηση του κου Κλάδη ήταν η “σπίθα που άναψε το φυτίλι” της αντιπαράθεσης καθώς μίλησε για ψήφους που ήταν αγορασμένοι στις προηγούμενες εκλογές και για την υπόσχεση του προέδρου ότι τα σωματεία θα ελάμβαναν το ποσό των 20.000 ευρώ, εκεί επενέβη ο πρόεδρος Λεωνίδας Μαλιούφας ζητώντας να ανακαλέσει ο κος Κλάδης αυτό που είπε για τους αγορασμένους ψήφους ενώ ο τελευταίος ζήτησε από τον πρόεδρο να πει συγνώμη για όλα αυτά που προκάλεσε. Επικράτησε αναταραχή, διαξιφισμοί έντονες λογομαχίες με την ένταση να κτυπάει κόκκινο, από το προεδρείο όσο και από τους δύο άνδρες!   Στην συνέχεια τόσο ο πρόεδρος της ΑΕ Αγίου Λέοντα Διονύσης Κλάδης όσο και ο πρόεδρος του Αίολου Νίκος Μαρίνος Ξανθός αποχώρησαν διαμαρτυρόμενοι από την διαδικασία αφού πρώτα είχε αφαιρεθεί ο λόγος από τον κο Κλάδη!

Επικράτησε παγωμάρα στην αίθουσα καθώς ήταν έντονη η αρνητικότητα που διαχεόταν παντού. Με την επέμβαση των ψυχραιμότερων συνεχίστηκε η συνεδρίαση, αφού αμέσως μετά έσβησε και η τελευταία “εστία φωτιάς”  ανάμεσα στον 2ο εκπρόσωπο του ΑΠΣ Ζάκυνθος Διονύσιο Κόκλα και τον 2ο εκπρόσωπο του Απόλλωνα Παναγιώτη Κοτσώνη!

Στην συνέχεια τοποθετήθηκαν αρκετοί παράγοντες θέτοντας τα παράπονα τους και αναδεικνύοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίσουν οι ομάδες τους. Κυρίαρχο ζήτημα είναι οι ανεπαρκείς υποδομές των γηπέδων, ο τρόπος διεξαγωγής των πρωταθλημάτων, η διαβούλευση της προκήρυξης που δεν έγινε ποτέ, τα πλαστά δελτία ποδοσφαιριστών, οι ανύπαρκτοι οικονομικοί πόροι και φυσικά η εγκατάλειψη του τοπικού ποδοσφαίρου από την ίδια την πολιτεία.

Οι παράγοντες ζήτησαν από την διοργανώτρια να εντείνει τι πιέσεις της προς την Δημοτική αρχή και την Περιφέρεια για την ανακατασκευή γηπέδων αλλά και την ανάπλαση των υποδομών. Μετά το πέρας των τοποθετήσεων έγινε ψηφοφορία για να εγκριθεί ο διοικητικός απολογισμός.

ΝΑΙ ψήφισαν οι Καταστάρι, ΑΠΣ Ζάκυνθος 1961, ΑΟ Λεβάντε, Παναρτεμισιακός, Εθνικός Σκουλικάδου, Δόξα Πηγαδακίων, Ελατιακός, Φλόγα Κυψέλης, Αλικανάς, Αχιλλέας Ζακύνθου,  ΑΠΣ Ζάκυνθος, Εσπερος, Δόξα Πηγαδακίων, ΑΕ Γερακαρίων, ΑΟ Βασίλικός. ΟΧΙ ψήφισαν Απόλλων και Αργάσι. Παρών ψήφισαν ο ΑΟ Τσιλιβή και ο Αστέρας Πλάνου.

Από την διαδικασία είχαν αποχωρήσει ο Αίολος Σαρακηνάδου, η ΑΕ Αγίου Λέοντα/κοιλωμένου για τους λόγους που προαναφέραμε αλλά και ο ΑΟ Κερίου. Ναφθίων ως ένδειξη διαμαρτυρίας για αυτά που συνέβησαν.

Τέλος,  από την διοργανώτρια το παρών έδωσαν οι εξής: Λεωνίδας Μαλιούφας, Χαρ. Ραυτόπουλος, Νίκος Καλλιβωκάς, Δημήτρης Καλογερίας, Γιάννης Φιλιποππολίτης και Διον. Χέλμης.

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.