Η επιθυμία της κυβέρνησης, που έχει διατυπωθεί από τον υφυπουργό Αθλητισμού περί διεύρυνσης του εκλογικού σώματος της ΕΠΟ στις επόμενες εκλογές είναι δεδομένη.

Η απόφασή της για μετάθεση των εκλογών της ΕΠΟ για τον Οκτώβριο, αντί του Ιουλίου που είχε συμφωνηθεί με τις FIFA/UEFA, επανέφερε το θέμα στην επικαιρότητα.

Η ίδια επιθυμία έχει εκφραστεί και από το υπουργό επικρατείας, που έχει μιλήσει για αλλαγές στον τρόπο ανάδειξης των οργάνων που διοικούν την ΕΠΟ.

Ο Λ. Αυγενάκης στο χθεσινό μήνυμα για τις επανεκκίνηση κάποιων αθλητικών δραστηριοτήτων είπε μεταξύ άλλων: «Βήμα βήμα, για να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα πολλών ετών. Να κρατήσουμε τα θετικά, να βελτιώσουμε τις αρρυθμίες, να λύσουμε τα προβλήματα…»

Το σχέδιο της κυβέρνησης, είναι δύσκολο να προχωρήσει χωρίς τη συναίνεση της ΕΠΟ και των FIFA/UEFA, με τις οποίες βρίσκεται σε συζητήσεις για ένα “νέο πλαίσιο”. Στο παρελθόν όσες φορές επιχειρήθηκε αλλαγή του εκλογικού συστήματος, χωρίς συναίνεση, τα σχέδια έμειναν στα χαρτιά και δεν εφαρμοστηκαν.

Παράλληλα η κυβέρνηση ανακοινώνει πρόγραμμα για τη στήριξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού μέσω της εγγραφής του συνόλου των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων της χώρας, που διαθέτουν την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση, στο «Μητρώο Αθλητικών Φορέων», το οποίο δημιουργείται στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Την ίδια στιγμή η Super League 1 επαναφέρει το θέμα του ποσοστού υπέρ του ποδοσφαίρου από τις στοιχηματικές εταιρείες, που χρειάζεται νομοθετική ρύθμιση, ενώ οι δύο μικρότερες επαγγελματικές κατηγορίες και τέσσερις ομάδες της Super League 1 βρίσκονται υπό την τηλεοπτική στέγη της ΕΡΤ.

Η ιστορία έχει δείξει ότι οι οικονομικές σχέσεις και οι νομοθετικές πρωτοβουλίες αποτελούν διαχρονικά εργαλεία της εκάστοτε κυβέρνησης για την υλοποίηση των πολιτικών της.

ΠΗΓΗ: soccerplus.gr

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.