Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία εδώ και αρκετά χρόνια έχει γυρίσει τις πλάτες της στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. αφήνοντας το στο  έλεος του θεού. Το χρήμα και το ενδιαφέρον την ίδιας της διοργανώτριας έχουν στραφεί εκεί που βρίσκονται οι μεγάλες ποδοσφαιρικές δυνάμεις. Δυστυχώς αυτό είναι μια πραγματικότητα. Από εκεί που γεννιούνται οι ποδοσφαιριστές, από τα ίδια τα Σωματεία δεν υπάρχει μέλλον.

Οι άνθρωποι της ΕΠΟ βλέπουν το ερασιτεχνικό με απαξίωση και οι ίδιοι προσπαθούν να το απαξιώσουν ακόμα πιο πολύ, κλείνοντας κάθε χρηματική στρόφιγγα προς αυτό! Οι  λύσεις εν προκειμένω είναι δύο για κάθε ΕΠΣ που σέβεται τον εαυτό της και φυσικά τα ίδια της τα Σωματεία. ή να παραδώσει όλα τα δελτία των ποδοσφαιριστών της στο Γουδή, ή να βρει η ίδια χρηματικούς πόρους για να κάνει ένα αξιοπρεπές πρωτάθλημα. Αναφέρομαι φυσικά στην ΕΠΣ Ζακύνθου που επιτέλους θα πρέπει να βγει από το καβούκι της και θα πρέπει να προστατεύει το ίδιο της το προϊόν.

Με ποιό τρόπο; με την εύρεση χρηματικών πόρων, δηλαδή χορηγών για τη νέα ποδοσφαιρική χρονιά. Τρανό, πρόσφατο παράδειγμα η ΕΠΣ Δωδεκανήσου που για τη νέα  σαιζόν απευθύνεται σε επιχειρήσεις για τις προσφορές τους για να στηριχθούν τα ίδια τα σωματεία. Το θέμα δεν είναι μόνο οικονομικό αλλά και υλικό καθώς η διοργανώτρια Δωδεκανήσου απευθύνεται σε κλάδους όπως  Αθλητικά είδη, Ξενοδοχεία, Εστιατόρια, Τουριστικά Λεωφορεία, Ναυτιλιακές Εταιρείες, Ασφαλιστικές εταιρείες, από όλο το Νομό. Οι επιχειρήσεις στέλνοντας την προσφορά τους, μπορούν να διεκδικήσουν τις ονομασίες των Πρωταθλημάτων, Κυπέλλων και της μπάλας Πρωταθλήματος της Περιόδου 2018-2019.

Αυτή η είδηση ίσως ευαισθητοποιήσει το προεδρείο της ΕΠΣ Ζάκυνθου και το ίδιο κινητοποιηθεί έτσι ώστε να γίνει και στη Ζάκυνθο ένα βήμα προς τα εμπρός. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παράγοντες είναι πάρα πολλά. Αυτή την στιγμή δεν θα μιλήσουμε για τις υποδομές που εν έτη 2018 είναι τριτοκοσμικές και αποτελούν ντροπή για το ποδόσφαιρο, αλλά για την βιωσιμότητα των ομάδων που κάθε χρόνο έχει μια φθίνουσα πορεία.

Αυτό που σε πρώτη φάση πρέπει να κάνει η διοργανώτρια είναι να βρει τρόπους να διοικήσει σωστά μέσα από τα εγκαταλειμμένα γραφεία στο Γαίτάνι. Να διοικήσει με πλάνο σωστή δομή και δουλειά. Τουλάχιστον αν δεν μπορούν τα ίδια τα στελέχη της να βρουν χορηγούς και οικονομική στήριξη,  ας δώσουν όλο αυτό το σχέδιο σε μια διαφημιστική εταιρία για να κάνει αυτό που κάνει όλος ο ιδιωτικός τομέας. Με λίγα λόγια η διοργανώτρια θα πρέπει να απογαλακτιστεί από την “μητέρα”  ΕΠΟ και να λειτουργήσει όπως αρμόζει στην εποχή μας που είναι δύσκολη οικονομικά και παρακμάζει ποδοσφαιρικά.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.