Ο επί 25 χρόνια πιστός στρατιώτης του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου ανοίγει την καρδιά του και μιλά στον Δημήτρη Πέττα για όλους και για όλα, χωρίς περιστροφές και αποκαλύπτει πολλά πράγματα που ήταν κρυμμένα για αρκετά χρόνια

η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΔΟΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΡΜΗΣ

Ασυμβίβαστος τύπος, αναρχικός για πολλά χρόνια στα Εξάρχεια, παλιός μηχανόβιος και αριστερός αλλά στο πολύ τέρμα αριστερά… Τι να πει κανείς για αυτόν το τύπο που από το 1948 έχει μια ενεργή δράση στα κοινά αυτού του τόπου… Η φωνή του Καζατζίδη στο ραδιόφωνο του Ερμή είναι δυνατή και καθαρή “Η ζωή μου όλη” τραγουδά ο τεράστιος αυτός καλλιτέχνης… και ο καλεσμένος Βουρκώνει, ξέρει ότι αυτό το τραγούδι τον αντιπροσωπεύει… Ο λόγος για τον Ντίνο Σεμιτέκολο που σε μια χειμαρρώδη συνέντευξη μιλά για όλους και για όλα!

 

Για τα πρώτα παιδικά του χρόνια

Διαδρομή από το 1948 από 8 ετών παρακολουθούσα τον Πειρατή εκεί που είναι σήμερα το Νοσοκομείο και παίζαμε ποδόσφαιρο, εκεί παρακολουθούσα τον Καπανδρίτη τον Πιριπήρη και άλλους της εποχής εκείνης… Αλλά πάντα τελειώναμε το ποδόσφαιρο με ξύλο, από τότε υπήρχε η ομάδα του Γαϊτανίου… Στην συνέχεια έπαιζα στο Γαϊτάνι…. Είχαμε ένα όνειρο να φτιάξουμε ένα γήπεδο φτάσαμε στον Σεβασμιώτατο και μας έδωσε το χωράφι με τον όρο ότι σε τρία χρόνια να φτιάξουμε το γήπεδο. Μετά μας δόθηκε η ευκαιρία λόγω Ευρωπαϊκού να φτιάξουμε το Ενωσικακό… Να σας πω ότι στην ομάδα του Γαϊτανιού έπαιζε ο Νικόλας ο Τετράδης που ήταν ιδρυτικό μέλος της πρώτης ομάδας του νησιού που λεγόταν «Φαλίνος» και μου έμαθε όλη την Ιστορία του Ζακυνθινού ποδόσφαιρου εκείνης της εποχής…

Για την πολιτική του ιδιότητα

Είμαι ένας αναρχικός με μεγάλη καριέρα (γέλια) ήμουν στα Εξάρχεια, μετά τη νεολαία του Λαμπράκη και στο σπίτι μου στο γαϊτάνι ιδρύθηκε το ΚΚΕ, εντάχθηκα τότε εκεί. Μετά Γραμματέας στο Εργατικό κέντρο 20 χρόνια, ίδρυσα το Σωματείο των Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ζακύνθου, έφτιαξα μαζί με άλλους και με πολύ προσωπική εργασία ένα σχολείο στο Γαϊτάνι. Το 1986 έψαχνα να βρω κάτι πιο αριστερό από το ΚΚΕ πήγα στα Εξάρχεια και εντάχθηκα στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ όπου είμαι και μέχρι σήμερα. Έχω 55 συνεχόμενα χρόνια δράσης πολιτικής και κοινωνικής.

Για το τι είναι ποδόσφαιρο

Ένα κομμάτι του αθλητισμού, μου αρέσει ο μαζικός αθλητισμός, κάθε γειτονιά ομάδα για να αθληθεί η νεολαία, που πρέπει όλοι να έχουν το δικαίωμα να συμμετέχουν. Μου αρέσει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Το επαγγελματικό είναι κάτι διαφορετικό. Το είχα πει τότε του Καπανδρίτη ότι τα χωριά μπορεί να την πετυχαίνουν την μπάλα με την 3η προσπάθεια παίζουν όμως για την φανέλα και είναι ωραίο. Στην μεγάλη ομάδα την επαγγελματική δεν είμαι και τόσο σίγουρος ότι είναι έτσι.

Για την κατηγορία που του προσάπτουν ότι ήταν κόντρα στη Ζάκυνθο…

Κατ΄ αρχήν υπήρχε μια προπαγάνδα από παλιούς αλλά και σήμερα ότι υπήρχε αυτή η κόντρα μεταξύ της χώρας και των χωριών.. και κατά κάποιο τρόπο υπήρχε.  Αναγκαστήκαμε τότε λοιπόν να φτιάξουμε τον Έσπερο σαν αντίπαλο δέος απέναντι στην ομάδα της χώρας που ήταν η Ζάκυνθος. Εγώ ο Λάκης ο Στεφανόπουλος και ο Διονύσης Σιδηροκαστρίτης ο Μπακούνος.  Είναι λάθος ότι δεν ήμουν δίπλα στην ομάδα, απλά δεν πήγαινα στο γήπεδο. Στην κ19 της Ζακύνθου πήγαινα πάντα. Στο γήπεδο δεν πήγαινα διότι υπήρχε αυτή η διένεξη της ΕΠΣ και του ΑΠΣ και δεν ήθελα να έρθω σε κόντρα με κανέναν στην κερκίδα. Κατά δεύτερον κατά καιρούς είχαν σηκώσει διάφορα πανό που έβριζαν την ΕΠΣ… Αυτοί ήταν οι λόγοι που δεν πήγαινα στο γήπεδο για να δώ τη Ζάκυνθο… Βέβαια ήταν και το γεγονός το 1973 με τον Εθνικό Αστέρα που έγιναν επεισόδια και το αίμα ήταν σε πολλά σημεία με ανθρώπους να κρύβονται σε σπίτια για να γλυτώσουν. Εξάλλου ήταν πολιτικό το θέμα τότε..

Για την διαδρομή του στην ΕΠΣ Ζακύνθου

Έβαλα πρώτη φορά υποψηφιότητα το 1991 επί προεδρίας Στέφανου Βίτσου, ήμουν βέβαια γνωστός λόγω την συνδικαλιστικής μου δράσης.  Από το 1991 έως το 2016 ήμουν στην Ένωση. Ποτέ όμως δεν πήγα να ζητήσω ψήφο από ομάδα, ποτέ δεν είπα σε παράγοντα να με ψηφίσει… Πριν από 8 χρόνια που έβαλε υποψηφιότητα η Ροδούλα Σπινθάκη, εγώ της πρότεινα να ανέβει. Βέβαια για να μπει η Ροδούλα έπρεπε κάποιον να φάνε και τότε ρίξανε εμένα. Αυτό το ξέρουν όλοι… Αυτό τότε με πείραξε πάρα πολύ, διότι ‘όλοι… Ροδούλα, ο Κώστας (Ξανθός)  ο Μπάμπης (Κλαυδιανός) ήταν στο κόλπο και εκεί όμως σε αυτήν την εκλογή βγήκα χωρίς να με στηρίξουν αυτοί… Μετά τοΝ Βίτσο έβαλα υποψηφιότητα με Αλφρέδο Ξένο και μετά με τον Μιλτιάδη τον Μαυρία και στο τέλος  με τον Κώστα Μαρίνο Ξανθό.

Για το τι συνέβη στην Αλεξανδρούπολη και τα χρήματα…

Μας είχε δώσει ο Δεσπότης εκεί  το συνεδριακό κέντρο, δεν ήμασταν τότε πολύ γνωστοί. Είδα όμως μέσα στην βροχή τον τότε Πρόεδρο τον Μιλτιάδη τον Μαυρία μέσα στην βροχή να πηγαινοέρχεται να μιλεί με πρόσωπα με ομάδες να ανταλλάσουν ψηφοδέλτια. Πήγα είπα στον Μιλτιάδη ότι φεύγω και πήγα στο Ξενοδοχείο, μετά πήγα βόλτα στην πόλη και αργότερα όταν ήταν να φύγουμε συναντήθηκα ξανά με τον πρόεδρο. Μετά από δυο με τρία χρόνια έμαθα τα γεγονότα της Αλεξανδρούπολης και αλλά πολλά (γέλια)… Τότε έπεσε χρήμα πολύ. Τότε οι εκλογές ήταν κομματικές, παραταξιακές… και καταλαβαίνεις τι γινόταν.

Για το πως μπήκε ο Κώστας Μαρίνος Ξανθός στην Ένωση

Ο Ξανθός ήταν τότε διαιτητής και έβαλε υποψηφιότητα αλλά δεν είχε τον απαιτούμενο χρόνο αλλά ρισκάρισε δεν το πήρε χαμπάρι τότε ο Γιάννης Σιδηροκαστρίτης γιατί θα ακυρωνόταν. Τα σπάσανε τότε με τον Στεριώτη , όπως τα έσπασε και ο Μπάμπης (Κλαυδιανός)… Στην αρχή για 2 χρόνια ο Κώστας (Ξανθός) δεν μίλαγε καθόλου, διότι δεν ήταν νόμιμος …. συμμετείχε αλλά δεν κοντραριζόταν, διότι ήξερε ότι ανά πάσα στιγμή θα έβγαινε έκπτωτος.. Δούλευε πολύ και δεν μίλαγε καθόλου… και έτσι κέρδισε την θέση. Με τον Αλφρλεδο Ξένο στο τέλος να παραιτείται.  Εγώ ήμουν αυτός που τον έφερα σε επαφή με τον Βασίλη Γκαγκάτση.

Για το τι έγινε στην Σπάρτη όταν βγήκε ο Γκαγκάτσης

Όταν βγήκε ο Γκαγκάτσης στην προεδρεία της ΕΠΟ έπεσε και εκεί αρκετό «μαρούλι» (γέλια)… Στην Σπάρτη έγινε αυτό, τότε εμείς είμαστε με τον Βίκτωρα τον Μητρόπουλο, διότι μας είχε υποσχεθεί να μας φτιάξει το γήπεδο.  Πριν την ψηφοφορία ένας άνθρωπος του Γκαγκάτση που έκανε νόημα να τα πούμε έξω Παπαγιάννη τον έλεγαν. Ήξερα τι ρόλο παίζει και βγήκαμε έξω με τον Τάκη τον Τσαγκαρόπουλο με πάει σε ένα αυτοκίνητο μου ανοίγει το φορτμπαγκάζ και μέσα από μια σακούλα βελούδινη και μου πρόσφερε 10.000.000 δραχμές και μου είπε πόρτα κε Σεμιτέκολε πες ότι σου πονάει το στομάχι και φύγε…και πες στον πρόεδρο σου (ξανθός) που ήταν τακτικός αναπληρωματικός να ψηφίσει. Πήγα μέσα το είπα στον Μητρόπουλο να το καταγγείλω αλλά μού είπε όχι. Στο ξενοδοχείο μετά δεχτήκαμε επίθεση, ήρθε ο Βίκτωρας με τα πιστόλια και έγινε της κακομοίρας Ζακυνθινά… Στο ανσασέρ αλλάζανε τα χρήματα, χαμός κυρίου!  Δυστυχώς έτσι γίνονται οι εκλογές!

Για το πως έπεισαν  τον Γκαγκάτση για το Ενωσιακό

Όταν ήταν να μας φτιάξει το γήπεδο ο Γκαγκάτσης πήγαμε στην Αθήνα, πριν από τις εκλογές στην ΕΠΟ εμείς θέλαμε να βάλουμε το γήπεδο 3ο για να φτιαχτεί, τότε ο Γκαγκάτσης για να πάρει τις εκλογές επέμενε να δώσει σειρά προτεραιότητας σε άλλη Ένωση, εγώ επέμενα πολύ και δεν δεχόμουν. Τότε άνοιξε το συρτάρι και μας έδωσε 70.000 ευρώ για να κάνετε τις εκλογές σας στη Ζάκυνθο μας είπε! Μαύρα χρήματα!!!  Του το αρνήθηκα δεν πήραμε τα χρήματα και έτσι φτιάχτηκε το γήπεδο. Να ξέρεις εκεί (ΕΠΟ)  υπάρχει χρήμα.. Οι υπάλληλοι αμείβονται πλουσιοπάροχα. Εδώ ο δικός μας υπάλληλος παίρνει 2.000 ευρώ το μήνα! Και εγώ παίρνω 340 ευρώ σύνταξη!  Εδώ ο ίδιος ο Γκαγκάτσης έκανε πίσω όταν όλοι πήγαμε να διεκδικήσουμε τα χρήματα μας από το Κράτος! Έκανε κλοτούμπα!  Μάλιστα όταν έκανα φασαρία για αυτό το θέμα ο ίδιος ο Γκαγκάτης είπε στον Ξανθό να μην πατήσω άλλο στην ΕΠΟ!

Για τότε που ήταν στην αντιπολίτευση απέναντι στον Ξανθό

Με την Σπινθάκη, τον Βερύκιο και τον Κεφαλληνό κάναμε κόμμα, γίναμε αντιπολίτευση απέναντι στον Ξανθό και συνεδριάζαμε σε ξενοδοχείο στο Τσιλιβή! Συμφωνήσαμε εκεί  λοιπόν για τον Βερύκιο να βάλει για γραμματέας. Σε εκείνο το Συμβούλιο έγινε χαμός καθώς όλοι ψήφισαν την Ροδούλα για αντιπρόεδρο όταν έφτασε η σειρά του γραμματέα ο Μπάμπης (Κλαυδιανός) πήρε 5 ψήφους και όλοι ψαχνόντουσαν να βρουν αυτούς που δεν ψήφισαν! Θα μπορούσε η Σπινθάκη να μείνει και να προσφέρει, είναι δυναμική αλλά είχε ένα ελλάτωμα ήθελε γρήγορα να φτάσει ψηλά. Δεν είχε υπομονή, έκανε λάθη και αυτό το πλήρωσε

Για την ήττα στις εκλογες που έγιναν τον Μάρτιο

Έγινε ένας αγώνας μεταξύ δύο παρατάξεων. Ο αγώνας όμως ήταν στημένος και με πληρωμένο διαιτητή! Στο στήσιμο που δεν καταγγέλθηκε φταίνε αυτοί που έχασαν, διότι ήξεραν τι ακριβώς έγινε.. ήξεραν ότι ένας υπόδικός εν ονόματι Παπαδόπουλος  είχε εγκατασταθεί στον Κόκκινο βράχο και με χρήματα εξαγόραζε συνειδήσεις! Βλέπεις ότι μιλάω με ονόματα!  Αυτό ποτέ δεν καταγγέλθηκε ΠΟΤΕ και ήταν πολύ μεγάλο λάθος! Εκτός από αυτό υπήρχαν και απειλές. Στην Ένωση ήρθαν άνθρωποι της νύχτας και της φυλακής και έδωσαν το μήνυμα. Μάλιστα αυτοί οι άνθρωποι έστειλαν από φυλακισμένο μήνυμα στον ίδιο τον Κώστα Μαρίνο Ξανθό και όταν τον ρώτησα γιατί δεν μιλάει μου είπε Ντίνο έχω παιδιά και εγγόνια! Έτσι λοιπόν ήταν στημένο το σκηνικό/ Είχα πει στον Ξανθό ότι θα καθίσω να δώ το τέλος σας αλλά όχι με αυτό τον τρόπο με ανθρώπους της νύχτας! Τα ‘έχω και με τον Υφυπουργό ο οποίος λέει ότι θα εξυγιάνει τον χώρο, ίδια πράξη  ήταν αυτή με του Γκαγκάτση τότε και τώρα ο κος Κοντονής το ήξερε, ήξερε τι έγινε και δεν έκανε τίποτα!Όσον αφορά ότι στις περασμένες εκλογές ότι δόθηκαν χρήματα εγώ είμαι κάθετος καθώς ο Ξανθός δεν θα έδινε ποτέ χρήματα για κάτι τέτοιο! Καθώς φημίζεται ότι δεν χαλάει ούτε ευρώ!   Οι εκλογές όμως δεν χάθηκαν μόνο για αυτό, η Ένωση ήθελε ανανέωση, ο Ξανθός έπρεπε να είχε φύγει δεν μπήκαν νέα πρόσωπα. Όμως και τα σωματεία δεν έφεραν ποτέ μια πρόταση αλλά όπως και να έχει τα τελευταία χρόνια υπήρχε πρόβλημα. Πολλές φορές το είχα πει ότι στην Ένωση είχαμε γλάστρες καθώς λίγα ήταν τα στελέχη που δούλευαν πολύ. Αλλά και πάλι δεν ήταν σωστό να μην βγει ο Μπάμπης (Κλαυδιανός) και ο Κλάδης ο Διονύσης είναι τεράστιο έγκλημα για το ποδόσφαιρο, όπως και ο Κώστας ο Μυλωνάς. Το θέμα όμως είναι να μην επαναληφθεί το ίδιο πράγμα, δηλαδή να συμμετέχουν λίγοι στο νέο Δ.Σ της Ένωσης.

Για την ΕΠΟ και τις  σχέσεις της με το ποδοσφαιρικό νησί

Οι σχέσεις με την ΕΠΟ αυτή την στιγμή είναι οι χειρότερες, Η κόντρα με τον Κοντονή, ι εκλογές στην Ένωση έχουν επηρεάσει αρνητικά το κλίμα. Επάνω στην ΕΠΟ δεν θέλουν να ακούν για την ποδοσφαιρική Ζάκυνθο. Την έχουν πληρώσει 5 αξιολογημένοι διαιτητές και φυσικά ο ΑΠΣ Ζάκυνθος με διαιτησίες και με άλλα γεγονότα. Παλιά στην Ηλεία υπήρχε κόντρα του Κουλούρη με την προηγούμενη αρχή στην ΕΠΟ και οι διαιτητές από εκεί ερχόταν στη Ζάκυνθο. Εκδικητικά το κάνουν αυτό και θέλω να το καταγγείλω επίσημα… Είναι άδικο κάποιοι διαιτητές να κάνουν τόσο μεγάλο αγώνα, να πετύχουν τους στόχους τους και να έρχονται οι από πάνω και να δημιουργούν αποκλεισμούς…  Το είπα στον Ξανθό να πει μια κουβέντα, μέχρι στιγμής όμως δεν έχω μιλήσει με τον Κώστα (Ξανθό) για αυτό το θέμα. Θα πρέπει όμως η νέα ΕΠΣ να παρέμβει δυναμικά… Πάντως πιστεύω ότι θα αλλάξει κάτι στις εκλογές του Οκτωβρίου.

Για την κόντρα της ΕΠΣ και του ΑΠΣ Ζάκυνθος

Υπάρχει κόντρα σωστά. Εγώ είχαν κάνει τις επαφές μου την πρώτη φορά με τον Σπύρο τον Φιορεντίνο και τον Μάκη Πυλαρινό πίσω από το Λιμεναρχείο και μια άλλη φορά όταν ήρθε στην Ένωση ο Κοντονής ο Κώστας και του είπαμε εγώ και ο Ξανθός δεν έχουμε κανένα πρόβλημα, από αύριο κιόλας να αρχίσουμε επαφές. Την επόμενη ημέρα είδαμε μια ανακοίνωση στον Ερμή που έλεγε με ποιο δικαίωμα ο Κώστας ο Κοντονής διαπραγματεύεται με την Ένωση πράγματα που δεν του είπαμε. Την ανακοίνωση αυτή την υπέγραφε ο πρόεδρος ο Στέλιος Γούναρης. Εμείς θέλαμε,  η Ζάκυνθος είχε το πρόβλημα αλλά σε γενικές γραμμές και οι δύο,  άλλος πολύ και άλλος λίγο έφτασαν τα πράγματα στα άκρα.

Για το χαμένο χαρτί της Ζακύνθου…

Προϊστάμενος του Ματσόλα (Υπαλλήλου της Ένωσης) είναι ο γραμματέας δηλαδή εκείνη την στιγμή ο Μπάμπης ο Κλαυδιανός εκεί πρέπει να δίνει αναφορά ο υπάλληλος. Γιατί αυτό το έγγραφό δεν το έδωσε στον προϊστάμενο του ως όφειλε; Είπε ότι το έδειξε στον πρόεδρο ε και; Ήταν υποχρεωμένος να ενημερώσει τον Κλαυδιανό. Εγώ πιστεύω ότι την ευθύνη την φέρει ο υπάλληλος διότι προφανώς αυτό το έγγραφό ξεχάστηκε επάνω στο γραφείο του… Επειδή ξέρω τον Ματσόλα το έδειξε το έγγραφο στον Ξανθό ή στον Κλαυδιανό αυτοί θα του είπαν να το στείλει εκεί που πρέπει και όπως σας είπα επειδή ξέρω τον υπάλληλο 25 χρόνια μπορεί να ξέχασε να το στείλει! Είμαι σίγουρος 1000% για αυτό! Πολλές φορές στο παρελθόν είχαν γίνει διάφορα με τον Υπάλληλο και 3 φορές με σταμάτησαν έξω από την εισαγγελία για σοβαρά θέματα. Χαίρομαι που άκουσα προχθές ότι θα γίνει ΕΔΕ για το συγκεκριμένο θέμα και εκεί θα αποκαλυφθεί η αλήθεια και θα πάω και μάρτυρας για να πω τι ρόλο παίζει ο συγκριμένος άνθρωπος στην Ένωση. Όπως σας είπε και ο Ξανθός πολλές φορές είπαμε να λήξουμε την συνεργασία μας αλλά δεν το κάναμε για λόγους άλλους. Είναι ένα φτωχό παιδί. Τώρα αυτοί που είπαν ότι το έγγραφο αυτό το έσκισαν μέσα στην Ένωση θα πρέπει να πουν το όνομα και όχι μόνο να απειλούν με μηνύσεις θα έπρεπε να την είχαν κάνει ήδη!

Για την άποψή του για πρόσωπα του ποδισφαίρου

Στέλιος Γούναρης

Πανέξυπνος άνθρωπος, έχει κρατήσει την ομάδα μόνος του σε υψηλό επίπεδο, έχει διασυνδέσεις πολλές αλλά έχει και τα μείον του. Είναι μοναχικός και αυτό βλάπτει σε μια κακή στιγμή θα φορτωθούν όλα πάνω του. Θα έρθει η ώρα μακάρι να μην γίνει αλλά θα φύγει και δεν θα μπορεί να έρθει άλλο στη Ζάκυνθο! Είπαμε κουβαλάει τον σταυρό μόνος του!

Κώστας Μαρίνος Ξανθός

Είναι ένας πολιτικός, ξέρει να ελίσσεται στο χώρο να πει αλήθειες αλλά και ψέματα, ξέρει γράμματα, είναι έξυπνος και μπορεί να σταθεί σε τέτοιου είδους θεσμικά όργανα.

Χαρ. Κλαυδιανός

Ικανότατος, αφοσιώνεται πολύ σε ένα αντικείμενο, είναι όμως απόμακρός από τον υπόλοιπο κόσμο είναι τίμιος άθρωπος, έχει εγωισμό και αυτό κατά κάποιο τρόπο χαλάει λίγο την εικόνα του

Διονύσιος Κλάδης

Από τα καλύτερα παιδιά. Εργατικός δεν έχει ανάγκη από χρήματα. Έκανε αγώνα τρομακτικό κάθε Πέμπτη πως θα βοηθήσει την Ζάκυνθο για να μην βάζει παιχνίδια και ας τον κατηγορούσαν για αυτό.

Λεωνίδας Μαλιούφας

Καλό παιδί, πολύ καλό! Αλλά λέει συνέχεια ΝΑΙ και αυτό δεν είναι καλό! Του είπα να φυλακτεί από κινδύνους. Έπεσε όμως σε λακκούβα με τις εκλογές και κάποια στιγμή θα την πληρώσει…

Χαρ. Ραυτόπουλος

Εδώ και 25 χρόνια με ψηφίζει, ήμασταν φίλοι,  με το τελευταίο επεισόδιο που έκανε στο γήπεδο των Αμπελοκήπων δεν πρόκειται άλλο να του πω καλημέρα! Πήγα να χαιρετίσω τους διαιτητές και ήρθε με αυστηρό ύφος απεύθυνε στους διαιτητές λέγοντας αν συμβαίνει κάτι εδώ με την παρουσία μου! Για τον Μπάμπη ταιριάζει το ρητό Ουδείς αχαριστότερος του ευεργετηθέντος» Ο Μπάμπης μέσα στην Ένωση έχει εμπειρίες, /ήξερε πολύ περισσότερα πράγματα από όλους μας και θα πετύχει.

Γιαννης Βερύκιος

Χρυσό παιδί, λείπει από το ποδόσφαιρο, ότι και να πω για τον Γιάννη είναι λίγο είναι δυνατόν αυτός ο άνθρωπος να μην είναι στο χώρο του ποδοσφαίρου; Κρίμα!

Ροδούλα Σπινθάκη

Δυναμικός άνθρωπος, χάλασε χρήματα δεν υπολόγισε τα κοράκια που ήταν δίπλα της και βγήκε από λόγο, διότι μου είχε πει ότι θα μείνει στο χώρο του ποδοσφαίρου!

Για μια ιδανική σύνθεση ενός Δ.Σ  στην Ένωση..

Δεν μπορώ να πω ποιους θα ήθελα διότι μπορεί να αδικήσω κανέναν, υπάρχουν αξιόλογοι άνθρωποι που θα μπορούσαν να βοηθήσουν

Για το Ενωσιακο γήπεδο…

Αντί να φτιάξουν το βοηθητικό στο Δημοτικό έπρεπε να κοιτάξουν να επαναλειτουργήσουν το Ενωσιακό. Τέλος πάντων. Όχι δεν συμφωνώ να παραδοθεί σε ιδιώτη! Έχει την ευθύνη ο Δήμος για αυτό. Είναι αδιανόητο να φτιαχτεί και να μπουν μέσα οι ομάδες και να πληρώνουν; Που ακούστηκε αυτό!  Είμαι κάθετος, το γήπεδο δεν πρέπει να παραχωρηθεί σε ιδιώτη. Τελεία και παύλα!

Για την παραλαβή παράδοση της ΕΠΣ

Κοιτάξτε να δείτε… έχει γίνει θέμα για τον αν παράδωσαν οι προηγούμενοι, δηλαδή έπρεπε να πάνε παρακαλεστά να παραδώσουν; έπρεπε να παραδώσουν όχι με ένα έγγραφο αλλά κανονικά. π.χ ο ταμίας που ήταν ο Τιμόθεος ο Παπαδάτος δεν έπρεπε να ενημερώσει πως και από που πληρώνεται ο υπάλληλος;  Έχουν στείλει έγγραφα οι καινούργιοι στους παλιούς να παραβρεθούν για να παραδώσουν; Ξέρουν οι νέοι στην ΕΠΣ πόσο χρηματικό υπόλοιπο αφήσαμε; δηλαδή τα χρήματα για το ρεύμα του γηπέδου ξέρουν πόσο είναι;

Για τις Μεικτές ομάδες

Οι Μεικτές δεν είναι ομάδες όπως οι συνηθισμένες. Έχεις να κάνεις με παιδιά, και είναι διαφορετικό, διότι έχει να κάνει με περιουσίες των ανθρώπων! όταν κάποιος φέρνει το παιδί του στις Μεικτές υπάρχει τεράστια ευθύνη! Πρέπει να είσαι παιδαγωγός, να είσαι Πατέρας να είσαι μητέρα! Δεν είναι τόσο απλό οι Μεικτές ομάδες. όλα αυτά τα χρόνια προσπαθήσαμε να φανούμε αντάξιοι σε όλους αυτούς που μας εμπιστεύτηκαν τα παιδιά τους. Έπρεπε κάθε στιγμή να μηδενίζουμε όλους του κινδύνους! Αυτά τα λέω διότι όσα παιδιά πέρασαν από Μεικτές ήταν σαν να ήταν δικά μου! Τα λέω όλα αυτά διότι και η νέα ΕΠΣ θα πρέπει τις Μεικτές να τις δει διαφορετικά… Έχω ακούσει ότι ο Διον. Χέλμης που θα αναλάβει είναι πολύ καλό παιδί, εύχομαι αυτά που λέω να τα κάνουν πράξη. Τα παιδιά είναι πάντα καλά αλλά εμείς πολλές φορές τα χαλάμε… όμως εμείς δίναμε έμφαση στην συμπεριφορά!

Για τους μικρούς στα πρωταθλήματα

Είναι λάθος να γίνεται αυτό με μικρό να είναι 21 ετών, Είναι τεράστιο λάθος. όμως οι ομάδες είναι αυτές που ψηφίζουν για αυτό. Εγώ για την Β΄ Κατηγορία είχα βάλει βέτο ότι πρέπει να αγωνίζονται δύο μικροί κάτω των 17 και πέρασε… Αν ήμουν στην Ένωση τώρα θα το είχα βάλει σαν προϋπόθεση στην Α΄ κατηγορία υποχρεωτικά κάθε ομάδα να έχει και παιδική!

Για το αν θα πάει στην ΕΠΣ  αν του ζητηθεί βοήθεια

Όχι δεν θα μπορούσα να το κάνω, αυτό δεν γίνεται… Από την στιγμή που έχω πει ότι οι εκλογές στην ΕΠΣ ήταν στημένες δεν θα μπορούσα να βοηθήσω. Θα ερχόμουν κόντρα στον ίδιο μου τον εαυτό στα δικά μου πιστεύω! Προχθές με κάλεσε ο Λεωνίδας (Μαλιούφας) στην γιορτή για τις Μεικτές δεν πήγα διότι είχαν μια υποχρέωση αλλά και πάλι δεν θα πήγαινα! Αν και μου λείπει αυτό είναι γεγονός αλλά δεν μπορούμε να αλλάξουμε τον χρόνο και την φορά των πραγμάτων!

Για το τι τον πείραξε και τι τον έχει πικράνει

Ήμουν σε ένα παιχνίδι στο Ροίδο και πήγα να χαιρετήσω τους διαιτητές και ήρθε ο Μπάμπης ο Ραυτόπουλος και είπε κε Διαιτητά συμβαίνει τίποτα; υπάρχει κανένα πρόβλημα εδώ; Αυτό το είπε για μένα, βέβαια ο Αδαμόπουλος του απάντησε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα διότι ο Ντίνος είναι πατέρας μας! Αυτό όμως ήταν πολύ βαριά προσβολή από τον κο Ραυτόπουλο! πικράθηκα και δεν είπα κουβέντα απλά σηκώθηκα και έφυγα!

Για ευχάριστες και δυσάρεστες στιγμές…

Ήταν πολλές οι ευχάριστες στιγμές, αλλά αυτό που προσπάθησαν τότε στην Ένωση για να με ρίξουν πριν από 8 χρόνια ήταν η πιο άσχημη στιγμή που έχω βιώσει στο ποδόσφαιρο, διότι δεν το άξιζα να μου συμπεριφερθούν με τέτοιο τρόπο! Το χειρότερο ήταν ότι με συκοφάντησαν  τότε!

Ο επίλογος….

Όλα αυτά τα έκανα για τον εαυτό μου, για να νιώθω εγώ καλά  δεν τα έκανα για να ωφελήθώ , κράτησα φιλίες και φυσικά από όλες τις ομάδες του νησιού. Τους ευχαριστώ όλους για όλα αυτά που περάσαμε μαζί. Θέλω να σας ευχαριστήσω και εσάς που μου κάνατε την τιμή να με δεχτείτε και που μου δώσατε την δυνατότητα να πούμε τόσα πολλά πράγματα…

 

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.