Στην Αργολίδα λέει δημοπρατήθηκαν 4 γήπεδα που θα αλλάξουν τον χάρτη του ποδοσφαίρου στο Νομό! Διαβάζοντας αυτή την σημαντική είδηση, το πρώτο συναίσθημα που κυριεύει το νου είναι η ζήλια. Γιατί αυτοί και όχι και εμείς; Στην συνέχεια αντικαθιστά την ζήλια η πίκρα για την δική μας κατάντια, που σαν νησί οι τοπικοί άρχοντες δεν είναι ικανοί όχι μόνο να φτιάξουν νέα γήπεδα αλλά να κρατήσουν τουλάχιστον σε μορφή αξιοπρέπειας τα ήδη υπάρχοντα!

Τι κρίμα και εμείς εδώ στο τούτο το “Τζάντε” να μην μπορούμε να χαρούμε με κάποιο αθλητικό έργο υποδομής! Ευτυχώς που πέρασε ο Σταύρος ο Κοντονής από το Υφυπουργείο Αθλητισμού και μπορέσαμε να δούμε το Δημοτικό Στάδιο με πυλώνες και ταρτάν στίβου! Από εκεί και πέρα; τίποτα! Το απόλυτο μηδέν! Κάποιος μπορεί να πει ότι δημοπρατείται το γήπεδο των Αμπελοκήπων, ναι σωστά αλλά φτάνει μόνο αυτό;

Υπάρχει μια ολόκληρη Δημοτική Κοινότητα Αλυκών που δεν έχει γήπεδο, αθλητικό χώρο για να αθληθούν τα παιδιά της περιοχής! Δυστυχώς ζούμε μια θλιβερή πραγματικότητα ανάμεσα στα ερείπια και χαλάσματα των δήθεν ποδοσφαιρικών γηπέδων (Αμπελοκήπων και Αγγερικού),  των γηπέδων “φαντασμάτων” (Ενωσιακού, Ρομυρίου και Βανάτου) και κάποιων χωραφιών (Γερακαρίων και Μουζακίου).

Παλιότερα είχαμε κάνει εκτενές ρεπορτάζ για τα γήπεδα “φαντάσματα” με την προσδοκία ότι σε κάποιους το αυτί τους θα ιδρώσει και θα μειωθούν! Αντί αυτού,  από το 2012 (ρεπορτάζ της εφημερίδας ΕΡΜΗΣ) όχι μόνο δεν μειώθηκαν αλλά αυξήθηκαν (βλέπε Ενωσιακό). Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ήρθε να προστεθούν οι ελλείπεις υποδομές των ήδη υπαρχόντων γηπέδων και να υποβιβάσουν το ήδη διαλυμένο τοπικό ποδόσφαιρο.

Ως πότε όμως όλοι θα σιωπούν μπροστά στην επερχόμενη καταστροφή; Ως πότε όλοι θα κλείνουν τα μάτια και θα υποθηκεύσουν το μέλλον των παιδιών τους; των παιδίων μας; Σε λίγες ημέρες θα διεξαχθούν οι Δημοτικές με Περιφερειακές εκλογές. Εκανοντάδες υποψήφιοι έχουν ξεχυθεί στους δρόμους και τις πλατιές για να προσελκύσουν ψηφοφόρους. Οι συνδυασμοί κάνουν τις δικές στους στρατηγικές κινήσεις. Εμείς το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να τους θυμίσουμε ότι υπάρχει ένας ολόκληρος κόσμος που αγωνιά για την νεολαία. Υπάρχουν αγαπητοί φίλοι και φίλες γήπεδα που κάποτε έσφυζαν από ζωή, τότε πριν από πολλά χρόνια.

Τις παρακάτω φωτογραφίες τις αφιερώνουμε σε όλους αυτούς κατεβαίνουν υποψήφιοι στο νησί μας

Το γήπεδο του Ρωμυρίου
Το γήπεδο του Ρωμυρίου
Το γήπεδο του Βανάτου
Το γήπεδο του Μουζακίου
Το Ενωσιακό γήπεδο

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.