Για τις σημαντικές διακρίσεις και επιτυχίες των αθλητών σε μια δύσκολη περίοδο για την χώρα μας μίλησαν οι πρωταγωνιστές της προσπάθειας του Φιλόξενου ΑμεΑ Ζακύνθου χθες το μεσημέρι στην αίθουσα της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου.

 

Ήταν μια πολύ ωραία συνέντευξη τύπου, μια συνέντευξη χαμηλού προφιλ όπως ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία όλων των εμπλεκομένων στον Σύλλογο Φίλόξενο ΑμεΑ Ζακύνθου. Μίλησαν οι πρωταγωνιστές που δεν είναι άλλοι από τους αθλητές και τους προπονητές… Σίγουρα όσοι βρέθηκαν σε αυτή την αίθουσα βγήκαν πιο σοφότεροι από την θέληση, την δίψα για την ίδια την ζωή από αυτό που έδειξαν οι αθλητές…

3

Μέσα από σκληρή δουλειά και αντίξοες πραγματικά συνθήκες ο Φίλοξενος έχει πλέον στο ενεργητικό του δεκάδες χρυσά μετάλλια με αθλητές που αγγίζουν τα όρια για τους Ολυμπιακούς αγώνες της Βραζιλίας…

Τους αθλητές αλλά και τα μέλη του Δ.Σ. υποδέχθηκε ο Αντπεριφεριάρχης Ζακύνθου Λευτέρης Νιοτόπουλος και η υπεύθυνη Αθλητισμού και πολιτισμού Μαρία Μουζάκη. Στην αίθουσα παραβρέθηκαν ο Γραμματέας του Συλλόγου Γιάννης Καραγιαννίδης, η Αντιπρόεδρος Μαριέτα Λιβέρη και το μέλος Διον. Σκιαδόπουλος. Οι δύο προπονητές Διονύσιος Μαρίνος (Κολύμβηση) και Βασίλης Καλύβας (Στίβου). Οι αθλητές/τριες Τσουκαλά Κρυσταλία και Τσουκαλά Διονυσία, o Τέλης Μαρίνος,  ο Σταύρος Παντής από τον στίβο και ο Διονύσιος Σκιαδαρέσης από την κολύμβηση. Απουσίαζαν ο Γεράσιμος Λιγνός και ο Θανάσης Κωλέτσης από την ομάδα του στίβου. Αξίζει να σημειώσουμε ότι από την συνέντευξη απουσίαζε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Παύλος Ακτύπης λόγω κάποιου προσωπικού προβλήματος.

2

 

Aναλυτικά αυτά που είπαν οι πρωταγωνιστές…

 

5Καραγιαννίδης Γιάννης

Ευχαριστούμε τα ΜΜΕ για την παρουσία τους. Η αφορμή για αυτή την συνέντευξη τύπου είναι να ενημερώσουμε τον Ζακυνθινό λαό για τις επιτυχίες που έφεραν οι αθλητές του Φιλόξενου ΑμεΑ στα δύο πρωταθλήματα που έγιναν.  Στην κολύμβηση και στον Στίβο.  Σαν γραμματέας του Δ.Σ. θέλουμε να ευχαριστήσουμε του αθλητές αλλά και τους προπονητές για τις μεγάλες επιτυχίες που έφεραν. Στη Ζάκυνθο ήρθαν 17 χρυσά,  2 αργυρά και ένα χάλκινο μετάλλιο. Λεπτομέρειες θα αναφέρουν οι αθλητές και οι προπονητές. Να αναφέρω ότι πάρων στην συνέντευξη είναι η αντιπρόεδρος Μαριέτα Λιβέρη και ο κος Σκιαδόπουλος. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον πρόεδρο διοικητικής πρόνοιας Ζακύνθου Στάθη Μπετίνη και το υπόλοιπο διοικητικό Συμβούλιο για την συνδρομή τους και την βοήθεια που πρόσφεραν για την μεταφορά των αθλητών μας από τον ΟΔΑΖ στο Δημοτικό Στάδιο, καθώς επίσης  τον Παναγιώτη Ζουπάνο για την παραχώρηση της πισίνας στους αθλητές Στίβου. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην διοίκηση της ΕΠΣ Ζακύνθου για την παραχώρηση του Ενωσιακού γηπέδου και θερμές ευχαριστίες στον υπεύθυνο του Δημοτικού Σταδίου Νίκο Γκούσκο.

 

4Μάρινος Διονύσιος (προπονητής Κολύμβησης)

Να σας ευχαριστήσω που είστε σήμερα εδώ για να σας ενημερώσουμε για την πορεία των αθλητών για τις διακρίσεις και για τα μετάλλια που έφεραν στη Ζάκυνθο. Παρών βρίσκεται εδώ ο Σκιαδαρέσης ο Διονύσης ο οποίος πήρε 4 χρυσά μετάλλια και έκανε 2 Πανελλήνια ρεκόρ, Ο Γεράσινος Λιγνός που δεν είναι εδώ σήμερα πήρε  7 χρυσά μεταλλεία και έκανε ένα Πανελλήνιο ρεκόρ και με τους χρόνους του να πλησιάσει ακόμη πιο πολύ τα όρια για το Ρίο.  Μέχρι στιγμής ο Λιγνός στην παγκόσμια κατάταξη είναι στην 11η θέση και πολύ πιθανόν να είναι μέλος της αποστολής για την Βραζιλία. Ο Θανάσης Κωλέτσης ένας νέος αθλητής έφερε 2 χρυσά μετάλλια, 2 ασημένια  και 2 Πανελλήνια ρεκόρ. Σαν σύνολο η κολύμβηση είχε 13 χρυσά μετάλλια , 2 ασημένια και 5 Πανελλήνια ρεκόρ. Θέλω να ευχαριστήσω την προπονήτρια του Λιγνού και Κωλέτση για την συνεργασία. Είναι πολύ σημαντικά όλα αυτά που πέτυχαν οι αθλητές και δίνει μεγαλύτερη αξία όταν παίρνεις έναν αθλητή από το μηδέν και μέσα σε λίγα χρόνια να τον βλέπεις να ανεβαίνει στο βάθρο, και πόσο μάλλον όταν κάποιος αγγίζει μια μεγάλη διάκριση που είναι η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς του Ρίο. Αυτό που θέλω να πω όσο και γραφικό και να ακούγεται είναι οι υποσχέσεις της πολιτείας για ένα κολυμβητήριο που δεν έχουν ακόμα υλοποιηθεί. Την στιγμή που σε όλη την Ελλάδα φτιάχνονται κολυμβητήρια.  Να ευχηθώ καλό καλοκαίρι σε όλους.

 

6Καλύβας Βασίλης (προπονητής Στίβου)

Για σας και από εμένα, ευχαριστώ για αυτή την συνέντευξη για να πούμε κάποια πράγματα για την προσπάθεια αυτών των παιδιών. Η προπόνηση έγινε σε δύσκολες συνθήκες για λόγους κυρίως οικονομικούς και όταν άρχισαν οι  προπονήσεις άρχισαν τα έργα στο Δημοτικό Στάδιο. Ο Τέλης προπονείται μακριά από το νησί. Στο αγωνιστικό μέρος είχαμε 4 αθλητές η Κρυσταλία Τσουκαλά συμμετείχε στην σφαιροβολία και τον ακοντισμό η Διονύσια Τσουκαλά συμμετείχε στα 100 μέτρα και στα 200 όπου είχε χάλκινο μετάλλιο και στα 100  βγήκε 4η. Έχουμε τον Σταύρο τον Παντή που έτρεξε στα 800 και στα 1500 μέτρα και στα δύο αγωνίσματα πήρε το χρυσό μετάλλιο. και φυσικά τον Τέλη Μαρίνο που είχε χρυσά μετάλλια και στα 100 μέτρα αλλά και στο μήκος. ευελπιστούμε ότι θα μπορέσουμε μα μάθουμε σύντομα ότι ο Μαρίνος θα μπορέσει να πάει στους Ολυμπιακούς του Ρίο. Τώρα που σε λίγο καιρό θα είναι έτοιμος ο συνθετικός τάπητα στο Δημοτικό θα είμαστε σε θέση να κάνουμε πολύ καλύτερη προπόνηση. Θέλω να ευχαριστήσω τον Στάθη Μπετίνη από τον ΟΔΑΖ για την μεταφορά των αθλητών καθώς επίσης και τον Νίκο Γκούσκο τον υπεύθυνο του Δημοτικού Σταδίου που μας διευκόλυνε πάρα πολύ. Και φυσικά και το Δ.Σ. του Φιλόξενου.

 

7Παντής Σταύρος (Αθλητής Στίβου)

Από την πλευρά των αθλητών ήθελα να σταθώ σε αυτή την συνέντευξη σε 3 επίπεδα. Το πρώτο είναι η διοίκηση που αντιστέκεται μέσα στην λαίλαπα των μνημονίων, την αγωνιώδη και έντονη προσπάθεια να ανταπεξέλθει στα οικονομικά δεδομένα της εποχής και να προσπαθήσει να μας εξασφαλίσει τα μέσα για την προπόνηση μας. Το 2ο μέρος είναι οι προπονητές μας που μέσα σε δυσκολίες κατάφεραν να μας ανεβάσουν επίπεδο παρά τις καθημερινές δυσκολίες που υπήρχαν και τα δικά μας προβλήματα. Και από τα αποτέλεσμα φάνηκε ότι τα πήγαν πάρα πολύ καλά. Το 3ο μέρος είναι οι υποδομές, οι εγκαταστάσεις, οι φορείς. Βλέπουμε ότι με την τοποθέτηση του Ταρτάν θα αλλάξει και η δική μας η προπόνηση και μας έχουν πει ότι στο Δημοτικό θα έχουμε τον δικό μας χώρο. Είναι μοιραίο λοιπόν όλα αυτά να μπουν σε ένα καλό καλούπι και να οργανωθούν και όλα αυτά να φέρουν και άλλους αθλητές στο χώρο αυτό.

 

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.