Πέρασε δύσκολα ο Ζακυνθιακός αλλά στο τέλος τα κατάφερε και πήρε την 10η συνεχόμενη νίκη στο πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας ΕΠΣ Ζακύνθου. Τα γκολ Καραμαλίκης και Μαλλιάς.

Χαμένο πέναλτι για τον Λεβάντε με τον Αντωνόπουλο που απέκρουσε το ο Κόλα που ειχε καθίσει κάτω από τα δοκάρια μετά τον τραυματισμό του Μάργαρη

 Παράπονα από τους άνθρωπους του Ζακυνθιακού για τον καταλογισμό του πέναλτι και υποστηρίζουν ότι δεν υπήρχε παράβαση!

 Πλήθος χαμένων ευκαιριών από τους παίκτες του Ζακυνθιακού, ο Μαλαφούρης για πρωτη φορά δεν βρήκε δίχτυα!

 Πολύ καλά στημένος ο Λεβάντες που θα μπορούσε να είχε πάρει κάτι από το παιχνίδι αν ήταν εύστοχος ο Αντωνόπουλος!

 Σοβαρός ο τραυματισμός του τερματοφύλακα του Ζακυνθιακού Μπάμπη Μάργαρη (εξάρθρωση ώμου) για 5 εβδομάδες εκτός αγωνιστικής δράσης!

 Όταν συνδυάζονται καταστάσεις μεταξύ τους τότε μπορεί να βγουν απίθανα πράγματα, αυτό πήγε να γίνει στο σημερινό παιχνίδι όπου η μέτρια εικόνα του Ζακυνθιακού συνδυάστηκε με την πολύ καλή εικόνα του Λεβάντε και βγήκε το παιχνίδι ΝΤΕΡΜΠΙ με τα όλα του!

Από την αρχή φάνηκε ποιοι θα ήταν οι προσανατολισμοί των δύο ομάδων. Ο Ζακυνθιακός με κυκλοφορία της μπάλας και ο Λεβάντες πίσω από την μεσαία γραμμή! Για 20 λεπτά δεν υπήρχε τίποτα το αξιόλογο οι γαλαζοπράσινοι πίεζαν για το γκολ αλλά χωρίς να γίνονται απειλητικοί και οι “νυχτερίδες” αμυνόντουσαν ορθολογικά.

Στο 19΄ ο Αντωνόπουλος σουτάρισε και στην προσπάθεια του να αποκρούσει ο τερματοφύλακας του Ζακυνθιακού τραυματίστηκε σοβαρά (Εξάρθρωση ώμου) η αναγκαστική αλλαγή με τον Κόλα να φοραει τα γάντια αλλά και η διακοπή αποσυντόνισαν την ομάδα του Στράτου που χρειάστηκε περίπου 10 λεπτά για να βρει ξανά ρυθμό.

Οι γηπεδούχοι έχασαν ευκαιρίες για να μπουν μπροστά στο σκορ με τον Καραμαλίκη στο 32′ ο οποίος σε τετ α τετ νικήθηκε από τον Αυγουστίνο, δύο λεπτά αργότερα ο έμπειρος επιθετικός εκτέλεσε φαουλ αλλά και πάλι ο Αυγουστίνος απέκρουσε την μπάλα και 6 λεπτά αργότερα πάλι ο Καραμαλίκης δεν θα μπορέσει να στείλει την μπάλα στα δίχτυα για να έρθει ο Μαλαφούρης στο 40΄ να χάσει πολύ μεγάλη ευκαιρία όταν ο Καραμαλίκης του έστρωσε την μπάλα αλλά ο επιθετικός του Ζακυνθιακού την έστειλε πανω από τα δοκάρια του Αυγουστίνου.

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι βγήκαν μουδιασμένοι χωρίς φρεσκάδα και χωρίς καθαρό μυαλό που μπορεί να είχαν την υπεροχή αλλά δεν ήταν ουσιαστικοί για να τελειώσουν τις φάσεις. Από την άλλη στο μυαλό του ο Νίκος Μαβίδης είχε ένα πράγμα να σωστή αμυντική λειτουργία και αν τύχει μια αντεπίθεση να πάρει κάτι από αυτό το παιχνίδι.

Αυτό  έγινε όταν στο 59΄ ο Τζιαφέρης μπήκε στην περιοχή στην προσπάθεια του να περάσει τους αμυντικούς έπεσε κάτω και ο διαιτητής Αδαμόπουλος έδωσε πέναλτι .Το πέναλτι εκτέλεσε ο Αντωνόπουλος αλλά ο Ορέστης Κόλα έγινε ο ήρωας του αγώνα καθώς με πολύ ωραία επέμβαση απέκρουσε σε κόρνερ! Στην συνέχει το κόρνερ ο τερματοφύλακας του Ζακυνθιακού με γροθιές παρ΄ ολίγον να γίνει μοιραίος καθώς έστειλε την μπάλα στο δοκάρι με τον Φυτόπουλο να διώχνει σωτήρια την μπάλα! Από εκεί και πέρα το παιχνίδι απέκτησε ρυθμό με την μπάλα να πηγαίνει πάνω κάτω.

Ο  Ζακυνθιακός σε διάστημα 5 λεπτών έχασε δύο μοναδικές ευκαιρίες με τον Μαλαφούρη στο 62΄ και με τον Σούρμπη στο 65, για απαντήσει ο Λεβάντες με τον Καφούσια με κεφαλιά αλλά ο Κόλα έσωσε την ομάδα του με ωραία απόκρουση. Στη συνέχεια ο Ζακυνθιακός σε δύο λεπτά μέσα “καθάρισε” το ματς με τον Καραμαλίκη με ωραία εκτέλεση φαουλ να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Αυγουστίνου και ένα λεπτό αργότερα ο Μαλλιάς  μπήκε από δεξιά και με ωραίο πλασέ έκανε το 2-0 για την ομάδα του.

Στο 84΄ ο Μαλαφούρης έχσε μοαδική ευκαιρία για να κάνει 3 τα τέρματα της ομάδας του και στο 85΄ ο Σταμίρης εκτεκσε κόρνερ ο Πάγια έπιασε ένα σουτ αλλά οι αμυντικοί του Ζακυνθικαού έδιωξαν πάνω στην γραμμή. Στο 90΄ ο Σούρμπης δεν πρόλαβε να πλασάρει τον Αυγουστίνο χανονατςε ακόμη μια ευκαιρία για τον Ζακυνθιακό.

Το σφύριγμα της λήξης βρήκε τους γηπεδούχους να παίρνουν μια σημαντική νίκη από έναν σπουδαίο αντίπαλο.

Από τους γηπεδούχους διακρίθηκαν οι Λιβέρης που έκανε πολλά χιλιόμετρα, ο Πέττας που ήταν από τους πιο μαχητικούς και ορεξάτους παίκτες, ο Κόλα που σε ρόλο τερματοφύλακα κράτησε την ομάδα του όρθια σε δύο δύσκολες στιγμές. Από τους φιλοξενούμενους ο Λογοθέτης τα πήγε πολύ καλά σαν στόπερ και ο Τζιαφέρης ο οποίος ήταν ο κινητήριος μοχλός της ομάδας του.

Καλή η διαιτησία του Αδαμόπουλου και των βοηθών του Πέττα και Ψάρρη

Συνθέσεις:

Α.Ο. ΖΑΚΥΝΘΙΑΚΟΣ: Στράτος Κουρούμαλος

Μάργαρης (24΄ λ. τρ. Κόλα), Φυτόπουλος, Θεοδόσης, Κίτος, Κόλα (24΄ Λένος), Σούρμπης, Λιβέρης, Βοζαΐτης (69΄ Μαλλιάς), Μαλαφούρης, Καραμαλίκης, Πέττας (82΄ Κουρούμαλος)

Α.Ο. ΛΕΒΑΝΤΕΣ: Νίκος Μαβίδης

Αυγουστίνος, Πολίτης, Πλέσσας, Λογοθέτης, Πάγια, Σταμίρης, Κουσίδης, Τζιαφέρης Κ. (73΄ Μυλωνάς), Αντωνόπουλος (80΄ Σκέμπης), Σαργκάνης, Καφούσιας (82΄ Αλεξανδρίδης)

 

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.