Η ίδια σχεδόν εικόνα με αυτές που είχε δείξει στα φιλικά της προετοιμασίας ο Εθνικός Σκουλικάδου. Το πρόβλημα στην αμυντική του λειτουργία και ιδιαίτερα στο κέντρο της άμυνας έδειξε ότι συνεχίζει να υφίσταται, καθώς και σε αυτό το ματς, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, οι νησιώτες έδειξαν την ίδια εικόνα και ανέδειξαν για άλλη μια φορά το πρόβλημα.  

Ο Εθνικός για 20 περίπου λεπτά, κοίταξε στα μάτια τους φιλοξενούμενους, μια ομολογουμένως έμπειρη ομάδα, αυτή της Ηλείας. Οι παίκτες του Στάθη Καραμαλίκη, προσπάθησαν, αλλά στην άμυνα “έπαιζαν συνεχώς με την φωτιά”, με τους παίκτες του Αίαντα να σημειώνονται συνεχώς οριακά οφσάιντ! Το γκολ του Βράπι στο 34΄ ο οποίος βγήκε στην πλάτη της άμυνας, ήταν φυσικό επακόλουθο της κατάστασης. Από εκεί και πέρα, ήταν ηλίου φαεινότερο ότι το ματς θα το έλεγχε ο Αίαντας έως στο τέλος του Α΄ μέρους.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ LIVE TOY ΑΓΩΝΑ

Στην επανάληψη και πάλι οι φιλοξενούμενοι έδειξαν αποφασισμένοι να μπουν και να καθαρίσουν το ματς. Στο 53΄ ο Βατσής με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος έκανε το 0-2 για την ομάδα του η οποία ήταν πλέον ο “αφεντικό” του αγώνα. Μια φάση όπου και πάλι το κέντρο της άμυνας πιάστηκε στον ύπνο!  Ο Εθνικός φαινόταν ότι δεν μπορούσε να βρει λύση στο πρόβλημα στο να μειώσει το σκορ και να ξαναμπεί το ματς.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Η έμπνευση του Καραμαλίκη να ρίξει στο παιχνίδι τον νεαρό Αγαλίωτη ήταν όλα τα λεφτά!  Ο νεαρός,  από το αριστερό άκρο της επίθεσης ήταν κίνδυνος-θάνατος. Στο 69΄ πλαγιοκόπησε την άμυνα βγάζοντας μια σέντρα ακριβείας με τον Δαδάκο από κοντά με ψύχραιμο πλασέ να μειώνει σε 1-2. Αυτό το γκολ αλλά και η μετατόπιση του Λιβέρη από την μεσαία γραμμή σε ρόλο κρυφού κυνηγού δημιούργησε πολλά προβλήματα στην ομάδα της Ηλείας, η οποία έχασε την ψυχραιμία της και γύρισε πίσω ομαδικά για να διαφυλάξει αυτό το άθραυστο σκορ.

Το γκολ όμως δεν ήρθε. Αντί αυτού,  στο 90+4 ο τερματοφύλακας της νησιώτικής ομάδας κάνει ένα ολέθριο λάθος με τον έμπειρο Καράμπελα να του κλέβει την μπάλα και να διαμορφώνει το τελικό 1-3 για την ομάδα του

Διαιτητές: ΧΡΟΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (ΑΧΑΪΑΣ), ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ (ΑΧΑΪΑΣ), ΚΑΡΡΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ (ΑΧΑΪΑΣ), 4ος ΚΑΨΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ)

Εθνικός Σκουλικάδου (Στάθης Καραμαλίκης): Γιαλμάς, Ελέζι, Λυρτζής, Λιβέρης, Μούστα, Μπλάτζιος, Τσουκαλάς (83′ Πλέσσας), Τραγούδας (56′ Αγαλιώτης), Δαδάκος, Κάρδαρης, Μαρούδας Μ. (46′ Γιακουμέλος)

Πάγκος: Κλάδης, Αγαλιώτης, Δρόσος, Ζήβας, Πλέσσας, Προκόπης, Γιακουμέλος, Κοτσώνης

Αίαντας Γαστούνης : Λαδάς, Στανής (87′ Ρούνης), Κατελούζος (73′ Μπουρδέκας), Χαρίζι, Βατσής, Τσακοπιάκος, Σταθάτος, Δούλος, Φονσέκα Ντελγκάδο, Καράμπελας, Βράπι

Πάγκος: Ρούνης, Ντρέου, Γιαννακόπουλος, Μπακάλης, Μπουρδέκας, Δουλαβέρης, Μαργαρίτης, Παπαχριστόπουλος, Λαγανόπουλος.

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.