Είναι γνωστός μέσα από τα ποδοσφαιρικά του καθήκοντα, μιας και ασχολείται πολλά χρόνια με το συγκεκριμένο άθλημα. Ξεχωρίζει τόσο για το ήθος και την αξιοπρέπειά του, -εντός και εκτός γηπέδου-, όσο για τον έντιμο χαρακτήρα του και την παιδεία που έχει αποκτήσει απ’ την οικογένειά του.

Ο πρόλογος, λοιπόν, για τον Παναγιώτη Δρόσο, ο οποίος θέλησε να κάνει ένα καινούργιο βήμα στη ζωή του, συμμετέχοντας με αυτόν τον τρόπο σε πολιτικού συνδυασμού ψηφοδέλτιο, στις απερχόμενες εκλογές του περασμένου Μαΐου. Το νέο του αυτό εγχείρημα στέφθηκε με επιτυχία, αφού με την ψήφο του κόσμου κατάφερε και εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος, μέσα από τον συνδυασμό «Ενωτική Ζακυνθινή Κίνηση», ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της εκλογικής διαδικασίας.

Το ioniansports επικοινώνησε με τον ποδοσφαιριστή και εκλεγμένο -πια- δημοτικό συμβουλο, ο οποίος μάς μίλησε για την απόφασή του και το όραμά του μπαίνοντας στα πολιτικά έδρανα.

Ioniansports: Παναγιώτη, συγχαρητήρια για την υποψηφιότητά σου και το αποτέλεσμα αυτής. Είναι η πρώτη φορά που ασχολείσαι με την πολιτική. Πώς νιώθεις για την προσπάθεια αυτή, η οποία σου χάρισε μια θέση στο νέο δημοτικό συμβούλιο;

Παναγιώτης Δρόσος: «Σ ευχαριστώ πολύ Κωνσταντίνα. Η αλήθεια είναι ότι η έκβαση της προσπάθειας αυτής με εξέπληξε. Δεν περίμενα τόσο μεγάλη ανταπόκριση απ’ τον κόσμο. Θεωρώ, ότι έκανα εναν τίμιο αγώνα και είμαι δικαιωμένος απ’ το αποτέλεσμα».

Ioniansports: Ο περισσότερος κόσμος σε γνωρίζει από τον αθλητικό τομέα της Ζακύνθου. Τι ήταν αυτό που σε ώθησε να ασχοληθείς και με τον πολιτικό;

Παναγιώτης Δρόσος: «Πιστεύω, ότι χρειάζονται νέες απόψεις στην αίθουσα του Δημοτικού συμβουλίου, κάτι το οποίο σημαίνει ότι, ο καθένας από μάς τους νεοκλεγμένους, μπορεί να θέσει θέματα που γνωρίζει παραπάνω, αλλά και καλύτερα».

Ioniansports: Επικεφαλής του συνδυασμού ήταν ένα πρόσωπο που γνωρίζει πολύ καλά την πολιτική. Ποιο πράγμα σε έκανε να πεις το «ναι» στην πρόσκληση του κου Γάσπαρου;

Παναγιώτης Δρόσος: «Όπως προανέφερες και συ, είναι ένα πρόσωπο που γνωρίζει πολύ καλά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ζάκυνθος. Μέσα από συνεχείς συζητήσεις και προτείνοντας λύσεις στα υπάρχοντα θέματα, διαπίστωσα ότι μπορεί να πιάσουν τόπο».

Ioniansports: Τα νέα σου καθήκοντα είναι μια πρόκληση για σένα;

Παναγιώτης Δρόσος: «Σίγουρα είναι μια νέα πρόσκληση. Η θέλησή μου θα το αποδείξει!

Ioniansports: Είσαι εν ενεργεία ποδοσφαιριστής, έχοντας μάλιστα, πείρα στο αντικείμενο αυτό. Ποιο είναι το πιο σημαντικό πρόβλημα που κυριαρχεί στα γήπεδα και ποιες υποδομές, θεωρείς, ότι λείπουν από το νησί;

Παναγιώτης Δρόσος: «Τα προβλήματα είναι πάρα πολλά, ξεκινώντας από τους κάκους αγωνιστικούς χώρους, τα απαράδεκτα αποδυτήρια, τις σκουριασμένες κερκίδες και το βασικότερο την έλλειψη γιατρών στα γήπεδα. Η Ζάκυνθος θα μπορούσε να έχει κολυμβητήριο, ένα κλειστό γήπεδο μπάσκετ και βόλεϊ, όπως επίσης θα ήταν χρήσιμη η αξιοποίηση εγκαταλελειμένων γηπέδων».

Ioniansports: Μπορεί να υπάρξει σωστή συνεργασία μεταξύ των νέων 33 συμβούλων;

Παναγιώτης Δρόσος: «Θέλω να πιστεύω ότι όλοι μας έχουμε έναν κοινό σκοπό… το καλό του τόπου μας, σ’ αυτόν που μεγαλώνουμε τα παιδιά μας. Έχουμε τεράστιες δυνατότητες σαν νησί, που δυστυχώς, δεν έχουν αξιοποιηθεί καθόλου σωστά! Εάν βάλουμε στόχο τα παραπάνω, ναι, θα υπάρξει σωστή συνεργασία

Ioniansports: Ποδόσφαιρο ή πολιτική;

Παναγιώτης Δρόσος: «Είναι αλληλένδετα και τα δύο. Κουβαλάς μεγαλες ευθύνες. Το ποδόσφαιρο με έφερε στην πολιτική.

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.