Η αλήθεια είναι ότι φέτος το πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας είναι άκρως ανταγωνιστικό και προσφέρει σπορ και θέαμα στο φιλοθεάμων κοινό. Αν γυρίσουμε τον χρόνο πίσω, θα διαπιστώσουμε ότι τέτοιο φετινό πρωτάθλημα έχουμε ένα δούμε τουλάχιστον μια δεκαετία! Φέτος το έφεραν έτσι οι συγκυρίες που όλα οδήγηθηκαν  προς αυτή την κατεύθυνση. Έφυγαν από την μέση οι μεγάλες παραδοσιακές ομάδες (Ζάκυνθος και Τσιλιβή) και όσοι καλοί ποδοσφαιριστές έχουν  απομείνει, σκόρπισαν με το τέλειο τρόπο σε αρκετές ομάδες του τοπικού.

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Η αλήθεια είναι αυτή. Μην γελιόμαστε! Δεν βγαίνουν νέοι παίκτες, δεν υπάρχει τίποτα το αξιόλογο από πίσω. Αυτό που ζει όλη η ποδοσφαιρική Ζάκυνθος είναι μια εφήμερη ευτυχία που σε λίγα χρόνια θα έχει μετατραπεί σε μια δυστυχία που όσοι είναι μελλοντολόγοι διαβλέπουν όλα αυτά που γράφονται αυτή την στιγμή. Σε λίγα χρόνια, λοιπόν δεν θα υπάρχουν καλοί ποδοσφαιριστές ή και καθόλου! Δεν θα υπάρχουν παράγοντες με μεράκι και αγάπη για αυτό που κάνουν. Δεν θα υπάρχουν υποδομές για να στηρίξουν την όποια προσπάθεια και φυσικά δεν θα υπάρχει το ενδιαφέρον από καμιά κεντρική εξουσία για το τι θα συμβαίνει στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο!

Ας αδράξουμε λοιπόν την φετινή ευκαιρία και ας χαρούμε για όλα αυτά τα όμορφα  που βλέπουμε στα ζακυνθινά γήπεδα σε ένα πρωτάθλημα που όλα είναι ανοικτά όσον αφορά την υπόθεση τίτλος! Βλέποντας,  αρχικά τον βαθμολογικό πίνακα είναι κοινή διαπίστωση ότι 8 ομάδες μάχονται για τις 4 προνομιούχες θέσεις που θα οδηγήσουν την τελική τετράδα!  Έχουμε φτάσει αισίως στην 9η αγωνιστική του πρωταθλήματος, με τις ομάδες να έχουν φουλάρει για να πάνε στις γιορτές των Χριστουγέννων με την καλύτερη βαθμολογική συγκομιδή! Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα,  η αριθμολογία αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα!

Η σταθερότητα…

Ο Εθνικός Σκουλικάδου δείχνει να είναι μια σταθερή ομάδα που δικαίως βρίσκεται στην 1η θέση με 20 βαθμούς. Οι Κυανόλευκοι έχουν σε 9 αγώνες 6 νίκες 2 ισοπαλίες και μια ήττα. Έχουν την καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα με 25 γκολ και έχουν επίσης και την καλύτερη άμυνα με 5 τέρματα. Με τελικό συντελεστή το +20 η ομάδα του Εθνικού αν συνεχίσει έτσι θα είναι μια από τις ομάδες που θα βρεθούν όχι στην τετράδα αλλά στην δυάδα της κορυφής! Έχουν  το ρόστερ και την ποιότητα των παικτών που μπορεί να πετύχουν τον μεγάλο στόχο που δεν είναι άλλος από την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Η δυναμική…

Μια από τις ευχάριστες νότες αυτού του πρωταθλήματος είναι ο Αίολος Σαρακηνάδου. Μια ομάδα που μέσα σε λίγα χρόνια ανέβηκε της κατηγορίες, απέκτησε πρεστίζ και κοινό και πλέον φιγουράρει  σαν ένα από τα φαβορί για τον φετινό τίτλο. Η ομάδα του Σαρακηνάδου με 19 βαθμούς έχει πετύχει 5 νίκες,  έχει φέρει και 4 ισοπαλίες και είναι η μοναδική ομάδα που είναι αήττητη στο πρωτάθλημα, κάτι που δείχνει ότι έχει δοθεί μεγάλο βάρος στην αμυντική της λειτουργία! Με 14-6 τέρματα έχει θετικό πρόσημα το +8. Στόχος των ανθρώπων της ομάδας είναι να συνεχίσει σε αυτό το μοτίβο και να διατηρήσει όσο μπορεί το κεκτημένο του αήττητου και ποιός ξέρει στο τέλος το ταμείο να είναι καλό για το συμπαθή Σωματείο.

Η προοπτική…

Στη 3η θέση του πίνακα βρίσκεται ο Παναρτεμισιακός με 18 βαθμούς. Η ομάδα των

Λαγκαδακίων ξεκίνησε σεμνά και ταπεινά την φετινή χρονιά. Οι άνθρωποι ποτέ δεν είπαν ότι πάνε για πρωτάθλημα, όμως στο πίσω μέρος του μυαλού τους το είχαν καλά κρυμμένο το μυστικό! Και να! Η ομάδα βρίσκεται στην πρώτη τριάδα με 5 νίκες 3 ισοπαλίες και 1 ήττα! Ο Σύλλογος με 21-8 γκολ έχει θετικό πρόσημο το +13 και βλέπει ότι μπορεί να τα καταφέρει εάν  και εφόσον υπάρξει ενίσχυση στις μεταγραφές του Γενάρη καθώς το ρόστερ είναι μικρό!  

Η αποκάλυψη…

Η αποκάλυψη του φετινού πρωταθλήματος είναι η Φλόγα Κυψέλης! Αναμφισβήτητα η ομάδα του Μπελουσίου κάνει μια καταπληκτική πορεία έχοντας μαζέψει 17 βαθμούς. Έχει πετύχει 5 νίκες 2 ισοπαλίες και έχει ηττηθεί 2 φορές με τέρματα 17-10 έχει θετικό πρόσημο το +7 και δείχνει με τα μέχρι στιγμής δεδομένα ότι θα γίνει κακός μπελάς για τις ομάδες που έχουν δηλώσει ότι θέλουν το πρωτάθλημα!  

Η μετριότητα…

Ο ΑΟ Λεβάντε είναι η ομάδα που δεν έχει βρει ακόμα τον σωστό βηματισμό του. Την μια ημέρα έχει λιακάδα και την άλλη βρέχει! Με 5 νίκες 1 ισοπαλία με 3 ήττες  και με γκολ 18-10  η ομάδα του Γαλάρου και Αγίων Πάντων κάνει μια μέτρια χρονιά και μέχρι στιγμής δεν πείθει με την εικόνα που παρουσιάζει. Με 16 βαθμούς βρίσκεται στην 6 θέση του πινάκα. Αν θέλει να πάρει πρωτάθλημα θα πρέπει να αλλάξει αγωνιστικό πρόσωπο και να κάνει υπερβάσεις!!!

Η αστάθεια και οι αποστάσεις…

Στην 6η θέση βρίσκεται ο Ελατιακός. Την ομάδα των Βολιμών όλοι την περίμεναν να είναι στην κορυφή της βαθμολογίας, όμως βρίσκεται  πολύ χαμηλά και είναι είναι μια από τις δυσάρεστες εκπλήξεις  του πρωταθλήματος!  Με 4 νίκες 3 ισοπαλίες και 2 ήττες οι κιτρινόμαυροι έχουν 25-12 γκολ, έχουν την καλύτερη επίθεση μαζί με τον Εθνικό όμως για να ελπίζουν σε καλύτερες ημέρες πρέπει να διορθώσουν την άμυνα τους και από εδώ και στο εξής να βρουν την χημεία,  που όπως όλα δείχνουν δεν υπάρχει στην ομάδα!  

Η σωστή ορεινή χημεία…

Στην 7η θέση βρίσκεται η ΑΕ Αγίου Λέοντα. Η Ένωση  έχει θέσει εξ αρχής ότι στόχος είναι η παραμονή στην κατηγορία και η ομάδα να είναι ανταγωνιστική σε κάθε ματς. Στα ορεινά πρέπει να είναι ικανοποιημένοι από την μέχρι τώρα πορεία. Τα “λιοντάρια”  έχουν κάνει 4 νίκες 2 ισοπαλίες και 4 ήττες στο πρωτάθλημα με τα γκολ να είναι 14-10. Μέχρι στιγμής τα δεδομένα λένε ότι η ομάδα δεν θα έχει πρόβλημα παραμονής στην κατηγορία.

Η λάθος εκκίνηση…   

Στην 8η θέση βρίσκεται ο ΑΟ Κατασταριου με 12 βαθμούς. Η ομάδα δεν έκανε καλό ξεκίνημα, σιγά σιγά όμως αρχίσει και ανεβαίνει και δείχνει ότι ο ΑΟΚ έχει βρει τον σωστό βηματισμό του. Με 4 νίκες καμιά ισοπαλία και με 5 ήττες ο σύλλογος θέλει πολύ δουλειά ακόμα για να ανεβάσει τους αριθμούς του. Με 15-17 τέρματα έχει αρνητικό πρόσημο αλλά δεν δείχνει  να κινδυνεύει προς το παρόν!

Η διαχρονικότητα και το παιδομάζωμα…

Πιο κάτω στην 9η θέση είναι ο Αστέρας Μαχαιράδου με 10 βαθμούς. Οι κυανοκίτρινοι έχουν βάλει τον πήχη χαμηλά την φετινή χρονιά και θέλουν με νεαρούς ντόπιους παίκτες να μείνουν στην κατηγορία. Η ομάδα μετρά 3 νίκες 1 ισοπαλία και 5 ήττες στο πρωτάθλημα, με συντελεστή 9-19 θέλουν αρκετή δουλειά για να τα καταφέρουν!

Η χαμηλή πτήση…

Στην 10η θέση με 7 βαθμούς  βρίσκεται ο ΑΠΣ Ζάκυνθος. Η αναπτυξιακή ομάδα της Ζακύνθου  μετρά 2 νίκες 1 ισοπαλία και 6 ήττες στο πρωτάθλημα, ενώ έχει την  χειρότερη άμυνα με 10-33 γκολ! Για να παραμείνει στην κατηγορία χρειάζεται ενίσχυση και πάρα πολύ δουλειά!

Η σκληρή πραγματικότητα

Στην τελευταία θέση βρίσκεται η ομάδα της Δόξας Λιθακιάς με 4 βαθμούς. Ο σύλλογος έχει δύσκολο έργο μπροστά του για να τα καταφέρει. Έχει χάσει την επαφή με τις ανταγωνίστριες ομάδες. Μετρά 1 νίκη 1 ισοπαλία και 9 ήττες. Με παθητικό 9-20 για να μπορέσει να κάνει τι θαύμα θα πρέπει να υπερβάλει εαυτόν στον Β΄ γύρο!           

Βαθμολογία:

1. Εθνικός Σκουλικάδου 20

2.Αίολος Σαρακηνάδου 19

3. Παναρτεμισιακός 18

4. Φλόγα Κυψέλης 17

5. ΑΟ Λεβάντε 16

6. Ελατιακός 15

7. Άγιος Λέων/ Κοιλιωμένος 14

8. ΑΟ Κατασταρίου 12 

9. Αστέρας Μαχαιράδου 10

10. ΑΠΣ Ζάκυνθος 7

11. Δόξα Λιθακιάς 4

12. Αργάσι 0

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.