Βγήκε η πολυαναμενόμενη απόφαση της ΕΠΟ για το επεισοδιακό παιχνίδι ανάμεσα στον ΠΑΣ Πύργο και τη Ζάκυνθο, που είχε διακοπεί οριστικά λόγω τραυματισμού ποδοσφαιριστή από ρίψη αντικειμένου.

Το πειθαρχικό όργανο απέρριψε την ένσταση του Πύργου και κατακύρωσε το ματς υπέρ της Ζακύνθου με 3-0 στα χαρτιά, ενώ επέβαλε στους γηπεδούχους δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και 2.000 ευρώ πρόστιμο. Ωστόσο, η μεγάλη είδηση που βγάζει… δικαιωμένο τον ΠΑΣ Πύργο είναι ότι η ομάδα της Ηλείας γλύτωσε την αφαίρεση βαθμού (-1), την οποία ζητούσε επίμονα με πρόσθετη παρέμβασή του ο Άρης Πετρούπολης, η οποία έγινε δεκτή μόνο εν μέρει. Με αυτή την εξέλιξη, ο Πύργος μένει «ζωντανός» στο βαθμολογικό κυνήγι, αποφεύγοντας το ολοκληρωτικό κάζο. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι Ζάκυνθος και Πύργος παίρνουν την άνοδο στη Β΄ Εθνική κατηγορία και ο Άρης Πετρούπολης μένει εκτός. Βέβαια σαν διάδικος ο Άρης Πετρούπολης έχει το δικαίωμα να προσφύγει στην Επιτροπή Εφέσων όπως και η Ζάκυνθος αν επιθυμεί να τιμωρηθεί ο Πύργος με -1. Βέβαια η Ζάκυνθος με αυτό το 3-0 που πήρε από το ματς ολοκλήρωσε την διαδικασία του πρωταθλήματος στην κορυφή της βαθμολογίας με 11 βαθμούς.

Αναλυτικά η επίσημη απόφαση της ΕΠΟ:

«Συνεκδικάζει την α) υπ’ αριθ. πρωτ. 11105/18.05.2026 κλήση προς απολογία και συζήτηση της με αριθμ. πρωτ. 10719/12.05.2026 ένστασης του σωματείου ΠΑΣ Πύργος κατά του καθ’ ου η ένσταση σωματείο ΑΠΣ Ζάκυνθος 1961 περί αντικανονικής διακοπής του αγώνα που διεξήχθη στις 10.05.2026 στο πλαίσιο της 3ης φάσης της Γ΄ Εθνικής (2ος όμιλος, 4η αγωνιστική) μεταξύ των ομάδων των ως άνω σωματείων β] την με αριθμ. πρωτ. ΕΠΟ 11674/28.05.2026 κλήση- συμπληρωματική δίωξη σε απολογία των ως άνω εγκαλούμενων σωματείων και γ] την από 19.05.2026 με αριθμό πρωτοκόλλου 11228/20.05.2026 (και 611680/28.05.2026) πρόσθετη παρέμβαση του σωματείου Άρης Πετρούπολης.

Απορρίπτει την με αριθμ. πρωτ. 10719/12.05.2026 ένσταση του σωματείου ΠΑΣ Πύργος κατά του καθ’ ου η ένσταση σωματείο ΑΠΣ Ζάκυνθος 1961 περί αντικανονικής διακοπής του αγώνα που διεξήχθη στις 10.05.2026 στο πλαίσιο της 3ης φάσης της Γ΄ Εθνικής (2ος όμιλος, 4η αγωνιστική) μεταξύ των ομάδων των ως άνω σωματείων.

Δέχεται ότι το εγκαλούμενο σωματείο ΠΑΣ Πύργος τέλεσε την πειθαρχική παράβαση του άρθρου 15 παρ. 3 ΙΙ β ΠΚ/ΕΠΟ (ρίψη αντικειμένων εκ της οποίας επήλθε σωματική βλάβη ποδοσφαιριστή, με αποτέλεσμα την οριστική διακοπή του αγώνα από τον διαιτητή).

Απορρίπτει ό,τι κρίθηκε ως απορριπτέο.

Επιβάλλει στο εγκαλούμενο σωματείο ΠΑΣ Πύργος: α) χρηματική ποινή δύο χιλιάδων (2.000) ευρώ, β) Κατακυρώνει τον αγώνα υπέρ της φιλοξενούμενης ομάδας ΑΠΣ Ζάκυνθος 1961 με τέρματα 0-3, και γ) Επιβάλλει ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές για δύο (2) αγωνιστικές.

Δέχεται εν μέρει την πρόσθετη παρέμβαση του σωματείου Άρης Πετρούπολης».

Αφήστε μια απάντηση

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.