Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στην αίθουσα του Πνευματικού κέντρου του Δήμου Ζακύνθου η έκτακτη Γενική Συνέλευση του ΑΠΣ Ζάκυνθος με θέμα το οικονομικό αδιέξοδο και  την ενδεχόμενη διοικητική εμπλοκή επιχειρηματιών. Μια συνέλευση η οποία έβγαλε την είδηση η οποία είναι ότι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να βρεθεί λύση σε διοικητικό και οικονομικό επίπεδο.

Οι άνθρωποι της κίνησης,  δια στόματος του Διονύση Κορωνιού και αφού άκουσαν τις ομιλίες των μελών της διοίκησης, κατέθεσαν συγκεκριμένη πρόταση για να μπουν στα διοικητικά δρώμενα  και να βγάλουν τον σύλλογο από το οικονομικό αδιέξοδο.

Τα προαπαιτούμενα που ζήτησε η “κίνηση” είναι τα εξής:

1) Να δώσει η διοίκηση εγγράφως αναλυτικό οικονομικό απολογισμό.

2) Εκκαθάριση εισιτηρίων διαρκείας.

3) Αναλυτικός λογαριασμός για τις ταμπέλες που υπάρχουν στο γήπεδο.

4) Βεβαίωση μη οφειλών σε ΕΠΟ και ΕΠΣ Ζακύνθου.

Στην συνέχεια ο κος Κορωνιός έκανε την πρόταση λέγοντας τα εξής: “Από αύριο θέλουμε να αναλάβουμε τα έξοδα της ομάδας και να εξοφλήσουμε τα οφειλόμενα του Νοεμβρίου (20.000). Οποιαδήποτε άλλη εκκρεμότητα θα πρέπει να εξοφληθεί από τη νυν διοίκηση. Τα υπόλοιπα που θα πληρώσουμε θα είναι 125.000 μέχρι το τέλος της χρονιάς. Προτείνουμε Εσείς (διοίκηση) να εξοφλήσετε το ποσό που έχει απομείνει. (Ξεκίνησε να κάνει αναφορά στις συμφωνίες με τους ποδοσφαιριστές). Η πρόταση μας είναι συγκεκριμένη. Είμαι εξουσιοδοτημένος να μιλήσω εκ μέρους των υπολοίπων».  Στην συνέχεια της πρότασης αυτής το μέλος του Δ.Σ. και ταμίας του συλλόγου Διονύσιος Κόκλας απάντησε ότι: “Θα κανονίσω τα υπόλοιπα χρήματα των ποδοσφαιριστών για τον Οκτώβρη και από την επόμενη αναλαμβάνετε εσείς την ομάδα. Δεσμεύομαι ότι θα κανονίσω το θέμα με όλους”.

Έτσι λοιπόν, η “κίνηση” έκανε μια ξεκάθαρη πρόταση ότι αναλαμβάνει να πληρώσει το μισθό του Νοεμβρίου και μετά να τρέξει την ομάδα ‘έως το τέλος της χρονιάς, εφόσον φυσικά οι παίκτες και το τεχνικό τιμ θα έχουν ικανοποιηθεί οικονομικά από την νυν διοίκηση! Ο κος Κόκλας δεσμεύτηκε ότι θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να συνάψει συμφωνία με τους παίκτες. Στο σενάριο που δε θα υπάρξει συμφωνία ο κος Κόκλας απάντησε ως εξής: «Εάν οι παίχτες δε δεχτούν, θα πουλήσουμε τον Τσιμέλι και άλλους τρεις καλούς παίχτες και θα προχωρήσουμε με Ζακυνθινούς ποδοσφαιριστές για να τελειώσει η χρονιά και η δική μας διοίκηση θα συνεχίσει κανονικά”.

Σήμερα κιόλας θα πρέπει να τρέξουν οι διαδικασίες και αν υπάρξει συμφωνία παικτών και νυν διοίκησης για τα οφειλόμενα πλην Νοεμβρίου, τότε η “κίνηση” θα είναι έτοιμη να αναλάβει τα ηνία του συλλόγου μέσα από έκτακτη γενική συνέλευση με θέμα παραίτηση διοικητικού συμβουλίου και εκλογές για ανάδειξη νέου. Αυτό πολύ πιθανόν να γίνει τις επόμενες ημέρες.

Αναλυτικά αυτά που ειπώθηκαν:

Καλωσόρισμα του Δημήτρη Πέττα στους παριστάμενους. Ο Σύλλογος πρέπει να συνεχίσει την πορεία του στο Ελληνικό ποδόσφαιρο και να μας κάνει όλους υπερήφανους. Αυτά που μας ενώνουν είναι περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν: 1) Οικονομικό αδιέξοδο, 2) ενδεχόμενη εμπλοκή ανθρώπων επιχειρηματιών μιας κίνησης που θέλουν να βοηθήσουν τον Σύλλογο τη συγκεκριμένη στιγμή είναι οι σημαντικότεροι λόγοι της παρουσίας μας εδώ. Θα παρακαλούσα τους ανθρώπους της διοίκησης να πάρουν τον λόγο και να μας αναλύσουν την οικονομική κατάσταση εάν είναι δυνατόν.

Μάκης Πυλαρινός: «Είναι μια ιστορική συνέλευση. Πρέπει να είστε τρελοί μας είπαν οι αρμόδιοι φορείς για να τρέξουμε την ομάδα. Κάποιοι αθέτησαν τον λόγο τους απέναντι μας. Πέρυσι μαζέψαμε περίπου 250.000 για να κρατήσουμε την ομάδα στην κατηγορία. Είχαμε μια απειρία σαν διοίκηση, δεν είχα υπάρξει ποτέ παράγοντας. Οδηγηθήκαμε σε λάθη και ξοδέψαμε πολύ περισσότερα χρήματα απ’ όσα έπρεπε με αποτέλεσμα να χαλάσει η φετινή μαγιά. Στη συνέχεια κατονόμασε τα μέλη της διοίκησης που έτρεξαν την ομάδα. «Το καλοκαίρι είχαμε συναντήσεις με άτομα που δραστηριοποιούνται στο νησί και τους αναπτύξαμε το πρότζεκτ που είχαμε για την ομάδα. Δυστυχώς, όλα αυτά συνέβησαν λίγο πριν τις εκλογές. Σε τρεις συναντήσεις που προηγήθηκαν μπήκαν οι βάσεις για να ξεκινήσουμε τη χρονιά. Μας ρώτησαν τι μπάτζετ χρειαζόμασταν και τους απαντήσαμε 250.000 ευρώ. Για κάποιους λόγους την πατήσαμε. Την 1η χρονιά μαζέψαμε αρκετά χρήματα από τους Ζακυνθινούς, περίπου 210.000 ευρώ. Φέτος, ρίξαμε το βάρος στους εξ Αθηνών χορηγούς. Με αυτά τα χρήματα θέλαμε να φέρουμε καλούς παίχτες να μας βοηθήσουν. Αποτύχαμε σε αυτά τα θέματα. Ήρθαν οι εκλογές και πληρώσαμε κάποιο τίμημα. Η συνέχεια της ομάδας έχει τη μεγαλύτερη σημασία. Μίλησα με παλαίμαχους ποδοσφαιριστές όπως οι κύριοι Ζαφείρης και Γκλαβάς αλλά και άλλα παιδιά για να βοηθήσουν την ομάδα. Ο Διονύσης Μουζάκης έδωσε ένα σεβαστό ποσό στην ομάδα για να ξεκινήσουμε τη χρονιά. Πήραμε αυτό το δάνειο 20.000 ευρώ, τα οποία πριν από λίγες ημέρες τα επιστρέψαμε στον άνθρωπο. Συγκεντρωθήκαμε εδώ για να δούμε ποιες είναι οι διαφορές που έχουμε με τα παιδιά της κίνησης αν υπάρχουν τέτοιες διαφορές (κάπου εκεί συγκινήθηκε).

Έκανε αναφορά στο παλιότερο παιχνίδι στο Αιτωλικό.

«Την ερχόμενη Κυριακή παίζουμε ένα κρίσιμο παιχνίδι στην Κέρκυρα με τον Αστέρα Πετριτή. Είναι παιδιά οι παίχτες που έχουν προσπαθήσει πολύ για να σώσουν την ομάδα. Έχουμε οικονομικές δυσκολίες. Για να πάει στην Άρτα η ομάδα πλήρωσαν τα δύο αυτά παιδιά της κίνησης για να μπορέσει να ταξιδέψει η αποστολή. Θα είμαστε στρατιώτες της ομάδας και στο πλευρό της νέας διοίκησης εάν αναλάβει την ομάδα».

Δ. Πέττας: «Για το οικονομικό αδιέξοδο θέλει κάποιος να κάνει κάποια αναφορά;»

Στρ. Κουρούμαλος: «Την παρούσα συνέλευση την ενδιαφέρει πώς έχει η οικονομική κατάσταση της ομάδας».

Διον. Γκλαβάς: «Να κάνει οικονομικό απολογισμό ο Ταμίας και να φτάσει στο σημείο που θα πει ότι δίνουμε την ομάδα και στη συνέχεια η κίνηση θα πάρει τον λόγο».

Σάκης Κόκλας: «Η περσινή χρονιά πάει στην άκρη. Μείναμε στην κατηγορία και τέλος. Σήκωσα το Κύπελλο μοναχός μου και μετά είπα ότι παραιτούμαι. Έγινε μετά το συμβούλιο και μπήκαμε οι υπόλοιποι αναγκαστικά. Είχα πει ότι θα είμαι μέσα και θα βοηθήσω όσο μπορώ. Το ποσό των 5.000 αρχικά που είπα θα βάλω αλλά δεν έφταναν. Άκουσα τον κ. Πυλαρινό που είπε ότι θα έχουμε χορηγούς σημαντικούς και αποφάσισα να συνεχίσω. Έφερα αρχικά τον Τσιμέλι με τον οποίο είχαμε κόντρα πέρυσι. Με τον κ. Μουζάκη είχαμε συνεννοηθεί αρχικά ότι θα προχωρήσουμε μαζί. Πλέον αισθάνομαι αποτυχημένος γιατί μαζευτήκαμε εδώ απόψε και δηλώνω ότι δεν μπορώ να συνεχίσω να τρέχω την ομάδα. Φέτος η ομάδα στηρίχτηκε στους χορηγούς. Θα κανονίσω τα υπόλοιπα χρήματα των ποδοσφαιριστών για τον Οκτώβρη και από την επόμενη αναλαμβάνετε εσείς την ομάδα. Δεσμεύομαι ότι θα κανονίσω το θέμα με όλους».

Μαρ. Ζαφείρης: «Πρέπει να επικροτήσουμε ότι ο κ. Κόκλας έβαλε τόσα χρήματα στην ομάδα και τα έβγαλε από το σπίτι του. Δεν ήρθαμε για δική μας προβολή, ούτε και να εξυπηρετήσουμε κάποιο σκοπό. Ξέρουμε τις οφειλές που έχει η ομάδα και γι’ αυτό κάποιες στιγμές κάνουμε πίσω. Θα αναλάβουμε και το ΚΤΕΛ και τα νοίκια των ποδοσφαιριστών που οφείλονται. Εμείς δε θέλουμε να αναλάβουμε χρέη της προηγούμενης διοίκησης απέναντι στους παίχτες. Θέλουμε να είμαστε ξεκάθαροι».

Διον. Κορωνιός: «Ήρθα να καταθέσω συγκεκριμένη πρόταση (ανέφερε και τα ονόματα των επιχειρηματιών) και θα συνεχίσω την τοποθέτηση μου. Θέλω οικονομικό απολογισμό, ταμπέλες, εκκαθάριση εισιτηρίων, βεβαίωση περί μη οφειλών από ΕΠΣ Ζακύνθου και ΕΠΟ. Από αύριο θέλουμε να αναλάβουμε τα έξοδα της ομάδας και να εξοφλήσουμε τα οφειλόμενα του Νοεμβρίου (20.000). Οποιαδήποτε άλλη εκκρεμότητα θα πρέπει να εξοφληθεί από τη νυν διοίκηση. Τα υπόλοιπα που θα πληρώσουμε θα είναι 125.000 μέχρι το τέλος της χρονιάς. Εσείς προτείνουμε να εξοφλήσετε το ποσό που έχει απομείνει. (Ξεκίνησε να κάνει αναφορά στις συμφωνίες με τους ποδοσφαιριστές). Η πρόταση μας είναι συγκεκριμένη. Είμαι εξουσιοδοτημένος να μιλήσω εκ μέρους των υπολοίπων».

Τα μέλη της κίνησης είναι: Α. Θανάσης, Δ. Μίλος, Δ. Γκλαβάς, Διον. Κορωνιός,  Ν. Αμπελάς, Μ. Ζαφείρης, Χρ. Τσιάκουλης, Δημ. Μποζίκης, Νεκτ. Κολυβάς, Δ. Ραψομανίκης, Παντ. Παντελής. 

Διον. Γκλαβάς: «Σε κάποιους ποδοσφαιριστές οφείλονται δύο μισθοί και κάποιοι άλλοι δεν έχουν πάρει καθόλου χρήματα. Η διοίκηση πρέπει να τους πληρώσει ότι τους οφείλει και εμείς θα αναλάβουμε τη μισθοδοσία του Νοέμβρη. Μόνο έτσι θα αναλάβουμε τη διοίκηση».

Ο Δημήτρης Πέττας επανέλαβε την τοποθέτηση της υποψήφιας διοίκησης. «Πρέπει να παραιτηθεί το Διοικητικό Συμβούλιο για να γίνουν εκλογές. Θα μπορούσαμε να κάνουμε το εξής. Να γίνει αυτό που λέει ο κ. Κόκλας και οι άνθρωποι της κίνησης να συγκροτήσουν μια προσωρινή διοικούσα επιτροπή.»

Ροδ. Σπινθάκη: «Το βασικό μας ζητούμενο είναι η ομάδα της Ζακύνθου. Ο καθένας μας όσο μπορεί την έχει βοηθήσει. Με στεναχωρεί που υπάρχει μια συνεχόμενη αντιπαράθεση που υπάρχει. Την άρρωστη αυτή κατάσταση την έζησα και σαν Πρόεδρος του ΑΠΣ Ζάκυνθος. Αφοσιώνομαι σε αυτό που κάνω. Δεν ήθελα να είμαι περιφερόμενος παράγοντας. Τότε δεν ήθελα να εμπλακώ στα διοικητικά και είχα προτείνει αρχικά τον κ. Βερύκιο. Πήγα για 3 μήνες πρόεδρος και είχαμε συμβούλιο με σοβαρούς ανθρώπους (τους κατονόμασε). Από την πρώτη στιγμή ξεκίνησε ο πόλεμος. Δεν κοιμόμουν τα βράδια. Λοιδορήθηκα σε τέτοιο βαθμό και αναγκάστηκα να παραιτηθώ. Είμαι Πρόεδρος στη Θύελλα και έχω πει πολλές φορές ότι το νησί δε χωράει δύο ομάδες στη Γ’ Εθνική. Πρέπει να βάλουμε την ομάδα πάνω από τις προσωπικές μας φιλοδοξίες και τα εγώ. Ο κ. Κόκλας έχει βοηθήσει, το ίδιο και ο κ. Γούναρης όπως και ο κ. Κορωνιός. Δεν καταλαβαίνω γιατί γίνεται κόντρα το ποια φατρία θα επικρατήσει. (Είχε διάλογο με τον Ζαφείρη). Ο κ. Κόκλας έχει πονέσει την ομάδα με τα θετικά και τα αρνητικά του. Εάν οι παίχτες δε δεχτούν αυτό που θα προτείνει ο κ. Κόκλας (διάλογος με Κορωνιό) οι άνθρωποι της κίνησης έθεσαν τους όρους τους. Άραγε που καταλήγουμε; Εάν οι ποδοσφαιριστές δεν το αποδεχτούν τι γίνεται;». 

Δ. Κόκλας: «Εάν οι παίχτες δε δεχτούν, θα πουλήσουμε τον Τσιμέλι και άλλους τρεις καλούς παίχτες και θα προχωρήσουμε με Ζακυνθινούς ποδοσφαιριστές για να τελειώσει η χρονιά και η δική μας διοίκηση θα συνεχίσει κανονικά. Κανείς δεν ήρθε το καλοκαίρι σε 2 Γενικές Συνελεύσεις να μας βοηθήσει. Δε δέχομαι συμβουλές από κανέναν. Αφορά μόνο τη διοίκηση είτε με το πρόσωπο μου είτε με τα χρήματα μου. Υποδείξεις όχι σε μένα.

Διον. Κορωνιός: «Πρέπει να προσγειωθούμε. Οι ποδοσφαιριστές βρίσκονται σε απεργία. Θα περιμένουν μέχρι τον Γενάρη, για το πότε θα πουληθεί ο Τσιμέλι; Δε γίνονται αυτά. Πρέπει να καταλάβουμε όλοι τη σοβαρότητα της κατάστασης. Όταν οι ποδοσφαιριστές αρνούνται να συμφωνήσουν μαζί μας, τότε πώς θα συμφωνήσουν μαζί σας. Εξήντα χρόνια δεν έχει παρατήσει ποτέ η ομάδα τη χρονιά της στη μέση. Σε όλο το εύρος της ιστορίας της δεν έχει συμβεί ποτέ κάτι τέτοιο.

Μαρ. Ζαφείρης: «Εμάς μέχρι εκεί είναι τα χρήματα μας. Δε σκοπεύουμε να πάμε παραπάνω. Ότι είναι θα το πληρώσουμε. Ο στόχος της Ζακύνθου είναι αποκλειστικά και μόνο ο πρωταθλητισμός. Γι’ αυτό θα μπω εγώ στην ομάδα.

Διον. Πέττας: «Θέλω να μάθω ποιοι θα είναι οι στόχοι της ομάδας όταν αναλάβει η νέα διοίκηση.

Ο Αλέξης Θεριανός αναφέρθηκε στο θέμα των μελών της ομάδας.

Σάκης Κόκλας: «Υπάρχουν κάποιες δεσμεύσεις όπως ότι ο Τσίγκρηλας δε θα πάει σε καμιά άλλη ομάδα αλλά και οι Ρεντόν Ελέζι- Βαλάντης Τσουκαλάς εάν φύγουν θα επιστρέψουν μόνο στον Α.Ο. Λεβάντε».

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.