Και ξανά προς τη Δόξα τραβά! Ξανά λοιπόν στα δικαστήρια η ομάδα της Ζακύνθου που είδε μετά κόπων και βασάνων την μπάλα να κυλά στο χορτάρι, τώρα ξανά το παιχνίδι θα παιχτεί στην αίθουσα του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών! Η ομάδα του Ιονίου είδε την αίτηση αναστολής στο Διοικητικό Εφετείο να απορρίπτεται και κατά συνέπεια ανακλήθηκε το πιστοποιητικό συμμετοχής.

Η νέα αίτηση που κατέθεσε, αναμένεται να εκδικαστεί την Τρίτη (23/11). Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι αν η ομάδα δικαιωθεί, το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό θα οριστεί ξανά σε μια νέα ημερομηνία που θα ορίσει η διοργανώτρια. Αν όμως, το Διοικητικό Εφετείο δε δικαιώσει την ομάδα της Ζακύνθου, τότε οι νησιώτες θα αποβληθούν από το πρωτάθλημα.

Φυσικά, όμως το “φάουλ” που κάνει η λίγκα είναι στην επίσημη της ανακοίνωση δεν αναφέρει ότι η Ζάκυνθος θα ξαναπάει στο Διοικητικό Εφετείο και αν δε δικαιωθεί θα αποβληθεί από το πρωτάθλημα. Αντί αυτού,  η διοργανώτρια η οποία είναι η “μάνα” όλων των ομάδων βιάζεται όπως όλα δείχνουν να απαλλαγεί από την παρουσία της Ζακύνθου και δεν κρατά ούτε τα προσχήματα, να περιμένει τουλάχιστον την απόφαση του Δικαστηρίου, διότι τα δεδομένα ακόμα είναι ρευστά και μπορεί να αλλάξουν.

Φυσικά η μη χορήγηση ή η ανάκληση του πιστοποιητικού της παρ. 3 του άρθρου 77Α του ν. 2725/1999 συνεπάγεται αντιστοίχως την απαγόρευση συμμετοχής ή την αποβολή της Π.Α.Ε. από το πρωτάθλημα.

Επίσης, μια ακόμα σημαντική παράμετρος είναι και το CAS, το ανώτατο δικαιοδοτικό όργανο του ποδοσφαίρου, με τη Ζάκυνθο να έχει και αυτή την έσχατη λύση. Αξίζει να σημειώσουμε ότι το συγκεκριμένο δικαστήριο δεν αναγνωρίζει αστικά δικαστήρια παρά μόνο αθλητικά!  Εκτός αυτού, η SL2 γνωστοποίησε ότι αποδέχτηκε την πρόταση της ΕΡΤ με διαφοροποίηση στον διαμοιρασμό του μπόνους.

Αναλυτικά:

«Αποφάσεις Διοικητικού Συμβουλίου 22.11.21

Ολοκληρώθηκε το διοικητικό συμβούλιο της Super League 2, όπου λήφθηκαν οι εξής αποφάσεις:

1) Έγινε αποδεκτή η πρόταση της ΕΡΤ ως προς το οικονομικό της σκέλος με διαφοροποίηση στον διαμοιρασμό του μπόνους.

2) Με έγγραφο της ΕΕΑ μας γνωστοποιήθηκε η υπ. αριθμ. 451/21 απόφαση του Θ΄ Τμήματος του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών με την όποια απερρίφθη η αίτηση αναστολής της ΠΑΕ ΖΑΚΥΝΘΟΥ κατά των αποφάσεων της ΕΕΑ με τις οποίες δεν της χορηγήθηκε το προβλεπόμενο στις διατάξεις του άρθρου 77 Α Ν 2725/99 πιστοποιητικού συμμετοχής στο πρωτάθλημα της αγωνιστικής περιόδου 2021- 2022. Συνεπώς, σύμφωνα με το άρθρο 57 παρ. 3 του Ν 4809/21 η ΠΑΕ ΑΠΣ ΖΑΚΥΝΘΟΣ αποβάλλεται από το πρωτάθλημα της Super League 2»

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.