Η ομάδα της Ζακύνθου δεν ήταν στη λίστα των ομάδων που πήραν τα 77.500 ευρώ από την επιχορήγηση της ΓΓΑ στις ομάδες εκείνες που ανέβηκαν από την Γ΄ Εθνική στην σημερινή SL2. H διοίκηση της νησιώτικης ομάδας μέσω επιστολής παραπονέθηκε (κόσμια) στον υφυπουργό για το θέμα αυτό παρακαλώντας επί της ουσίας τον πολιτικό προϊστάμενο της ΓΓΑ να δει πιο ζεστά το θέμα. Έχουν περάσει ημέρες από τότε που συντάχτηκε και εστάλει η συγκεκριμένη επιστολή στο αρμόδιο γραφείο της ΓΓΑ αλλά απάντηση (επισήμως) δεν εδόθη γιατί η Ζάκυνθος εξαιρέθηκε από την χρηματοδότηση.

Ανεπίσημα όμως, μαθαίνουμε ότι η ΓΓΑ και φυσικά ο κος Αυγενάκης δεν χρηματοδότησαν την ομάδα της Ζακύνθου διότι (λένε) δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα η υπόθεση της συμμετοχής της ομάδας στο πρωτάθλημα από το Διοικητικό εφετείο Αθηνών! Με αυτή την λογική τα χρήματα δεν θα δοθούν ποτέ, διότι η Ζάκυνθος βρίσκεται στην 2η φάση στο Διοικητικό Εφετείο και έως στο τέλος του Μαρτίου θα υπάρξει η τελική 3η φάση όπου και εκεί θα ολοκληρωθεί η διοικητική αυτή διαδικασία από το αρμόδιο δικαστήριο.

Κύκλοι όμως από την διοίκηση της ομάδας διαρρέουν ότι θα χρήματα η Ζάκυνθος θα τα πάρει μόλις πάρει το πράσινο φως από το διοικητικό Εφετείο. Δηλαδή τις επόμενες ημέρες αν όλα πάνε καλά. Μέχρι στιγμής όμως υπάρχει ένα τεράστιο πρόβλημα που τόσο ο κος Υφυπουργός, όσο και οι άνθρωποι του δεν το βλέπουν ή κάνουν πως δεν το βλέπουν. Και αυτό είναι ο αθέμιτος ανταγωνισμός! Ο Ηρόδοτος και η Κηφισιά  στο (2ο) Νότιο όμιλο τα χρήματα τα πήραν στις 30/12/21 και έτσι μπορούν να κάνουν μεταγραφές και να ενισχύουν τις ομάδες τους.

Η Ζάκυνθος όμως στον μεταγραφικό σχεδιασμό και με δεδομένο ότι ξεκίνησε με μια ομάδα “εδικών συνθηκών”, μένει πάρα πολύ πίσω με τον χρόνο να είναι η “δαμόκλειος σπάθη” πάνω από το κεφάλι του Συλλόγου. Οι νησιώτες κέρδισαν όλες τις δικαστικές “μάχες” αλλά βγήκαν “λαβωμένοι” και υλικά (ρόστερ) αλλά και οικονομικά. Αυτά τα χρήματα θα ήταν το “βάλσαμο στις πληγές”  της ομάδας την συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

Αντί αυτού,  ακόμα και η ίδια η πολιτεία βρίσκει πάτημα το Διοικητικό Εφετείο. Νομικά όμως δεν στέκει καθώς η ΚΥΑ ξεκαθαρίσει και λέει για τις ομάδες εκείνες που ανέβηκαν. Δεν έχει κάποιο αστερίσκο για ειδικά για την ομάδα του Ιονίου! Φυσικά το ερωτηματικό μεγαλώνει ακόμα περισσότερο όταν όλοι εδώ στο νησί βλέπουν και διαπιστώνουν ότι η ομάδα έχει αγωνιστεί 12 αγωνιστικές σε αυτό το πρωτάθλημα και σίγουρα δικαιούται αυτά τα χρήματα.  

Η επιστολή της Ζακύνθου στον Λευτέρη Αυγενάκη

 Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Καλή χρονιά, να είστε υγιής και να έχετε δύναμη στο δύσκολο έργο σας. Πληροφορηθήκαμε από τον τύπο την περασμένη Παρασκευή (31/12/2021) ότι οι 3 από τις 4 ομάδες που ανέβηκαν στη Superleague 2 από την περσινή Γ’ Εθνική ποδοσφαίρου (Κηφισιά, Αναγέννηση Καρδίτσας, Ηρόδοτος) χρηματοδοτήθηκαν με το ποσό των 77.500 ευρώ (άρθρο 79 του νόμου 4764/2020) όχι όμως και η Ζάκυνθος (4η κατά σειρά).

Διαβάζοντας τη συγκεκριμένη Eφημερίδα της Kυβερνήσεως διαπιστώνουμε ότι πουθενά δεν αναφέρεται ΚΑΝΕΝΑΣ λόγος για τη μη χρηματοδότηση μας που όπως είναι αντιληπτό δημιουργεί θέμα ΑΘΕΜΙΤΟΥ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ σε σχέση με όλες τις ομάδες που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της Superleague 2. ΟΛΕΣ έχουν χρηματοδοτηθεί εκτός από τη Ζάκυνθο, ακόμα και η Ρόδος όπως και ο Αλμωπός Αριδαίας που έχουν ανάλογα θέματα με το δικό μας στο Διοικητικό Εφετείο. Αγαπητέ κύριε υπουργέ, έχετε ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ότι η διαφάνεια και το δίκαιο είναι αυτά που σας χαρακτηρίζουν στην πορεία σας ως πολιτικό. Επανεξετάστε παρακαλούμε θερμά την περίπτωση της χρηματοδότησης της Ζακύνθου, μιας ομάδας τίμιας και καθαρής που βρίσκεται μακριά από κάθε διαπλοκή και προάγει την ιδέα του αθλητισμού».

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.