Λίγες ημέρες έμειναν για να μας αποχαιρετήσει ο Ιούνιος (Θεριστής) και στα διοικητικά δρώμενα του ΑΠΣ Ζάκυνθος επικρατεί νηνεμία. Στη Ζάκυνθο θα λέγαμε με ναυτική ορολογία ότι επικρατεί μπουνάτσα (ήρεμη θάλασσα).

Παρά τις υψηλές προσδοκίες που υπήρχαν πριν μερικές ημέρες, η κατάσταση για εύρεση “συμπαίκτη” ή και ακόμα μεγάλων χορηγών έχει μείνει στον προηγούμενο μήνα και αυτό γιατί, υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες στο να βρεθούν οι “συμπαίκτες”. Η κατάσταση στον τουρισμό δεν πηγαίνει όπως την είχαν υπολογίσει πριν μερικούς μήνες. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχουν μεγάλο πρόβλημα βιωσιμότητας και στην παρούσα φάση που βρισκόμαστε, λίγοι είναι αυτοί που μπορούν να μιλήσουν για ποδόσφαιρο και πόσο μάλλον δε, για να μπουν στα ενδότερα της κυανοκίτρινης ομάδας.

Οι λιγοστοί άνθρωποι που τρέχουν τα θέματα της ομάδας, παρουσιάζονται συνεχώς αισιόδοξοι, παρά τις αντίξοες συνθήκες που επικρατούν. Εμφανίζονται αισιόδοξοι ακόμα και μετά τις προσεγγίσεις που δεν έχουν αποφέρει απτά αποτελέσματα. Σίγουρα όμως το προσπαθούν πάρα πολύ και συνεχώς ψάχνουν να βρουν ουσιαστικά στηρίγματα, κυρίως οικονομικά μέσα από διάφορες επαφές που γίνονται καθημερινά.

Η ουσία όμως είναι,  ότι παρά τις αρχικά αισιόδοξες προβλέψεις, υπάρχει έντονος σκεπτικισμός μέχρι να φτάσουμε στην πρώτη τακτική-απολογιστική γενική συνέλευση του συλλόγου στα τέλη του Ιουνίου ή στις αρχές του Ιούλη. Για τους ανθρώπους της διοίκησης, η εύρεση “συμπαίκτη” έχει να κάνει με τις δυσκολίες που θα υπάρξουν στην ανταγωνιστική Γ΄ Εθνική των τεσσάρων ομίλων και αυτό θα απαιτηθούν περισσότερα χρήματα, καλύτερο έμψυχο δυναμικό και ένα δυνατό οικονομικά διοικητικό συμβούλιο που θα βάλει το απαιτούμενο “καύσιμο” για να δουλέψει σωστά η “μηχανή” του ΑΠΣ Ζάκυνθος.

Μέχρι στιγμής, δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα να υπάρχει “συμπαίκτης”, ούτε μεγάλος χορηγός. Σίγουρα,  μέχρι να φτάσουμε στην γενική συνέλευση, μπορεί να αλλάξουν τα δεδομένα, κάτι που θα το ήθελαν οι απανταχού φίλοι της ομάδας.

Από τον στενό κύκλο της διοίκησης, οι ειδήσεις που βγαίνουν είναι με το “σταγονόμετρο”. Οι άνθρωποι χειρίζονται με άκρα μυστικότητα αυτά τα θέματα. Ονόματα για μεγάλους χορηγούς δεν έχουν ακουστεί, πλην μιας κινέζικης εταιρίας που ακούστηκε στην εκπομπή EL CLASICO πριν από αρκετό καιρό.

Το μόνο όνομα που ακούστηκε τις τελευταίες ημέρες, όχι από την διοίκηση αλλά και πάλι από την ραδιοφωνική εκπομπή ήταν το όνομα του ζακυνθινού επιχειρηματία Αντώνη Ποταμίτη ο οποίος αν και δήλωσε ότι δέχτηκε τηλεφώνημα από ανθρώπους της ομάδας, αρνήθηκε ευγενικά την οποία συμμετοχή του στα διοικητικά του ΑΠΣ Ζάκυνθος. Ο ίδιος ανεπίσημα δήλωσε ότι έχει φύγει από τον χώρο του ζακυνθινού ποδοσφαίρου και δεν πρόκειται να ασχοληθεί άλλο.

Από εκεί και πέρα, οι άνθρωποι της ομάδας συζητούν και με επιχειρηματίες από την Αθήνα. Στην ραδιοφωνική εκπομπή “EL CLASICO” o κος Μάκης Πυλαρινός δήλωσε ότι η ομάδα ψάχνει συμπαίκτη που να ηγηθεί της προσπάθειας και να είναι κοινά αποδεκτός από την ζακυνθινή κοινωνία. Από εκεί και πέρα, από την στιγμή που δεν κινείται το διοικητικό θέμα, όλα τα υπόλοιπα (θέματα) είναι αναγκασμένα να περιμένουν τις ενδεχόμενες εξελίξεις.

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.