Σε θρίλερ εξελίχθηκε η ενημέρωση από την ΕΠΟ σχετικά με την επιστολή των FIFA/UEFA στον υφυπουργό αθλητισμού και την αποδοχή από την πλευρά του Ελ. Αυγενάκη να παραταθεί η προθεσμία επανεγγραφής των σωματείων στο μητρώο της ΓΓΑ, που λήγει στις 17/8/2022 και κατά συνέπεια να παραταθεί και η έναρξη εφαρμογής των κυρώσεων σε όσα σωματεία δεν έχουν ακολουθήσει τις προβλέψεις του νόμου.

Αρχικά η ΕΠΟ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ανέφερε ότι “οι Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων  δύνανται να προχωρήσουν στην έκδοση των σχετικών προκηρύξεων και την οργάνωση των τοπικών πρωταθλημάτων τους με τη συμμετοχή όλων των σωματείων-μελών τους.”

Μάλιστα λίγο μετά την ανακοίνωση, μέσω της πλατφόρμας επικοινωνίας με τους διαπιστευμένους συντάκτες η ΕΠΟ διευκρίνισε ότι “όλα τα τα σωματεία θ’ αγωνισθούν εφέτος χωρίς την υποχρέωση ένταξής τους στο μητρώο της ΓΓΑ”.

Η ανωτέρω, δεύτερη παράγραφος της ανακοίνωσης αλλά και η διευκρίνηση που ακολούθησε προκάλεσαν, σύμφωνα με πληροφορίες του SoccerPlus, αντιδράσεις στην άλλη πλευρά και οι αντιδράσεις αυτές είχαν ως αποτέλεσμα την απάλειψή της επίμαχης παραγράφου από την ανακοίνωση.

Ωστόσο σε με ότι χωρίς έχει συμβεί σε άλλες περιπτώσεις, η τροποποιημένη ανακοίνωση της ΕΠΟ δεν εστάλη εκ νέου με την επισήμανση “ορθή επανάληψη”, ώστε να αναπαραχθεί η επικαιροποιημένη της εκδοχή.

Είναι χαρακτηριστικό ότι Ενώσεις, όπως για παράδειγμα η ΕΠΣ Καβάλας, έχουν αναρτημένη στην επίσημη ιστοσελίδα τους την πρώτη εκδοχή της ανακοίνωσης της ΕΠΟ,  καλώντας όλα ανεξαιρέτως τα σωματεία να δηλώσουν συμμετοχή.

Δημιουργήθηκε, επομένως, σύγχυση, αφού από τη μία πλευρά η ΕΠΟ ισχυριζόταν ότι όλα τα σωματεία ακόμα κι αυτά που δεν έχουν εγγραφεί στο μητρώο της ΓΓΑ θα αγωνιστούν χωρίς πρόβλημα στα πρωταθλήματα, ενώ από την πλευρά του υφυπουργείου αθλητισμού όχι μόνο δεν προέκυπτε κάτι τέτοιο αλλά παρέμενε αβέβαιο το μέγεθος της παράτασης που προτίθεται ο υφυπουργός αθλητισμού να δώσει και αν αυτή (η παράταση) ικανοποιεί την ΕΠΟ.

Απότοκο του χθεσινοβραδινού θρίλερ ήταν η σημερινή πρωινή δήλωση του προέδρου της ΕΠΟ, με την οποία ναι μεν καλούνται οι ΕΠΣ να προχωρήσουν στην έκδοση προκηρύξεων για την έναρξη των πρωταθλημάτων τους, όμως δεν γίνεται καμία αναφορά περί της συμμετοχής όλων των σωματείων σε αυτά, ενώ τονίζεται ότι το αποτέλεσμα των συζητήσεων με τον υφυπουργό αθλητισμού “δεν μπορεί να προδικασθεί”…

Πηγή: https://soccerplus.gr

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.