Τι αποφασίστηκε στη συνάντηση του νέου προέδρου της Super League 2 Πέτρου Μαρτσούκου με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη. Συνάντηση με τον νέο πρόεδρο της Super League 2, Πέτρο Μαρτσούκο, είχε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης. Από την συνάντηση βγαίνει ότι από τις 8 Μαίου θα εκταμιευτούν 2.542.000€ (105.916,67€ για κάθε μία από τις 24 δικαιούχες ΠΑΕ –εξαιρούνται οι Β’ ομάδες των ΠΑΕ της SL1 και Απόλλων Λάρισας και Ηρόδοτος, που έχουν αποχωρήσει, αλλά δεν διέθεταν και Πιστοποιητικό Συμμετοχής από την ΕΕΑ).

Η ενημέρωση από την ΓΓΑ

«Συνάντηση με τον νέο πρόεδρο της Super League 2, Πέτρο Μαρτσούκο, είχε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Ο κ. Μαρτσούκος ενημέρωσε τον Υφυπουργό για τις αποφάσεις του ΔΣ, με τις οποίες:

Α) Οι ΠΑΕ της SL2 αποδέχονται τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις που θέτει η ΚΥΑ (ΦΕΚ Β’ 704, 10/02/2023) προκειμένου οι ΑΑΕ να χρηματοδοτούνται από τον

μόνιμο μηχανισμό ενίσχυσης, μέσω της φορολογία των κερδών των παικτών τυχερών παιγνίων.

Υπενθυμίζεται ότι αυτές αφορούν στη χρηματοδότηση:

ΑΑΕ που διαθέτουν Πιστοποιητικό Συμμετοχής από την ΕΕΑ,

ΑΑΕ που δεν εμπλέκονται σε Αναφορές της Sportradar.

Για όσες ΑΑΕ εμπλέκονται σε Αναφορές, η χρηματοδότησή τους αναστέλλεται έως ότου η ΕΠΑΘΛΑ να τις εξετάσει και να συντάξει Πόρισμα.

Η αναστολή χρηματοδότησης παραμένει εφόσον το Πόρισμα της ΕΠΑΘΛΑ προωθηθεί για περαιτέρω διερεύνηση από τον Αθλητικό Εισαγγελέα και την Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ.

Β) Οι ΠΑΕ της SL 2 δεσμεύονται για τον αριθμητικό περιορισμό των συμμετεχουσών ομάδων στο πρωτάθλημά τους, προκειμένου να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα της διοργάνωσης και η διασφάλιση της βιωσιμότητας των ΠΑΕ.

Συγκεκριμένα, το Πρωτάθλημα της περιόδου 2024-2025 θα διεξαχθεί με 20 ομάδες, καθώς στην προκήρυξη της περιόδου 2023-2024 (διοργάνωση με 26 ομάδες) θα προβλεφθεί ότι θα υποβιβαστούν 10 εξ αυτών και θα ανέλθουν 4 από τη Γ’ Εθνική.

Σε ότι αφορά στο ποσό της χρηματοδότησης, από τον μόνιμο μηχανισμό ενίσχυσης, μέσω της φορολογίας των κερδών των παικτών τυχερών παιγνίων, ο κ. Αυγενάκης ενημέρωσε τον κ. Μαρτσούκο ότι για την SL2 ανέρχεται συνολικά σε 2.542.000€ (105.916,67€ για κάθε μία από τις 24 δικαιούχες ΠΑΕ –εξαιρούνται οι Β’ ομάδες των ΠΑΕ της SL1 και Απόλλων Λάρισας και Ηρόδοτος, που έχουν αποχωρήσει, αλλά δεν διέθεταν και Πιστοποιητικό Συμμετοχής από την ΕΕΑ).

Συμφωνήθηκε, επίσης, όπως οι διαδικασίες εκταμίευσής του εκκινήσουν από τη Δευτέρα 8 Μαΐου, προκειμένου έως τότε να υπάρχει πιο πλήρης εικόνα σχετικά με το πόσες και ποιες ΠΑΕ θα εισπράξουν άμεσα και ποιων ΠΑΕ το μερίδιο θα παρακρατηθεί, εξαιτίας εμπλοκής τους στις αναφορές της Sportradar».

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.