Ανάμεσα σε κυβέρνηση και ΕΠΟ βρίσκονται οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές που όπως έχουν δηλώσει θα κατέβουν σε απόχη στις 15,16 και 17 Δεκεμβρίου ζητώντας την δημιουργία εγγυητικού ταμείου στήριξης. Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες δίπλα στους ποδοσφαιριστές στέκεται η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ καθώς όπως όλοι γνωρίζουν είναι απέναντι στην ΕΠΟ, ενω από την άλλη η διοργανώτρια απειλεί τις ομάδες αν δεν κατέβουν με μηδενισμούς από τα πρωταθλήματα. Αναλυτικά λοιπόν έχουμε και λέμε η Επιτροπή Παρακολούθησης και Ελέγχου του Κυβερνητικού Έργου του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει την στήριξή της στα αιτήματα των εργαζομένων ποδοσφαιριστών στις ποδοσφαιρικές ανώνυμες εταιρίες της Super League και της Football League.

Οι ποδοσφαιριστές στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι εργαζόμενοι με πενιχρές απολαβές, ενώ βρίσκονται διαρκώς σε καθεστώς εργασιακής ανασφάλειας. Σημειώνεται ότι οι ποδοσφαιρικές ανώνυμες εταιρίες έχουν καταστατικά δεσμευτεί για την δημιουργία εγγυητικού ταμείου, το οποίο θα καλύπτει μέρος των αναγκών των ποδοσφαιριστών στις περιπτώσεις πτώχευσης ομάδων και κατάπτωσης των επαγγελματικών συμβολαίων. Η δημιουργία του συγκεκριμένου ταμείου προβλέπεται από τα καταστατικά των super league και football league, χωρίς όμως να έχουν γίνει μέχρι σήμερα τα απαραίτητα βήματα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναγνωρίζει το δίκαιο αίτημα των ποδοσφαιριστών και δηλώνει έτοιμος να συμβάλλει στην κατεύθυνση της θετικής επίλυσης του ζητήματος, για την αποκατάσταση έστω και ενός μικρού τμήματος των εργασιακών δικαιωμάτων των εν λόγω εργαζομένων.

Η ΕΠΕΚΕ Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ και οι βουλευτές που συμμετέχουν σε αυτή προτίθενται στο πλαίσιο αυτό να λάβουν όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες για να βρεθεί μία πραγματική λύση στο θέμα και να αποκατασταθεί ένα πλαίσιο ομαλότητας στις εργασιακές σχέσεις στον επαγγελματικό αθλητισμό.

psap

 

Η ΕΠΟ θα τηρήσει κατά γράμμα τους κανονισμούς ως προς τις ομάδες, οι παίκτες των οποίων προχωρήσουν σε αποχή…* Μηδενισμός, διπλή αφαίρεση βαθμών και πρόστιμο

Ο καθένας θα αναλάβει το κόστος της απόφασης του… Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών έχει ανακοινώσει αποχή από τις 15 Δεκεμβρίου, δηλαδή την πρώτη από τις τρεις ημέρες της διεξαγωγής της 3ης αγωνιστικής της β’ φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας…

Η ΕΠΟ λοιπόν, προς αποφυγή παρερμηνειών, διευκρίνισε προς πάσα κατεύθυνση ότι οι αναμετρήσεις θα γίνουν κανονικά (έχουν ήδη οριστεί παρατηρητές και το ίδιο θα γίνει άμεσα με τους διαιτητές) και απλά όποια ομάδα δεν κατέβει να αγωνιστεί, λόγω των κινητοποιήσεων των ποδοσφαιριστών, θα υποστεί τις προβλεπόμενες από τους κανονισμούς κυρώσεις.

Η Ομοσπονδία δεν πρόκειται να κάνει εκπτώσεις και θα τηρήσει κατά γράμμα τον ΚΑΠ επαγγελματικών ομάδων και συγκεκριμένα τα σχετικά άρθρα 21 και 42.

Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Ότι όποια ομάδα δεν αγωνιστεί θα μηδενιστεί χάνοντας το ματς με 0-3 και παράλληλα θα τις αφαιρεθούν τρεις βαθμοί από το τρέχον πρωτάθλημα, θα ξεκινήσει με -3 του χρόνου στο επόμενο και παράλληλα θα τις επιβληθεί πρόστιμο από 10.000 ευρώ έως 50.000 ευρώ.

Αν μάλιστα, σε έναν αγώνα δεν κατέβουν αμφότεροι οι αντίπαλοι, τότε οι τιμωρίες ως προς την αφαίρεση βαθμών και το πρόστιμο ισχύει και για τις δύο ομάδες.

 

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.