Στη ραδιοφωνική αθλητική εκπομπή “EL CLASICO” στο ραδιόφωνο του Ερμή στους 91.8 μίλησε ο Πρόεδρος της ομάδας της ΑΕ Αγίου Λέοντα/ Κοιλιωμένου Διον. Κλάδης για την συμμετοχή της ομάδας του ως κυπελλούχου στον θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδας. Ο έμπειρος παράγοντας μίλησε για ιστορική στιγμή που η ομάδα του θα μπει στην κλήρωση του κυπέλλου.  Επίσης αναφέρθηκε και στην πορεία του Ζακυνθινού ποδοσφαίρου και την απαξίωση του από την πολιτεία άλλα και από την ΕΠΟ. Από τα “βέλη του” δεν ξέφυγαν το προηγούμενο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΣ Ζακύνθου αλλά και ο πρώην υφυπουργός Αθλητισμού Σταυρός Κοντονής για το θέμα του Ενωσιακού γηπέδου.

Αναλυτικά τα όσα είπε στους παραγωγούς της Εκπομπής.  

Για την συμμετοχή της ομάδας στο κύπελλο Ελλάδας: “Πάνω από όλα να ευχηθούμε υγεία σε όλο τον κόσμο και να πω συγχαρητήρια στην ομάδα του Εθνικού Σκουλικάδου που ανέβηκε στην Γ΄ Εθνική και πήρε το πρωτάθλημα κάτι το οποίο το δικαιούταν βάση της απόδοσης που είχε μέχρι την διακοπή. Η ΑΕ Αγίου Λέοντα/Κοιλιωμένου έχει πάει 4 φορές στο τελικό. εμείς ενημερωθήκαμε από το γραμματέα της Ένωσης για τις υποχρεώσεις που θα υπάρξουν από την συμμετοχή της ομάδας στο κύπελλο της Ελλάδας. Η αλήθεια είναι ότι στο σκεφτήκαμε πολύ καλά, η αλήθεια είναι ότι είχαμε ενδοιασμούς, πήρα εγώ την ευθύνη εκείνη την στιγμή καθώς δεν μπορούσα να ενημερώσω το συμβούλιο και έτσι μπήκαμε στην κλήρωση. Ένας σημαντικός λόγος για να μην συμμετέχει μια ομάδα του επιπέδου του δικού μας είναι το οικονομικό. Υπάρχουν όμως άλλοι λόγοι πολύ πιο σημαντικοί για να συμμετέχουμε. Ένας από αυτούς είναι ο θεσμός του κυπέλλου, καθώς η ομάδα με την συμμετοχή της στους αγώνες γράφει ιστορία. Επιπλέον, δεν θα μπορούσαμε να πούμε στα παιδιά της ομάδας ότι δεν θα κατέβουμε στο κύπελλο Ελλάδας. Αλλά και σε κάποιους παλιούς παίκτες μας που το ονειρευόταν στο να παίξουν σε έναν αγώνα Κυπέλλου Ελλάδας. Η ομάδα μας εκπροσωπεί μια  ευρύτερη περιοχή των ορεινών και σίγουρα όλοι θα είναι περήφανοι για αυτό.”

Για το αν η ομάδα θα μπορεί να αγωνιστεί τον Αύγουστο: “Αν θα μας ζητηθεί να αγωνιστούμε στα τέλη του Αυγούστου , υπάρχει μια δυσκολία αλλά έχουμε την υποχρέωση να αγωνιστούμε και θα είναι πάρα πολύ καλό αν κληρωθούμε εντός έδρας να αγωνιστούμε στην έδρα μας στο χωριό.  Την ομάδα την έχουμε φτιάξει από το 1970, οπότε έχουμε μια ιστορία και από το 1973 παίζαμε ποδόσφαιρο σε άλλο γήπεδο φυσικά. Οπότε ναι, θα πάμε να αγωνιστούμε κανονικά. χωρίς φόβο αλλά με πάθος.”

Για την συμμετοχή και το παράβολο των 500 ευρώ : “Η ΕΠΟ έπρεπε αυτό να το είχε φροντίσει να το αλλάξει. Σε ένα μικρό σωματείο που θέλει να διακριθεί και να πάρει εμπειρίες σε έναν τόσο μεγάλο θεσμό δεν μπορεί να του βάζει παράβολο αυτό το ποσό. Με κάποιον τρόπο θα έπρεπε να βρεθεί μια άλλη λύση. Με αυτό τον τρόπο η συμμετοχή του παραβόλου κόβει τα πόδια σε σωματεία που θέλουν να αγωνιστούν αλλά δεν έχουν αυτή την οικονομική δυνατότητα. Αυτό είναι ένα παράπονο σοβαρό και ας το ακούσουν οι υπεύθυνοι.”   

Για το τοπικό πρωτάθλημα: ”  Το ποδόσφαιρο έχει μια φθίνουσα πορεία και αυτό οφείλεται κυρίως στην εγκατάλειψη από την πολιτεία αλλά και από την ΕΠΟ που  ασχολείται μόνο με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Δεν είναι δυνατόν ο Δήμος και η κυβέρνηση να μην δίνουν ούτε 200 ευρώ σε ένα σωματείο. 5.000 ευρώ θέλει μια μικρή ομάδα του τοπικού για να καλύψει τις βασικές της ανάγκες. Αυτό λέγεται πλήρης εγκατάλειψη από την μεριά τους. Αρνητικό ρόλο έπαιξε και η λειτουργία της Ένωσης τα τελευταία χρόνια, ήρθε και η ιστορία του Κορωνοϊου και τα ισοπέδωσε όλα! Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει πλέον διάθεση από τους ίδιους τους παράγοντες. Σε πρώτη φάση η ΕΠΣ θα πρέπει να δείξει δυναμική και να πιέσει έτσι ώστε να δημιουργηθούν κατάλληλοι χώροι, υποδομές και γήπεδα. Συζητούν στην Ένωση για την δημιουργία μια ενιαίας κατηγορίας, δεν το γνωρίζω το σκεπτικό, θα καθίσουμε να το μελετήσουμε και να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε. Μπορεί να υπάρχει ένα δίκιο πάνω σε αυτή την άποψη άλλα εγώ νομίζω ότι αυτό δεν προάγει το ποδόσφαιρο. Θα πρέπει να διατηρηθούν οι δύο κατηγορίες. Όμως θα τους ακούσουμε πρώτα τι θα μας πουν, τι θα μας προτείνουν. Πάντως η ιστορία του Κορωνοϊού θα δώσει την δυνατότητα το ποδόσφαιρο στο νησί να γίνει ερασιτεχνικό καθώς δεν θα υπάρχουν χρήματα για να δοθούν στους παίκτες όπως γινόταν τα τελευταία 20 χρόνια.”

Για τις κάκιστες υποδομές και για τις ευθύνες: “Θα πρέπει να γίνει “σημαία” από όλους μας να ανακατασκευαστεί και πάλι το Ενωσιακό γήπεδο. Θα πρέπει λοιπόν και η ΕΠΣ να φτιάξει πρώτα από όλα το δικό της σπίτι, εκεί θα πρέπει να δώσει μεγάλο βάρος. Το έχω πει ότι το γήπεδο των Αμπελοκήπων δεν πρόκειται να φτιαχτεί. Το λέει η απλή λογική δεν μπορεί να γίνει νέο γήπεδο κοντά στο αεροδρόμιο.  Μόνο το Ενωσιακό μπορεί να λύσει το πρόβλημα και φυσικά με λίγα χρήματα, έναν τάπητα θέλει και μια ανακατασκευή των κερκίδων του. Χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία, τότε που ήταν υφυπουργός αθλητισμού ο κος Κοντονής και παρ΄ όλες τις πιέσεις που έγιναν από την μεριά μας τελικά δεν χρηματοδοτήθηκε από την ΓΓΑ. Ο κος Κοντονής αναλώθηκε μόνο στο  πως θα έδιωχνε την τότε διοίκηση της ΕΠΟ για τους δικούς του λόγους και δεν ασχολήθηκε καθόλου με το Ενωσιακό γήπεδο. Η αλήθεια είναι αυτή, μπήκε σε άλλα “μονοπάτια” και ήθελε να αλλάξει την διοίκηση που είμαστε τότε στην ΕΠΣ!  Είχε άλλες προτεραιότητες όχι όμως να φτιάξει το γήπεδο. Μάλιστα,  του είχαμε πει τότε ότι αν θα έφτιαχνε το γήπεδο στο Γαιτάνι όλες οι ομάδες οι παράγοντες θα του έλεγαν ένα μεγάλο μπράβο.  Ευθύνη όμως έχει η προηγούμενη ΕΠΣ που έπρεπε να βάλει βέτο στο να φτιάξει το Ενωσιακό και όχι το γήπεδο των Αμπελοκήπων. Βέβαια η προηγούμενη ΕΠΣ έκανε και αλλά πολλά και ένα από αυτό ήταν ότι έκλεισε τα γραφεία και ως εκ τούτου δημιουργήθηκε και το πρόβλημα με τα παράτυπα δελτία με τον υπάλληλο να είναι εντελώς μόνος του στα γραφεία. Όλα αυτά συνθέτουν το πάζλ της απαξίωσης που βιώνει σήμερα το ζακυνθινό ποδόσφαιρο.”    

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.