Σε έναν όμορφο χώρο στο ξενοδοχείο “Εleon” του κου Νικολουδάκη στο Τραγάκι, δόθηκε η συνέντευξη τύπoυ της διοίκησης της Γυναικείας ομάδας της Δόξας Πηγαδακίων σχετικά με τα θέμα που απασχολούν το σύλλογο μετά την δικαίωση του στο Διαιτητικό δικαστήριο με αντίδικο την ΕΠΟ με θέμα την επικύρωση της βαθμολογίας.

H ΕΠΟ προχώρησε στην επικύρωση αλλά η Δόξα Πηγαδακίων με νομικά επιχειρήματα δικαιώθηκε από το ανώτατο δικαιοδοτικό όργανο της ΕΠΟ και πλέον είναι πολύ κοντά στη Α΄ Εθνική κατηγορία, αν και οι άνθρωποι του συλλόγου περιμένουν να δουν και το σκεπτικό της απόφασης. Επίσης, στην συνέντευξη τύπου ανακοινώθηκε το μεγάλο τουρνουά που θα διοργανώσει ο σύλλογος με την παρουσία σπουδαίων σωματείων (ΠΑΟΚ (πιθανότατα), Παναθηναϊκού, ΑΕΚ και Αστέρας Τρίπολης).

Αρχικά η διοίκηση ευχαρίστησε την οικογένεια Νικολουδάκη που είναι στη Διοικούσα Επιτροπή της ομάδας και έχει βοηθήσει τον σύλλογο σε πολλά θέματα αλλά και για τον χώρο που παραχωρήθηκε για τη συνέντευξη σε αυτό το υπέροχο ξενοδοχείο.

Η αντιδικία είναι με την ΕΠΟ και όχι με κάποια ομάδα…

Σχετικά με το θέμα της δικαίωσης του Συλλόγου από το Διαιτητικό Δικαστήριο που είχε προχωρήσει σε ένσταση στην επικύρωση της βαθμολογίας ο πρόεδρος του συλλόγου Παναγιώτης Στράνης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Για να μην υπάρχουν σκοτεινά σημεία. Δεν έχουμε αντιδικία με ομάδα στην κατηγορία. Είχαμε μια αντιδικία με την ΕΠΟ όσον αφορά την επικύρωση της βαθμολογίας. Κάναμε τα νόμιμα που μπορούσαμε με αποτέλεσμα να φτάσουμε σε μια απόφαση δικαστηρίου που μας δικαιώνει. Περιμένουμε το σκεπτικό για να κατοχυρώσουμε αυτό που περιμένουμε».

Υπάρχει δεδικασμένο αλλά περιμένουμε το σκεπτικό

Ο τεχνικός διευθυντής των Πηγαδακίων Ανδρέας Γκούσκος για το ίδιος ζήτημα είπε από την πλευρά του: «Ο πρόεδρος μέσα σε λίγες λέξεις έθεσε το νομικό πλαίσιο για ανθρώπους που έχουν γνώση το καταλαβαίνουν. Το Διαιτητικό Δικαστήριο είναι δικαιοδοτικό όργανο. Κάναμε κάτι νόμιμο υπήρχε δεδικασμένο με τον Πανδραμαϊκό. Περιμένουμε το σκεπτικό και θα δείξει τι αποδέχθηκε το όργανο και βγήκε η απόφαση. Και σε αυτό το σημείο θέλω να τονίσω ότι οι αποφάσεις είναι αμετάκλητες. Είναι υποχρεωμένη η ΕΠΟ να τις τηρήσει. Ανατρέπονται μόνο στο CAS που μπορεί αν θέλει να προσφύγει η αντίδικος που είναι ο διοργανώτρια. Θα περιμένουμε τ σκεπτικό της απόφασης και αναλόγως θα πράξουμε”

Η διαφορά αθλητικό μητρώου και της ειδικής αθλητικής αναγνώρισης

Σε ερωτήσεις που τέθηκαν από τους δημοσιογράφους σχετικά με το συγκεκριμένο ζήτημα, ο κ. Γκούσκος πρόσθεσε ότι τα Πηγαδάκια έχουν αθλητική αναγνώριση από το 1994 και επανέλαβε ότι έγινε κάτι νόμιμο, ενώ υπήρχε και δεδικασμένο. Μάλιστα σημείωσε η απόφαση είναι της ΕΠΟ αν θα τηρήσει τον κανονισμό ή θα προσφύγει στο CAS. Ο κ. Γκούσκος πρόσθεσε ότι είναι το Ανώτατο όργανο στην Ελλάδα το Διαιτητικό Δικαστήριο και μια απόφαση του ανατρέπεται μόνο αν η ΕΠΟ ή η Δόξα Πηγαδακίων που έχει δικαιωθεί καταφύγουν στο CAS. Στην συνέχεια ο κος Γκούσκος ανέλυσε τη διαφορά με την περίπτωση του Πανδραμαϊκού και της Δόξας αλλά και την διαφορά του Μητρώου με αυτό της ειδικής αθλητικής αναγνώρισης.

Τέλος ο κ. Γκούσκος σημείωσε ότι υπάρχει μεγάλη στήριξη στο νησί και η αποδοχή του κόσμου είναι κάτι παραπάνω από ενθαρρυντική αναφέροντας ότι σε αυτό το επίπεδο έχουν δοθεί εκατοντάδες κάρτες διαρκείας που είναι για την οικονομική ενίσχυση του σωματείου. Στην ερώτηση για τον αν υπάρχει προγραμματισμός για να παίξει ο σύλλογος στη Α’ Εθνική επισήμανε ότι υπάρχει.

Όλα έχουν πάρει το δρόμο τους

“Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο Σταύρος Παντής που είναι υπεύθυνος των οικονομικών αλλά και των βιβλίων της ομάδας τονίζοντας ότι ο σύλλογος έχει την δυνατότητα να προχωρήσει διότι υπάρχει μια σωστή οργάνωση σε όλους τους τομείς, τόσων των οικονομικών όσο και των άλλων θεμάτων που διέπουν τους νόμους του ποδοσφαίρου αλλά και του κράτους”.

Υπάρχει αισιοδοξία για ένα καλύτερο μέλλον

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις της Μαρίας Βαρτζάγια, μέλους του διοικητικού συμβουλίου η οποία τόνισε: ” Από την πλευρά μας έχουμε κάνει τα πάντα ετσι ώστε να διασφαλίσουμε την πορεία της ομάδας. Από εκεί και πέρα θα περιμένουμε το σκεπτικό της απόφασης που μας δικαιώνει και αναλόγως θα πράξουμε. Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα τα καταφέρουμε”

Σπουδαίο ποδοσφαιρικό τουρνουά γυναικών στη Ζάκυνθο

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι το Δ.Σ. της Δόξας ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιηθεί τουρνουά με πιο πιθανή ημερομηνία 7,8 και 9 Οκτώβρη με τη συμμετοχή του ΠΑΟΚ, του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ και του νεοσύστατου συλλόγου του Αστέρα Τρίπολης που θα παίξει στη Β’ Εθνική. Ο κος Γκούσκος ευχαρίστησε τον Υπεύθυνο Αθλητισμού Σταύρο Κακολύρη για την παραχώρηση του Δημοτικού Σταδίου για τα παιχνίδια.

Λίζα Βαρβαρίγου: Μεγάλη τιμή για όλους μας αυτό που συμβαίνει

Στο πάνελ βρέθηκε και η παίκτρια της Δόξας Λίζα Βαρβαρίγου η οποία τόνισε: ” Mεγάλη η χαρά αν η ομάδα αγωνιστεί σε αυτό το επίπεδο για όλα τα κορίτσια που αγωνίζονται στην ομάδα και φυσικά για τα κορίτσια που αγωνίζονται στα Εθνικά κλιμάκια. Είναι επίσης μεγάλη χαρά καθώς όλη αυτή η προσπάθεια έχει αγκαλιαστεί από όλο τον κόσμο του νησιού μας”.

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.