Ήταν ένας πραγματικός γίγαντας με καρδιά μικρού παιδιού. Έτσι φαινόταν στα δικά μου μάτια ο Γιώργος Αντωνάκης. Από τότε που τον είχα καθηγητή στο σχολείο έως και τα τελευταία χρόνια που τον έβλεπα έξω από το σπίτι του στο Βανάτο (Μαρινέϊκα).

Ο Γιώργος Αντωνάκης στο νησί της Ζακύνθου πρόσφερε πολλά. Αγωνιστής,  μπήκε αμέσως στα κοινά του τόπου. Μπήκε όμως και στον αθλητισμό, στον χώρο του μπάσκετ που αγαπούσε. καλαθοσφαιριστής ο ίδιος επί χρόνια στον Απόλλωνα Πάτρας και μετέπειτα μέλος της μπασκετικής ΑΓΕΖ αλλά και πρόεδρος του Συλλόγου λίγο πριν από την “αυγή” του 2000.  Βοήθησε στην αναγέννηση του συλλόγου φέρνοντας άλλον αέρα στο ζακυνθινό μπάσκετ.

Ευγενέστατος πάντα με το χαμόγελο στα χείλη σε κέρδισε με την πρώτη ματιά. Αγαπούσε τον αθλητισμό. Νοιαζόταν για ότι συνέβαινε στο αθλητικό Τζάντε.  Έφυγε μια σπουδαία προσωπικότητα. Ένας τίμιος άνθρωπος με ήθος.

Δημήτρης Πέττας

Ο πρόεδρος της ΑΓΕΖ Γιώργος Μάργαρης τον αποχαιρετά με τον δικό του τρόπο με αυτή την δημοσίευση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Πολλά έχουν γραφτεί ήδη για τον καθηγητή – παιδαγωγό Γιώργο Αντωνάκη. Και όλοι όσοι τον γνώρισαν από τις θέσεις που αγωνίστηκε στη ζωή του – όντας πολυπράγμων ως προσωπικότητα –, έχουν μόνο καλά λόγια να πουν.

Αυτό που δε γνωρίζουν οι περισσότεροι – αν και ήταν αντιληπτό είτε από το ύψος του, είτε από τον ιδιαίτερο τρόπο που βάδιζε -, είναι πως είχε ασχοληθεί πάρα πολύ με το μπάσκετ, μετέχοντας στην πρώτη ομάδα του Απόλλωνα Πάτρας αγωνιζόμενος στην πρώτη εθνική κατηγορία.

Η αγάπη του για το μπάσκετ τον οδήγησε στο Διοικητικό Συμβούλιο τις ΑΓΕΖ λίγο πριν το 2000, όπου εκλέχθηκε πρόεδρος και αποδείχτηκε πολύ επιτυχημένος, βοηθώντας με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο το σύλλογο μας.

Ο ευγενικός χαρακτήρας του και η σπουδαία προσωπικότητα του θα μείνει για πάντα στις καρδιές μας. Η οικογένεια της ΑΓΕΖ εκφράζει τα βαθιά της συλλυπητήρια στην οικογένειά του και καταθέτει στεφάνι στη μνήμη του!

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.