Η Ζάκυνθος υποστήριξε ότι η Super League 2 έπρεπε να αναβάλει το ματς με τον Αστέρα Βλαχιώτη βάσει του νέου υγειονομικού πρωτοκόλλου. Δεδομένη θεωρούν την απόρριψη στην ομάδα της Λακωνίας.

Η έφεση της Ζακύνθου κατά της απόφασης του αθλητικού δικαστή με την οποία κατακυρώθηκε το παιχνίδι στον Αστέρα Βλαχιώτη με 3-0 ά.α. συζητήθηκε την Τετάρτη (02/03) στην ΕΠΟ. Η ομάδα του Ιονίου, σε σχέση με την εκδίκαση σε πρώτο βαθμό, εμφανίστηκε με νέο επιχείρημα στην Επιτροπή Εφέσεων, αυτό του νέου υγειονομικού πρωτοκόλλου που αφορά στους τερματοφύλακες. Από την άλλη πλευρά, βέβαια, η ομάδα της Λακωνίας επέμεινε στη θέση της σχετικά με την αμέλεια των Κυανοκίτρινων.

Στην εκδίκαση δεν έλειψε και η ένταση μεταξύ του παράγοντα της Ζακύνθου, Νίκου Γιαννούλη και του δικηγόρου του Αστέρα Βλαχιώτη, Αργύρη Λίβα παρότι ο πρώτος δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής στη δίκη. Το FL News παρακολούθησε τη διαδικασία και σας παρουσιάζει το ρεπορτάζ…

«Δεν είχαμε τερματοφύλακα»

Ο νομικός της Ζακύνθου, Απόστολος Μπίρδας είπε αρχικά: «Η διοργανώτρια έπρεπε πρωτίστως να αναβάλει το παιχνίδι λόγω του νέου υγειονομικού πρωτοκόλλου που είχε ισχύ από την ημέρα του αγώνα, στις 12/01/22. Είχαν διαγνωστεί θετικοί στον κορονοϊό οκτώ ποδοσφαιριστές μεταξύ των οποίων και ο τερματοφύλακας Πατσιογεώργος.

Λόγω δικαστηρίων η Ζάκυνθος ως τις 31/12 δεν μπορούσε να πάρει άλλον. Από την 1η Ιανουαρίου μπορούσε, αλλά δεν είχε πάρει. Το νέο υγειονομικό πρωτόκολλο προβλέπει αναβολή αν δεν υπάρχει διαθέσιμος τερματοφύλακας λόγω κορονοϊού. Η διάγνωση είχε γίνει στις 4 Ιανουαρίου και δεν μπορούσε να κάνει νέο τεστ νωρίτερα από τις 11 του μήνα. Οι διοικούντες τη Ζάκυνθο είχαν μιλήσει προφορικά με τη λίγκα. Η απάντηση ήταν να κάνει στις 11/01 και αν βγει θετικός βλέπουμε…».

«Επαγγελματικό πρωτάθλημα – δεν παίζουν γειτονιές»

Σε ό,τι αφορά στους λόγους ανωτέρας βίας επεσήμανε: «Έγιναν στις 11 Ιανουαρίου τεστ και το διαγνωστικό κέντρο ενημέρωσε ότι θα καθυστερήσουν τα αποτελέσματα. Κάναμε rapid και τα αποτελέσματα βγήκαν στις 18:30.

Τότε ήταν το τελευταίο δρομολόγιο από τη Ζάκυνθο. Ενημερώθηκε η διοργανώτρια ότι έγιναν rapid και θα έφευγε η αποστολή ανήμερα του αγώνα για την Κυλλήνη και από εκεί για τη Σπάρτη. Στις 05:30 το πρωί η ΠΑΕ έστειλε e-mail στη λίγκα ότι η αποστολή ήταν στο λιμάνι, αλλά το πλοίο δεν έφυγε. Περίμεναν από τη διοργανώτρια έστω τη μετάθεση του αγώνα. Το επόμενο δρομολόγιο ήταν στις 10:10 και δεν προλάβαιναν. Η ομάδα ήθελε να πάει. Ο αθλητικός δικαστής στηρίχθηκε σε εσφαλμένη προϋπόθεση ότι μπορούσαν να κάνουν νωρίτερα τεστ βάσει του υγειονομικού πρωτοκόλλου. Επίσης λέει ότι δεν έγινε προσπάθεια από πλευράς Ζακύνθου. Το πρωτάθλημα είναι επαγγελματικό, δεν παίζουν γειτονιές, να φτάσουμε στο γήπεδο στις 15:05. Αν έφευγε το πλοίο, θα έφτανε στην ώρα της η αποστολή».

«Αδιάφορος ισχυρισμός»

Ο δικηγόρος του Αστέρα Βλαχιώτη, Αργύρης Λίβας άκουσε για πρώτη φορά τον ισχυρισμό σχετικά με τον τερματοφύλακα και είπε:

«Αδιάφορος ο ισχυρισμός για τον τερματοφύλακα. Να δεχτώ ότι είχαν έναν. Το ξέρουν από τον Σεπτέμβριο και δικαίωμα μεταγραφών είχαν από την 1η Ιανουαρίου. Αν θες να είσαι συνεπής παίρνεις κι άλλον». Παράλληλα τόνισε ότι τα τεστ έπρεπε να έχουν γίνει νωρίτερα και ανέφερε:

«Η 11η Ιανουαρίου είναι η 7η ημέρα που πρέπει να γίνουν τα τεστ. Υπάρχει οδηγία ότι τα αποτελέσματα αποστέλλονται ως τις 14:30 της παραμονής του αγώνα για να υπάρχει η δυνατότητα αναβολής. Εδώ στάλθηκαν 5,6 λεπτά μετά την αναχώρηση του πλοίου. Το υγειονομικό πρωτόκολλο μιλά για επτά ημέρες, όχι πλήρεις. Υπάρχει και έγγραφο του επικεφαλής της υγειονομικής επιτροπής που μιλά για 6 ημέρες. Τα αποτελέσματα βγαίνουν σε 5 λεπτά».

«Καμία ποδοσφαιρική λογική – Αμφισβητούμε τον καπετάνιο»

Ο Λίβας ακολούθως τόνισε: «Η Ζάκυνθος έχει πλούσια ιστορία φέτος. Δεν έχει καμία ποδοσφαιρική λογική ο ισχυρισμός ότι η αποστολή θα έφευγε στις 05:30 το πρωί. Θα σήκωναν τους παίκτες στις 04:00 για να φτάσουν στη Σπάρτη 10:00 και να πίνουν καφέ ως τις 15:00; Θα έληγε 9-0 το ματς και θα λιποθυμούσαν. Χωρίς απαγορευτικό ο καπετάνιος αποφάσισε μόνος του να μην αποπλεύσει. Αμφισβητούμε ότι διέγνωσε τον καιρό ο καπετάνιος.

Η διοργανώτρια δεν έλαβε κανένα έγγραφο αναβολής ή μετάθεσης του αγώνα. Ούτε προφορικά υπήρξε επικοινωνία. Ας έφτανε η ομάδα στις 14:30, να δείξει ότι προσπάθησε. Μπορούσε να φύγει από την παραμονή του αγώνα. Έχει αναβάλει τα μισά ματς της χρονιάς με οποιαδήποτε δικαιολογία. Ακόμα και ο ΟΦ Ιεράπετρας ταξίδεψε στη Ζάκυνθο και έβγαλαν κρούσματα μια ώρα πριν την έναρξη. Μπορούσαν να ταξιδέψουν και ας έβγαιναν τα αποτελέσματα στις 18:30 το απόγευμα. Δεν έκαναν καμία προσπάθεια».

Ο δικηγόρος του Αστέρα Βλαχιώτη επικαλέστηκε εκ νέου το παιχνίδι Κισσαμικός – Βέροια, η έναρξη του οποίου είχε μετατεθεί, ώστε οι φιλοξενούμενοι να έφταναν στα Περιβόλια

«Έχω ιδρώσει, έχω κάνει μπάι πας»

Στη δευτερολογία του ο Μπίρδας είπε ότι τα παιχνίδια της Ζακύνθου έχουν επανοριστεί με δικαστικές αποφάσεις και επιφυλάχθηκε να απαντήσει για το έγγραφο του Ρούσση με προσθήκη – αντίκρουση (πήρε προθεσμία ως την Παρασκευή). Και τόνισε μεταξύ άλλων: «Και στις 15:15 να έφτανε η αποστολή στο γήπεδο με τα έργα που γίνονται στον δρόμο, θα αλλοιώνονταν οι συνθήκες του αγώνα. Η διοργανώτρια μπορούσε να ειδοποιήσει, αλλά δεν μας απάντησε. Έπρεπε να πάρει την πρωτοβουλία και να αποφασίσει την αναβολή βάσει του νέου υγειονομικού πρωτοκόλλου».

Ο Λίβας απάντησε: «Θεωρώ δεδομένο ότι θα απορριφθεί η έφεση. Δεν υπάρχει κανένα έγγραφο που να λέει ότι η αποστολή δεν έφυγε στις 05:30».

Ο παράγοντας της Ζακύνθου, Νίκος Γιαννούλης που παρακολουθούσε τη διαδικασία εξερράγη και άρχισε τότε να φωνάζει: «Έχω το ημερολόγιο της γέφυρας. Εσείς θα βάζατε 25 ψυχές σε πούλμαν με βροχή και αέρα να τους πάτε σε 3 ώρες στη Σπάρτη;». Όταν η έδρα του έκανε παρατήρηση και του επεσήμανε ότι δεν έχει τον λόγο, ο Γιαννούλης είπε: «Δεν μπορώ, έχω ιδρώσει. Έχω κάνει μπάι πας…».

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.