Η αποκάλυψη ότι η ΕΠΟ δήλωνε ως «καταστρεφέντα» τα βιβλία προηγούμενων ετών, τα οποία όμως βρέθηκαν σε κούτες σε κτίριο της οδού Φυλής, προκύπτει από την έρευνα του ΣΔΟΕ στα γραφεία της ΕΠΟ στις 23 Ιουνίου 2016.

Ο έλεγχος του ΣΔΟΕ πραγματοποιείται στο πλαίσιο διενέργειας προκαταρκτικής εξέτασης προς διερεύνηση αξιόποινων πράξεων σε βαθμό κακουργήματος κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας της Εισαγγελίας Εφετών Αθήνας που εκκρεμούσε από το 2014.

Το ΣΔΟΕ προχώρησε σε έλεγχο, ο οποίος βρίσκεται σε εξέλιξη, των επιχορηγήσεων που έλαβαν οι Αθλητικές Ομοσπονδίες κατά το χρονικό διάστημα από το 2004 έως το 2013 και ειδικά των κρατικών επιχορηγήσεων. Παράλληλα ερευνάται η αξιοποίηση και εκμετάλλευση οικονομικών και εμπορικών δικαιωμάτων με αφορμή τις αθλητικές δραστηριότητες τους και για την αντιμετώπιση δαπανών για την εκτέλεση βελτίωση ή συντήρηση αθλητικών έργων ή εγκαταστάσεων, ιδιοκτησίας τους ή μισθωμένες. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι και τον Μάιο του 2016 δεν είχε γίνει καμιά ενέργεια σχετικά με την εισαγγελική παραγγελία, παρότι υπήρχε από το 2014.

Μεταξύ των Ομοσπονδιών, από τις οποίες άρχισε ο έλεγχος, ήταν η ΕΠΟ. Από τον Ιούνιο του 2016 που επιδόθηκε η σχετική πρόσκληση έναρξης ελέγχου και καθ’ όλη την διάρκειά του η διοίκηση και οι υπάλληλοι της ΕΠΟ, σύμφωνα με τις αναφορές που υπάρχουν, δεν έδειξαν καμία διάθεση συνεργασίας με το κλιμάκιο του ΣΔΟΕ. Στο πλαίσιο του ελέγχου ζητήθηκαν βιβλία και στοιχεία των ετών 2004 έως 2013 τα οποία επισήμως δηλώθηκαν ως «κατεστραφέντα».
Ωστόσο το ΣΔΟΕ αξιοποιώντας πληροφορίες που είχαν περιέλθει στην υπηρεσία εντόπισε και κατέσχεσε σε αποθήκη που διατηρούσε η ΕΠΟ στην οδό Φυλής 12 στην Αθήνα κούτες που περιέχουν μεταξύ άλλων στοιχείων και τα δηλωθέντα ως «κατεστραφέντα» βιβλία και στοιχεία. Το ΣΔΟΕ ήδη προχωρά στην επεξεργασία των κατασχεθέντων, τα οποία αναμένεται να «φωτίσουν» την επίμαχη περίοδο.

Σε εξέλιξη βρίσκεται, δυνάμει του ελέγχου του περασμένου καλοκαιριού και η έρευνα η οποία αφορά στο ποσό των 1.000.000 Ελβετικών Φράγκων το οποίο φέρεται να έχει λάβει η ΕΠΟ το έτος 2007 από τον τέως Πρόεδρο της UEFA Mισέλ Πλατινί για την κατασκευή αθλητικού κέντρου στις πυρόπληκτες περιοχές της Πελοποννήσου και συγκεκριμένα στην περιοχή «ΣΠΙΑΝΤΖΑ» στον Πύργο Ηλείας.

Παράλληλα συνεχίζεται ο έλεγχος για την παραχώρηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων των αγώνων του Κυπέλλου Ελλάδος των ετών 2013-2016, τα οποία εξασφάλισε αρχικώς εξωχώρια  κυπριακή εταιρεία, η οποία φέρεται να λειτούργησε ως μεσάζοντας για να αποκτήσει τα δικαιώματα το συνδρομητικό κανάλι ΟΤΕ ΤV.

Μάλιστα, στις 21.5.2015 το Εφετείο Αθηνών έκρινε παράνομη την απόφαση του ΔΣ της ΕΠΟ για την πώληση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του κυπέλλου για την τριετία 2013 – 2016 στην εταιρεία «Media Goal LTD».

soccerplus.gr

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.