Προς θετική κατεύθυνση φαίνεται να κινείται η ΕΠΣ Ζακύνθου σχετικά με την προκήρυξη των πρωταθλημάτων της νέας αγωνιστικής περιόδου 2017/2018. Η διοργανώτρια έκανε το αυτονόητο αυτό δηλαδή που απαιτεί η δημοκρατία και οι νόμοι του ποδοσφαίρου.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες έφερε τη νέα προκήρυξη για διαβούλευση με τις εμπλεκόμενες ομάδες της Α΄ και Β΄ κατηγορίας της ΕΠΣ Ζακύνθου. Η διοργανώτρια πρωτοπόρησε κάνοντας την διαφορά αυτήν την φορά δίνοντας στις ομάδες την δυνατότητα να διαβάσουν και να συμφωνήσουν για το τι αλλαγές πρέπει να γίνουν έτσι ώστε να διεξαχθεί ένα καλό πρωτάθλημα και στις δύο κατηγορίες.

Η κίνηση αυτή όπως όλα δείχνουν είχε δύο στόχους. Ο πρώτος είχε  να κάνει με τις δημοκρατικές διαδικασίες βάζοντας στο παιχνίδι άμεσα όλες τις ομάδες και ο δεύτερος στόχος ήταν να τελειώσει αισίως το θέμα της προκήρυξης με την σύμφωνη γνώμη των εμπλεκόμενων πλευρών!

Για αυτό τον λόγο η διοργανώτρια την Τετάρτη 2 και την Πέμπτη 3 Αυγούστου κάλεσε τα Σωματεία της Α΄ και Β΄ κατηγορίας για να τα ενημερώσει για τη νέα προκήρυξη και μαζί να αποφασίσουν για τις αλλαγές που θα γίνουν. Σύμφωνα με πληροφορίες και στις 2 ημέρες παραβρέθηκαν 14 Σωματεία (7 από την Α΄ και 7 από την Β΄). Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει τα πρωταθλήματα της Α΄ και Β΄ κατηγορίας θα αρχίσουν στις 14-15 Οκτωβρίου, αυτό συζητήθηκε και αποφασίστηκε.

Επίσης υποχρεωτικά στην Α΄ κατηγορία θα αγωνίζεται ένας μικρός γεννημένος το 2000 και στην Β΄ ένας μικρός γεννημένος το 2002.  Από εκεί και πέρα μεγάλη έμφαση δίνεται στις αναβολές των αγώνων και επειδή πέρυσι έγινε γενικά ένα μπάχαλο αποφασίστηκε ότι αγώνας θα αναβάλλεται μόνο σε περίπτωση θανάτου ή ακραίων καιρικών φαινομένων. Σκοπός της διοργανώτριας είναι να τελειώσει ο πρώτος γύρος μια εβδομάδα πριν από τα Χριστούγεννα και να αρχίσει ο δεύτερος μια εβδομάδα μετά το νέο έτος.

Το πλήρες κείμενο των αλλαγών της νέας προκήρυξης θα αναρτηθεί εντός ολίγων ημερών στο επίσημο σαιτ της Ένωσης  για να μπορέσουν όλοι να το διαβάσουν. Σίγουρα με τα όσα αναφέραμε παραπάνω, πρόκειται για μια σπουδαία καινοτομία της Ένωσης να φέρει την προκήρυξη σε διαβούλευση. Αυτό δείχνει ότι το το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΣ Ζακύνθου έμαθε από την περυσινή χρονιά και διορθώνει τα κακώς κείμενα.

Μπορεί τις δύο ημέρες συζήτησης να υπήρξαν και κάποιες εντάσεις λόγω της περσινής χρονιάς αλλά ξεπεράστηκαν με εκατέρωθεν εξηγήσεις. Αξίζει να σημειώσουμε ότι από πλευράς ΕΠΣ παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος Λεωνίδας Μαλιούφας, ο Γραμματέας Χαρ. Ραυτόπουλος, ο ταμίας Νίκος Καλλιβωκάς, ο Β΄ Αντιπρόεδρος Μαρίνος Ζαφείρης και το μέλος του Δ.Σ. Διονύσης Χέλμης.

Αρνητικό στην υπόθεση η μη παρουσία των δημοσιογράφων από ένα τόσο σοβαρό γεγονός, αφού οι ίδιοι δεν καλέστηκαν από την διοργανώτρια για να μεταφέρουν στον κόσμο με πάσα λεπτομέρεια τι ακριβώς ειπώθηκε σε αυτό το σημαντικό βήμα που έκανε η Ένωση!

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.