Μια εκρηκτική κωμωδία γεμάτη εκπλήξεις και εξελίξεις που είναι απρόσμενες που καθήλωσαν εκατοντάδες θεατές την πέμπτη το βράδυ 3/8 στο υπαίθριο θέατρο Ζακύνθου…  Η κωμωδία του Anthony Neilson  αναλύει όλα αυτά που συμβαίνουν στην σύγχρονη κοινωνία με εξαιρετική ευλάβεια και ακρίβεια. Ο τρόπος είναι χιουμοριστικός άλλα στο βάθος προκαλεί ερωτήματα στον θεατή για το τι σημαίνει ένα ψέμα  η τελικά μια αλήθεια.

Δύο αστυνομικοί έχουν ένα τελευταίο καθήκον προτού επιστρέψουν στα σπίτια τους για τις διακοπές των Χριστουγέννων. Μόνο που αυτό που πρέπει να κάνουν κάθε άλλο παρά στο πνεύμα των ημερών ταιριάζει. Πρέπει να ανακοινώσουν σε ένα ηλικιωμένο ζευγάρι τον θάνατο της κόρης τους σε ένα ατύχημα. Μία παρεξήγηση, όμως, οδηγεί το ζευγάρι να πιστέψει πως οι αστυνομικοί τους μιλάνε για τον θάνατο του σκύλου τους.

Μην αντέχοντας να γίνουν αγγελιοφόροι άσχημων νέων οι αστυνομικοί αποφασίζουν να κρύψουν το γεγονός από τους δύο ηλικιωμένους. Όχι μόνο, λοιπόν, δεν πετυχαίνουν τον σκοπό τους αλλά προκαλούν και μια σειρά παρεξηγήσεις παρασύροντας τον ιερέα, τους γείτονες κι ένα τσιουάουα.

Κάτω λοιπόν από το Αυγουστιάτικο φεγγάρι οι πρωταγωνιστές της παράστασης από το” Ιόνιο θέατρο”  έδωσαν τον καλύτερο τους   εαυτό για να αποσπάσουν αρκετές φορές το χειροκρότημα των θεατών!

Ο Θοδωρής Καμπίτσης κορυφαίος, όπως επίσης και ο Παναγιώτης Πυλαρινός και οι δύο στον ρόλο των βασικών πρωταγωνιστών-αστυνομικών. Η Σοφία Δικοπούλου στον ρόλο της 65χρονης μάνας, ο Γρηγόρης Μπάστας καταπληκτικός ο ρόλος του και πάρα πολύ δύσκολος. Ο Νίκος Αρβανιτάκης άψογος και φυσικά τα δύο υπέροχα κορίτσια η Ζωή Παπαργύρη και η Λελούδα Κυριαζή που μπήκαν στο πετσί του ρόλου τους και ήταν παραστατικές…

Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους τους συντελεστές της παράστασης που πέτυχαν τον στόχο τους.. Τέτοιες δουλειές ανεβάζουν τον πήχη του θεάτρου στο νησί κάτι που έχει ανάγκη ο κόσμος σε αυτές τις δύσκολες εποχές. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η είσοδος ήταν ελεύθερη απλά υπήρχε ένα κουτί για να βοηθηθεί οικονομικά η Ελένη Μανώλη στην προσπάθεια που κάνει για να γυρίσει καλά στους δικούς ανθρώπους από την περιπέτεια υγείας.

Και πάλι ένα μεγάλο μπράβο στους συντελεστές.

 

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.