Ο κύβος ερρίφθει! Το τοπικό ποδόσφαιρο θα συνεχίσει κανονικά με τις δύο κατηγορίες (Α΄ και Β΄). Μετά από διαβουλεύσεις, ζυμώσεις αλλά και αντιθέσεις το διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΣ Ζακύνθου αποφάσισε με την αρχή της πλειοψηφίας με ψήφους 6-1 να συνεχίσει με το ίδιο μοτίβο, δηλαδή με 2 κατηγορίες.

Από τα μέσα του καλοκαιριού επικρατούσε η άποψη ότι τελικά οι δύο κατηγορίες θα γινόταν μια ενιαία με δύο ομίλους. Από εκεί και πέρα όμως ήρθε η αντίδραση από τις ομάδες της Β΄ κατηγορίας οι οποίες δεν ήθελαν επ΄ ουδενί να αγωνιστούν μαζί με αυτές τις Α΄ κατηγορίας λόγω της διαφοράς δυναμικότητας.

Αν και είχε βγει η προκήρυξη που ανέφερε ότι σε περίπτωση οι ομάδες της Β΄ θα είναι κάτω από 7 να δημιουργηθεί μια κατηγορία με δύο ομίλους. Όμως η πίεση των “μικρών” ομάδων απέφερε καρπούς. Το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης προσέφυγε στην νομική υπηρεσία της ΕΠΟ η οποία έδωσε “το πράσινο φως” για την αλλαγή της προκήρυξης.

Βέβαια και εδώ υπάρχει παρασκήνιο καθώς ο Γραμματέας της Ενωσης Γιάννης Βερύκιος ήταν αυτός που είχε αντίθετη γνώμη και αυτός που μειοψήφησε. Ο κος Βερύκιος υπεραμύνθηκε των επιλογών του και της προκήρυξης που είχε φτιάξει, όμως αυτό δεν ήταν αρκετό για να αλλάξει την γνώμη των περισσότερων του συμβουλίου.

Με την γραμμή Βερύκιου είχε συναχθεί και το μέλος Αν. Μποζίκης αλλά στο τέλος είπε το ναι για την δημιουργία 2 κατηγοριών. Η τελική απόφαση είναι πλέον οριστική, βεβαία η κατάσταση είναι ακόμα συγκεχυμένη καθώς ακόμα δεν γνωρίζουμε αν μερικές από τις 6 ομάδες δεν δηλώσουν συμμετοχή τι θα συμβεί.   

Η άποψη της νομικής υπηρεσίας ήταν ότι νομικά δεν μπορεί να γίνει αλλαγή, αλλά από την στιγμή που δεν έχει γίνει κλήρωση μπορεί να γίνει αλλαγή προκήρυξης αφού επικρατούν πρωτόγνωρες οικονομικές συνθήκες στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.  Τέλος αξίζει να σημειώσουμε ότι υπάρχει ομάδα που αντιτίθεται στην δημιουργία δύο κατηγοριών και που το ψάχνει να προσφύγει στα δικαιοδοτικά όργανα της ΕΠΟ! Είδωμεν!    

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.