Ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στα γραφεία της ΕΠΣ Ζακύνθου στο Γαϊτάνι η ευρεία σύσκεψη μεταξύ του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης με τους εκπροσώπους των ομάδων για το φλέγον θέμα των παράτυπων δελτίων, μέσα σε ένα θετικό και ενωτικό κλίμα . Την ενημέρωση ανέλαβαν ο Αντιπρόεδρος της ΕΠΣ Ζακύνθου Στράτος Σουπιός και ο Γραμματέας Γιάννης Βερύκιος. Στην αίθουσα βρέθηκαν και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. Νίκος Βιτζηλαίος, Νίκος Αγούλος, Αναστασία Κορφιάτη και Αν. Μποζίκης. Από την πλευρά των εκπροσώπων ομάδων η αίθουσα ήταν γεμάτη. λιγοστές ήταν οι ομάδες που απουσίαζαν.

Ο πρόεδρος Γιάννης Φιλιπποπολίτης ήρθε προς το τέλος της συζήτησης καθώς ήταν στην Αθήνα για επαφές με τον Πρόεδρο της ΕΠΟ Βαγγέλη Γραμμένο. Το μεγάλο ερώτημα για το πότε και με τι τρόπο  θα αρχίσουν τα πρωταθλήματα δεν βρήκε την απάντηση του καθώς δεν έχει σημειωθεί κάποια πρόοδος, πλην της καλής θέλησης των ανθρώπων της ΕΠΟ να λύσουν το θέμα που έχει προκύψει μέσω των δικών τους νόμιμων μηχανισμών.

Το Προεδρείο είχε επαφές την περασμένη Παρασκευή στο Πάρκο Γουδή όπου έθεσε το μεγάλο πρόβλημα που έχει προκύψει. Ο Αντιπρόεδρος της ΕΠΣ Ζακύνθου Στράτος Σουπιός μίλησε τους παρευρισκόμενους για τρεις λύσεις για να αρχίσουν ξανά τα πρωταθλήματα. 1) Να ανοίξει το σύστημα έκδοσης δελτίων αφού συσταθεί εκ νέου η Επιτροπή. 2) Να πληρώσουν οι ομάδες στην ΕΙΜ (Επιτροπή Ιδιότητας Μεταγραφών) 200 ευρώ παράβολο για να εκδοθούν νέα δελτία. 3) Αν δεν συμβεί τίποτα από τα πιο πάνω να συνεχιστούν τα πρωταθλήματα χωρίς να μπορούν να αγωνιστούν οι παίκτες που έχουν παράτυπα δελτία.

Ο κος Σουπιός ήταν ρεαλιστικός βάζοντας τα πράγματα στην σωστή τους θέση λέγοντας ότι: “Αν φτάσουμε στο δια ταύτα και δεν βρεθεί λύση κοινά αποδεχτή, μπορεί να σταματήσουμε φέτος το πρωτάθλημα. Εγώ είμαι μαζί σας, ότι πείτε αυτό θα συμβεί”. Πάντως από τα συμφραζόμενα υπάρχει η αισιοδοξία ότι σε λίγες ημέρες η ΕΠΟ θα απαντήσει με ποιον τρόπο θα περάσει τα παράτυπα δελτία.

Τόσο ο Πρόεδρος Γιάννης Φιλιπποπολίτης όσο και τα υπόλοιπα μέλη του διοικητικού συμβουλίου πιέζουν έτσι ώστε,  το κόστος να είναι μηδενικό για τις ομάδες και να αποφύγουν την περίπτωση της ΕΙΜ και των 200 ευρώ. Σίγουρα δεν θα γίνει πρωτάθλημα,  μέσα στο ερχόμενο Σαβ/κο και αυτό γιατί θα απαιτηθεί λίγος ακόμα χρόνος μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Η απόφαση της ΕΠΣ Ζακύνθου είναι ότι,  από την Τρίτη θα περνά κάθε ομάδα ξεχωριστά από τα γραφεία,  έτσι ώστε να βρεθούν όλα τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για τα παράτυπα δελτία και με το που θα ανοίξει το σύστημα ή μέσω της ΕΙΜ να είναι όλα έτοιμα για να περάσουν από την αρμόδια Επιτροπή. Τα προβλήματα και τα νομικά κολλήματα είναι πάρα πολλά, στην παρούσα φάση θα πρέπει να αντιμετωπιστεί η κατάσταση ψύχραιμα και με νηφαλιότητα.

Η ” δαμόκλειος σπάθη” που βρίσκεται πάνω από τα κεφάλια των ανθρώπων της ΕΠΣ Ζακύνθου και φυσικά των παραγόντων είναι το παρελθόν και αυτό έχει να κάνει με ενδεχόμενη καταγγελία μιας ομάδας που έχει μηδενικό ή μικρό αριθμό δελτίων σε μια άλλη ομάδα! Αυτό φυσικά επαφίεται στην καλή θέληση και στο Ηθικό ανάστημα των παραγόντων  αυτής της ομάδας να μην προβούν σε τέτοιοι είδους ενέργειες. Αυτό άφησε να εννοηθεί ο Αντιπρόεδρος κος Σπουπιός.

Εφόσον λυθεί αυτό το καυτό θέμα θα γίνει σίγουρα με έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών για να επικυρωθεί η τελική λύση,  έτσι ώστε να τελειώσουν  με ομαλό τρόπο τα πρωταθλήματα αλλά και το κύπελλο την φετινή χρονιά. Το ότι παραδόθηκε ένα χάος από τον υπάλληλο της Ένωσης είναι γεγονός. Όσοι πέρασαν το απόγευμα της Δευτέρας από τα γραφεία διαπίστωσαν την τραγικότητα της κατάστασης που επικρατεί στα διάφορα γραφεία.

Αυτό που προέχει στην παρούσα φάση είναι να αρχίσουν ξανά τα πρωταθλήματα. Από εκεί και πέρα η νέα διοίκηση θα κάνει όσες προσπάθειες απαιτούνται τα γραφεία της στο Γαϊτάνι να γίνουν και πάλι λειτουργικά. Για αυτό τον λόγο ο κος Σπουπιός  ζήτησε από όλες τις ομάδες υπομονή, υπευθυνότητα μέσα στα πλαίσια της νομοθεσίας της ΕΠΟ. Με λίγα λόγια ζήτησε από όλους να αρχίσουν από το μηδέν ακόμα και σε νοοτροπία, αφήνοντας πίσω όλα τα άσχημα των περασμένων χρόνων.  Τέλος αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Νίκος Βιτζηλαίος τρέχει το θέμα της νέας ιστοσελίδας της Ένωσης που θα είναι εναρμονισμένη με τις απαιτήσεις της εποχής.

Στην ΕΠΟ με Βαγγέλη Γραμμένο ο Γιάννη Φιλιπποπολίτης

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ζακύνθου Γιάννης Φιλιπποπολίτης βρέθηκε την Δευτέρα το μεσημέρι στα γραφεία της ΕΠΟ στο Πάρκο Γουδή όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Βαγγέλη Γραμμένο και με τον Εκτελεστικό διευθυντή Αλέξανδρο Δέδε. Ο κος Φιλιπποπολίτης ανέλυσε την κατάσταση που επικρατεί στην ΕΠΣ Ζακύνθου με τα παράτυπα δελτία ζητώντας την άμεση βοήθεια από την ΕΠΟ με το να ανοίξει το σύστημα και να βγουν ξανά τα δελτία με μηδενικό κόστος για τις ομάδες. Τόσο ο πρόεδρος όσο και ο Εκτελεστικός Διευθυντής υποσχέθηκαν ότι θα κάνουν ότι είναι δυνατόν για να λυθεί το πρόβλημα σύντομα και να αρχίσουν ξανά τα πρωταθλήματα. Αυτό μετέφερε ο κος Φιλιπποπολίτης στους εκπρόσωπους των ομάδων στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Γαϊτάνι.

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.