Μια επιτυχημένη πορεία με μια σωστή συνταγή θα ήταν το καλύτερο εφόδιο για την επόμενη χρονιά για μια ομάδα της Γ΄ Εθνικής. Όμως τα πράγματα δεν είναι έτσι για τους “κυανόλευκους” νησιώτες που “φλερτάρουν” με την επιστροφή τους στα τοπικά πρωταθλήματα.

Ο Εθνικός Σκουλικάδου, την χρονιά που τελείωσε έκανε και με το παραπάνω το καθήκον του. Τερμάτισε με 20 βαθμούς το πρωτάθλημα, αφήνοντας άλλες μεγάλες ομάδες από κάτω του. Το επίτευγμα του μοναδικό! Τις  χαρές και τα πανηγύρια της παραμονής, διαδέχτηκε η αβεβαιότητα και η αρνητικότητα της επόμενης ημέρας.

Ο ισχυρός άνδρας της ομάδας, ο πρόεδρος Νεκτάριος Κολυβάς είναι αρνητικός στο να συνεχίσει να είναι στο “τιμόνι” και να βάζει χρήματα στην ομάδα, θέλει απλά να είναι μέλος αυτής και να βοηθάει οικονομικά στον σύλλογο. Στην αντίπερα όχθη, κανείς από τα υπόλοιπα μέλη του συμβουλίου δεν έχει την παραμικρή διάθεση ακόμα και να σκεφτεί την θέση του προέδρου και ως εκ΄ τούτου η κατάσταση μοιάζει κάτι παραπάνω από δραματική.

Στο 1ο διοικητικό συμβούλιο που έγινε πριν 15 ημέρες ο κος Κολυβάς ξεκαθάρισε ότι δεν θα συνεχίσει στον προεδρικό θώκο. Στο 2ο συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή δεν πάρθηκε καμιά απόφαση! Τα μέλη του Δ.Σ. δεν μπήκαν στη ουσία της κατάστασης από την στιγμή που δεν υπάρχει κάποιος που να ηγηθεί και φυσικά να τρέξει οικονομικά και διοικητικά την ομάδα. Ο Κώστας Πλέσσας που είναι ένα από τα πιο ιστορικά στελέχη δεν θέλει να εμπλακεί σε επίπεδο προέδρου αλλά όπως είπε θα μείνει δίπλα στην ομάδα και θα βοηθήσει όσο μπορεί, αφού για αυτόν προέχουν οι επαγγελματικές του υποχρεώσεις.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι τοποθετήσεις των υπολοίπων μελών. Οι διερευνητικές επαφές που έγιναν σε άλλους ανθρώπους του ποδοσφαίρου δεν είχαν απτά αποτελέσματα. Η ομάδα όμως θα δηλώσει συμμετοχή στο νέο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής,  πληρώνοντας το παράβολο των 500 ευρώ. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι τα προβλήματα θα έχουν λυθεί.

Το πολύ καλό σενάριο είναι να δοθούν τα χρήματα από το “Πάμε στοίχημα” και να πειστεί ο κος Κολυβάς να κατεβάσει και πάλι την ομάδα με το ισχύον περσινό μοντέλο. Το καλό σενάριο είναι να βρεθεί μια φόρμουλα να βάλουν όλοι του διοικητικού συμβουλίου από 5.000 ευρώ έκαστος έτσι ώστε να “κυλήσει το νερό στο αυλάκι.” Το κακό σενάριο είναι η ομάδα να μην κατέβει και να πάει στην Α΄ κατηγορία του τοπικού Ζακύνθου. Υπάρχει ακόμα και το άσχημο σενάριο η ομάδα να μην δηλώσει ακόμα ούτε συμμετοχή στα τοπικά πρωταθλήματα!

Οι ημέρες που θα κυλήσουν θα είναι δύσκολες για το συμπαθή αυτό σωματείο. Με τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή την στιγμή οι πιθανότητες για την συμμετοχή της ομάδας στην Γ΄ Εθνική είναι απειροελάχιστες. Πολύ πιθανόν ο Εθνικός να ακολουθήσει τον δρόμο των Ζακυνθινών ομάδων που δεν μπόρεσαν για 2η συνεχόμενη χρονιά να κατέβουν στη Γ΄ Εθνική.

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.