Από την ΕΠΟ δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί οι 8 όμιλοι του νέου πρωταθλήματος Τέταρτης Κατηγορίας (της Γ’ Εθνικής στην τυπική ονομασία της), σε ότι αφορά τη σύνθεση τους. 

Από τις ως τώρα πληροφορίες, υπάρχει μια αρχική εικόνα σε αρκετό βαθμό, αλλά απομένει πάντα η τελική κι οριστική απόφαση της ΕΠΟ (γιατί πάντα υπάρχει κι ο …κίνδυνος για κάποιες “αλχημείες”κ.τ.λ.)

Συγκεκριμένες πληροφορίες από την Πάτρα αναφέρουν σενάριο πως: από τους Νομούς της Πελοποννήσου αναμένεται να είναι στον όμιλο αυτοί της: Αχαΐας, Ζακύνθου, Ηλείας, Αρκαδίας, Μεσσηνίας, και Αργολίδας (κι όχι της Λακωνίας, ούτε της Κορινθίας).

Με βάση αυτό το σενάριο, η διαόρφωση γίνεται ως εξής: 

ΕΠΣ Αχαΐας: Θύελλα Πατρών, Διαγόρας Βραχνέικων

ΕΠΣ Ζακύνθου: ΑΟ Τσιλιβή, ΑΠΣ Ζάκυνθος

ΕΠΣ Ηλείας: Ολυμπιακός Ζαχάρως, Πανηλειακός, ΠΑΟ Βάρδας

ΕΠΣ Αρκαδίας: ΑΕΚ Τρίπολης, Παναρκαδικός

ΕΠΣ Μεσσηνίας: ΑΟ Διαβολιτσίου

ΕΠΣ Αργολίδας: Ναύπλιο 2017, Παναργειακός, Ένωση Ερμιονίδας

Ενώ από τη λοιπή Πελοπόννησο υπάρχουν οι, ΕΠΣ Λακωνίας: Πανγυθεατικός, Αστέρας Βλαχιώτη, ΑΕ Σπάρτηκαι ΕΠΣ Κορίνθου: Κόρινθος 2006 

* Η Καλαμάτα (όπως και η Νίκη Βόλου), ουσιαστικά έχει πλέον ήδη ευνοηθεί από αποχωρήσεις ομάδων που είχαν θέση στην παραπάνω Τρίτη Κατηγορία και περιμένει τις αμέσως προσεχείς μέρες και την τυπική επικύρωση από την ΕΠΟ.

Εφόσον το παραπάνω σενάριο είναι και το βασικό, ακόμα κι αν είναι η Αργολίδα μέσα, αντί της Λακωνίας, δεν αλλάζει κάτι αριθμητικά αφού αυτές έχουν από τρεις ομάδες η κάθε μια. Υπάρχει πάντως άλλη μια παράμετρος: αν οι ομάδες θα μείνουν 13 ή θα φέρουν κάποια για τη θέση της Καλαμάτας και να γίνουν 14 αυτές. Εδώ υπήρξε κι ένα (άλλο) σενάριο μήπως κουβαλήσουν τον Αιολικό ως 14ο σε αυτόν τον όμιλο! Ενώ δεν έχει ακόμα αποκλειστεί το ενδεχόμενο να φέρουν τον …ΑΣ Ρόδος (από Δωδ/ννησα, αυτή είναι φέτος)!

Ίδωμεν…

Ο υποβιβασμός

Η άλλη σημαντική εκκρεμότητα, που αφορά γενικότερα όλο το πρωτάθλημα αυτό, είναι ο αριθμός των ομάδων που θα υποβιβαστούν.

Προς το παρόν και σύμφωνα με τα αριθμητικά δεδομένα που υπάρχουν, οι ομάδες που θα υποβιβαστούν θα είναι 5 (αν οι όμιλοι παραμείνουν οκτώ και για την άλλη περίοδο 2020-2021, και σε συνδυασμό πως ανεβαίνουν ξανά απευθείας όλοι οι πρωταθλητές Τοπικών).

Αν όμως αποφασιστεί να γίνει με δέκα ομίλους την άλλη περίοδο 2020-2021, τότε υπάρχει άνετα περιθώριο από το προσεχές πρωτάθλημα να υποβιβαστούν 3 (μόνο) ομάδες. 

Και γι’ αυτό το θέμα, εξακολουθεί να αναμένεται η απόφαση της ΕΠΟ…

Πηγή: iliaoikonomia.gr

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.