Οι Γενικές Συνελεύσεις του ΑΠΣ Ζάκυνθος και ιδιαίτερα οι καλοκαιρινές, προδίδουν μια διαφορετικότητα μέσα στην ραστώνη της εποχής. Δεν θα μπόρεσε λοιπόν και αυτή η ετήσια τακτική Γ.Σ να ήταν κάτι το διαφορετικό από αυτό που περιμένει ένας αθλητικός ρεπόρτερ του σέβεται το εαυτό του και φυσικά την δουλειά που κάνει.

Ένας μεγάλος Σύλλογος εδώ στο νησί δεν παύει να έχει πολλές συνιστώσες που έχουν διαφορετική άποψη αλλά έχουν την ίδια αγάπη για το σήμα και την φανέλα αυτής της ομάδας. δεκαετίες τώρα τα ίδια συμβαίνουν. Από το μαύρο στο άσπρο και τούμπαλιν… Από τις διαφωνίες στις συμφωνίες και από τις χαιρετούρες στις μερικώς αψιμαχίες! Πόσο μάλλον όταν πίσω από αυτές υπάρχει ένα παρελθόν δεκαετιών, παρελθόν που δεν λέει με τίποτα να αφήσει την ομάδα, που με τα κακώς κείμενά του στοιχειώνει τον Σύλλογο και δεν το αφήνει να πάει μπροστά.

Όμως τούτη εδώ η γ.σ  ίσως ήρθε να αλλάξει αυτά τα κακώς κείμενα και να δώσει ένα διαφορετικό αέρα προοπτικής στο ήδη ταλαιπωρημένο Σωματείο που μετρά 2 χρόνια πλέον στις τοπικές κατηγορίες. Ο τίτλος τα λέει όλα: Ενωτικό κλίμα, θετική προοπτική, διάθεση για μια νέα αρχή”… Είναι όμως μόνο αυτός ο τίτλος; ή θα πρέπει να δώσουμε και τα μερικώς κακώς κείμενα; όπως ο λιγοστός κόσμος και οι διαξιφισμοί που παρατηρήθηκαν;

Εν πάση περιπτώσει αυτή η γ.σ. ήρθε για να ενώσει και όχι για να διχάσει (ακόμα περισσότερο) τον κόσμο της ομάδας. Και αυτό φάνηκε στις τοποθετήσεις των ανθρώπων που ΑΠΣ Ζάκυνθος αλλά και στην παρουσία των Παλαιμάχων που έδωσαν τον δικό τους στίγμα, το στίγμα της Ενότητας γύρω από την ομάδα. Το ερώτημα που μπορεί να τεθεί είναι τι βγήκε από αυτή γ.σ; Βγήκε ότι στην θεωρία είναι όλα καλά και στα λόγια η ομάδα θα προχωρήσει ένα βήμα παρακάτω.

Θέληση για συνεργασία από τον Στέλιο Γούναρη υπάρχει, μένει πλέον στη επόμενη Γ.Σ που θα γίνει στις 21 Ιουλίου να βγει νέο ισχυρό διοικητικό συμβούλιο που θα κάνει πράξη την θεωρία που διατυπώθηκε στο πρωί της Κυριακής στην αίθουσα του Πνευματικού κέντρου.

Παρουσία λοιπόν 40 ηρωικών φίλων του ΑΠΣ Ζάκυνθος που αψήφησαν τον καύσωνα και χαράμισαν το πρωινό τους, πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση του ΑΠΣ Ζάκυνθος, λίγος ο κόσμος αλλά το κλίμα από την αρχή ήταν ενωτικό. Ο πρόεδρος της ομάδας Στέλιος Γούναρης άρχισε την ομιλία του κάνοντας τον απολογισμό της χρονιάς αλλά και συγχρόνως διαμορφώνοντας το κλίμα της ενότητας. 

Ο πρόεδρος της ομάδας ανέλαβε την ευθύνη για τα λάθη που έγιναν. ” Το αποτέλεσμα είναι ξεκάθαρο η ομάδα τερμάτισε 2η έγιναν λάθη και την ευθύνη την έχω αποκλειστικά εγώ. Το ίδιο έγινε και στην Γ΄ Εθνική κατηγορία όπως και την στην β΄ εθνική η ομάδα είχε ένα δυνατό πυρήνα. Από τότε που η ομάδα υποβιβάστηκε η πυρήνας αυτός μίκρυνε” είπε μεταξύ άλλων ο εμπειρος παράγοντας. και συνέχισε λέγοντας:   “Μπήκαν άσχετοι με το ποδόσφαιρο στην ομάδα στην Γ΄ εθνική κατηγορία. Ήταν αργά στο τέλος που κάναμε την προσπάθεια και δεν τα καταφέραμε. Λαθη έγιναν και φέτος ήμουν ξεροκέφαλος, νόμιζα πως θα τα καταφέρω, πέταξα σε έναν κουβά 40.000 ευρώ και γίναμε περίγελος.

Στα δύσκολα είδαμε και τους φίλους μας.ο κος Γούναρης ανεφέρθηκε και στην επιλογή του Εγκουαβόν για τον πάγκο της ομάδας: ”  Έγινε κίνηση με τον Eγκουαβόν o ο οποίος είχε  τεράστιες γνώσεις,  ήρθε στην ομάδα, ότι θα μπορέσουμε να φτιάξουμε κάτι καλό αλλά  αντί να έρχονται παίκτες έφευγαν. Κανένας παίκτης δεν ήθελε να παίξει  Ζάκυνθο. Καμία ομάδα δεν μας έδωσε ούτε ένα παίκτη. Ο μόνος που προσφέρθηκε ήταν ο Κουρούμαλος”.

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στους Παλαίμαχους λέγοντας τα εξής: ”  Ήρθαμε σε αντιδικία με τους παλαίμαχους οι παλιοί είναι ζακυνθιακοί. Είναι προσωπική μου άποψη. Είχαμε αντιδικία, δεν κρατώ την σημαία πολέμου ψηλά. Δεν θα επιτρέψω ποτέ να διαπομπεύει η ομάδα με διαφορετικά ονόματα, πρέπει να κρατήσουμε την ομάδα ενωμένη”. και συνέχισε λέγοντας: ” Ο ΑΠΣ Ζάκυνθος δεν είναι κανενός μαγαζάκι. Βάζω τα παιδιά τα παλιά τον Μάκη τον Σπύρο τον Νίκο, τον Στράτο,  αυτοί να είναι οι φύλακες της ομάδας. Να μην γυρίσουμε ποτέ στα τοπικά, η ομάδα γυρίζει σελίδα, ανοίγει τα φτερά της.

Για την επόμενη Γενική Συνέλευση και για τα μέλη ο κος Γούναρης είπε τα εξής: ” Θα γράψουμε μέλη να δυναμώσουμε. Όποιος θα γραφτεί μέλος θα έχει δικαίωμα στις εκλογές και να ψηφίσει άλλα και να θέσει υποψηφιότητα”.  Για την προσπάθεια που γίνεται η ομάδα να ανέβει στις Εθνικές κατηγορίες ο ισχυρός άνδρας της ομάδας δήλωσε” Γίνεται μεγάλος αγώνας, χωρις βοήθειες δυστυχώς έχουμε πέσει στα δόντια μερικών στην Αθήνα. Εδώ στη Ζάκυνθο κοιμούνται. Έχει γίνει κίνηση με τον Γραμμένο και έχει δεσμευθεί να κοιτάξει ξανά την προκήρυξη και ευελπιστώ ότι εντός ολίγων ημερών θα έχουμε αποτελέσματα.

Χριστίνα Τετράδη: Ο ΑΠΣ Ζάκυνθος είναι όλη η Ζάκυνθος

Στην αίθουσα παραβρέθηκε η υποψήφια βουλευτής με την Ν.Δ Χριστίνα Τετράδη η οποία εξήρε την προσπέθεια που γίνεται και ύμνησε την ομάδα της Ζακύνθου με την πρόταση: “Η ομάδα του ΑΠΣ Ζάκυνθος είναι η Ζακυνθος είναι αυτό που έχουμε αγαπήσει όλοι από κοινού. Συγχαρητήρια σε όλους για την προσπάθεια, έχουμε χρέος και οφείλουμε να βοηθάμε τον αθλητισμό. Δεσμεύομαι ότι θα στηρίξω την ομάδα με δωμάτια θέλουμε να σας βλέπουμε ψηλά”  κατέληξε η κα Τετραδη αποσπώντας το ζεστό χειροκρότημα του κόσμου

Στράτος Κουρουμαλος με ένα παράπονο πικρό…

Με ένα παράπονο πικρό να σε καλησπερίσω… τραγουδά ο αξεπέραστος Δημήτρης Μητροπάνος. Το ίδιο έκανε και ο Στράτος Κουρούμαλος ο οποίος πήρε τον λόγο και εξέφρασε τα παράπονο του για το άδειασμα του ίδιου όταν ήταν στην ομάδα την πρώτη χρονιά στη Γ΄ Εθνική. “Χρόνια ήμουν αντίθετος με τον Γούναρη έχω παράπονο στον Γουναρη ήθελε να ισορροπήσει σε δυο βάρκες και με τους παλαίμαχους δεν ζήτησα κανένα αξίωμα” και συνέχισε λέγοντας:  “Συναισθηματικά ήμουν δεμένος με την ομάδα του Ζακυνθιακού οι προπονητές με έκαναν στην άκρη, έβγαζαν συνθέσεις σε χαρτοπετσέτα σε γνωστό εστιατόριο και με γνωστό ποδοσφαιριστή. 60 χρόνια είμαι στα γήπεδα. Μου έκανε πόλεμο ο  ο Σάκης Κόκλας (Πετιλόν)  ήρθε η Ροδούλα Σπινθάκη και άρχισε πόλεμος με τους απέναντι και με όλο το σύστημα” και κατέληξε λέγοντας: “H ομάδα έκανε παντού εχθρούς, στα χωριά οι απέναντι έβριζαν παίκτες και προπονητές, και έτσι ο ΑΠΣ οδηγήθηκε στην εσωστρέφεια”

Διονύσιος Κορωνιός: Είμαστε έτοιμοι για ένα νέο ξεκίνημα”

Ενωτικός αλλα συνάμα επικριτικός εμφανίστηκε στην τοποθέτηση ου ο Διονύσιος Κορωνιός ο οποίος ζήτησε από όλους η ομάδα να κάνει μια νέα αρχή με δομή και όραμα. ” Όραμα μου είναι να δημιουργήσουμε έναν ανεξάρτητο αθλητικό οργανισμό που θα συντηρηται από το προσωπικό μας υστέρημα. Η Ζάκυνθος είναι τουριστικό νησί ,μια από τις πλούσιες περιοχές της χώρας μας και έχει οικονομικούς παράγοντες που μπορούν να βοηθήσουν στο εγχείρημα αυτό. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να δημιουργήσουμε ένα ισχυρό συμβούλιο που θα ενώσει και θα τρέξει την ομάδα με σκοπό να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη του Ζακυνθινού φιλάθλου και των τοπικών επιχειρηματιών” ανέφερε  ο έμπειρος παράγοντας. και στην συνέχια ανέλυσε το πλάνο του.

” Κύριο μέλημα της διοίκησης που θα προκύψει θα πρέπει να είναι ένας σχεδιασμός που θα περιέχει τα βασικά πράγματα που χρειάζεται ένα σωματείο να επιβιώσει. Δηλαδή ακαδημίες ποδοσφαίρου, οικονομική συμβολή διοικητικού συμβουλίου, τμήμα μάρκετινγκ και επικοινωνίας.” και συνέχισε λέγοντας: ” Θα πρέπει να αποφύγουμε τα λάθη του παρελθόντος και ιδιαίτερα τα λάθη των τελευταίων ετών όπου κατά τη γνώμη μου η εσωστρέφεια και οι λάθος αποφάσεις οδήγησαν την ομάδα στο σημείο που είναι σήμερα. Την ευθύνη για την σημερινή κατάσταση θα πρέπει να την αναλάβουμε όλοι, για αυτά που κάναμε αλλά και για αυτά που δεν κάναμε και να μάθουμε από αυτά το πώς θα βοηθήσουμε με καλύτερο τρόπο τον σύλλογο που τόσο αγαπάμε.

Οι συλλογικές προσπάθειες είναι πολύ πιο δύσκολες από την προσπάθεια των λίγων ,η ομάδα πρέπει να έχει σωστή διοικητική δομή και επιτροπές για να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του εγχειρήματος ρόλοι του καθενός θα πρέπει να είναι ευδιάκριτοι και συγκεκριμένοι. και επύθυνομενος στον πρόεδρο είπε: “Πρόεδρε η προσφορά σου στην ομάδα είναι μεγάλη, μεγάλα όμως είναι και τα λάθη σου θέλω να ξέρεις ότι εγώ είμαι εδώ για να βοηθήσω,δεν επιθυμώ αξιώματα ούτε έχω ανάγκη προσωπικής προβολής,αγαπώ το ποδόσφαιρο και την ομάδα μας και θα προσπαθήσω να βοηθήσω ,ελπίζω και στη βοήθεια τη δική σας κύριοι όποια κι αν είναι αυτή. Το χέρι θα το βάλω στην τσέπη αλλά τα χρόνια έχουν αλλάξει μην περιμένετε τρελα πράγματα, βλέπουμε γύρω μας ότι οι σωτήρες των ομάδων έχουν ημερομηνία λήξης, μόνος του δεν μπορεί κανείς όλοι μαζί μπορούμε.

Στην συνέχεια πήραν το λόγο οι παλαίμαχοι του ΑΠΣ Ζάκυνθος. Διονύσης Βυθούλκας και Μάκης Πυλαρινός ζήτησαν από όλους η ομάδα να πορευτεί ενωμένη μακριά από εσωστρέφειες. Ιισέεταιρα ο πρόεδρος των παλαιμάχων Μάκης Πυλαρινός δήλωσε ότι “γεννήθηκα Ζάκυνθος και θα πεθάνω Ζάκυνθος”

 Από την μεριά του ο βετεράνος άσος των «κυανοκίτρινων Σπ. Φιορεντίνος σημείωσε ότι πρέπει να κερδηθεί η εμπιστοσύνη κόσμου και επιχειρηματιών. Στη συνέχεια επικράτησε ένταση ανάμεσα στον Στρ. Κουρούμαλο και μέλη των παλαιμάχων και για λίγα λεπτά διεκόπη η Γενική Συνέλευση, με τα πνεύματα να ηρεμούν μετά από λίγο.

Όσον αφορά το θέμα των ακαδημιών ο Δ. Κορωνιός ξεκαθάρισε ότι οι συζητήσεις είναι σε εξαιρετικό επίπεδο με τον Στρ. Κουρούμαλο και τον Σπ. Φιορεντίνο και αναμένεται να υπάρξει συνεργασία.

Η επόμενη Γενική συνέλευση της ομάδας θα γίνει στις 21 Ιουλιου

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.