Φταίμε και εμείς φταίνε και οι άλλοι, φταίνε και αυτοί, φταίει και ο Χατζηπετρής! Μόνο έτσι θα μπορούσε κάποιος να χαρακτηρίσει την Γενική Συνέλευση του ΑΠΣ Ζάκυνθος που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στην αίθουσα του Πνευματικού κέντρου του Δήμου Ζακύνθου. Μια συνέλευση που θα μείνει στην ιστορία, διότι παρά της φιλότιμες προσπάθειες που έγιναν για να υπάρξει μια υποτυπώδη νομιμότητα, αυτό δεν κατέστη δυνατόν.

Και αυτό γιατί συνέβησαν τραγελαφικά πράγματα τα οποία ουδεμία σχέση μπορεί να έχουν με την έννοια της Γενικής Συνέλευσης. Μόνο μια ομάδα θα μπορούσε να το κάνει αυτό και φυσικά είναι ο ΑΠΣ Ζάκυνθος! Αλήθεια όμως πως μπορούμε να μιλάμε για νομιμότητα όταν για δεκαετίες αυτό το σωματείο ήταν «Άρτζι μπούρτζι και λουλάς». Είπαν και αυτοί οι άνθρωποι που θέλουν να αναλάβουν την ομάδα να αρχίσουν από κάπου.

Να πιάσουν το νήμα από την αρχή. Αλλά που να βρεθεί αρχή, από την στιγμή που αυτή η ομάδα νομικά δεν έχει αρχή ούτε μέση ούτε τέλος. Από την Συνέλευση απουσίαζε ο πρώην διοικητικός ηγέτης της ομάδας Στέλιος Γούναρης, ο οποίος για δικούς του λόγους είπε να μην δώσει το παρόν! Αν είχε παραστεί ο κος Γούναρης θα μπορούσε να απλοποιηθεί η κατάσταση, η οποία ήταν μπερδεμένη.

Η απουσία του Στέλιου Γούναρη δεν πέρασε απαρατήρητη με τα περισσότερα σχόλια να είναι αρνητικά καθώς όλοι περίμεναν τον άνθρωπο που επί 15 χρόνια που ήταν στο τιμόνι της διοίκησης να παραβρεθεί έτσι ώστε να κυλήσουν όλα διαφορικά.  Η κατάσταση παρέμεινε μπερδεμένη καθώς οι διαδικασίες που έπρεπε να ακολουθηθούν ήταν αντίθετες με τις συνθήκες που υπήρχαν! Αν δεν ήταν ο κος Κορωνιός δεν υπήρχε περίπτωση να αρχίσει οποιαδήποτε διαδικασία! Ο κος Κορωνιός πήρε τον λόγο και δήλωσε ότι η ομάδα θα πρέπει να ξεκινήσει από μια νέα αρχή, είπε ότι η Γενική Συντέλεση πρέπει να αποφασίσει για το αν θα γίνουν οι εκλογές, μάλιστα απευθύνθηκε στην δικηγόρο και την ρώτησε αν θα γίνουν νόμιμες οι διαδικασίες και μόλις πήρε την θετική απάντηση, δήλωσε ότι όλοι πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.

Βέβαια από την στιγμή που μιλάμε  για νομιμότητα δεν υπήρχε ούτε ένα έγγραφο που να πιστοποιεί την ένδειξη αυτής! Δεν υπήρχε εγγραφή παραίτηση του προηγούμενου διοικητικού συμβουλίου, δεν υπήρχε η σφραγίδα της ομάδας, δεν υπήρχαν τα μέλη που ήταν ταμιακώς εντάξει και δεν υπήρχε ούτε έγγραφο της εξελεγκτικής επιτροπής που θα ήταν η βάση για να γίνουν οι σωστές διαδικασίες.

Μέσα σε όλη αυτή την δίνη ο Νεκτάριος Κολυβάς, εμφανώς νευριασμένος ήταν έτοιμος μαζί με τα μέλη της κίνησης να αποχωρήσει από την αίθουσα καθώς όπως δήλωσε “Εμείς ήρθαμε να βοηθήσουμε, αν κάποιοι άλλοι δεν θέλουν να γίνουν οι διαδικασίες και να προχωρήσει η Γενική Συνέλευση, τότε καλύτερα να σηκωθούμε να φύγουμε”. Επικράτησε ένα μπάχαλο άνευ προηγουμένου καθώς κανένας δεν γνώριζε από μια νομική βάση θα μπορούσε να ξεκινήσει η διαδικασία. Από την μία η προηγουμένη διοίκηση δεν είχε ούτε ένα πρακτικό Γενικής Συνέλευσης και από την άλλη οι άνθρωποι της κίνησης παρουσιάστηκαν απροετοίμαστοι και αυτό φάνηκε την ώρα που παρουσίασαν την πρόταση τους στην αίθουσα.

Μια γενικόλογη πρόταση η οποία εμπεριείχε το ποσόν των 200.000 ευρώ σαν προϋπολογισμό για τη νέα χρονιά. Την κατάσταση πήγε να σώσει ο Διονύσιος Κόκλας (Πετιλόν) ο οποίος διευκρίνισε ότι η πρόταση περιέχει την δημιουργία προπονητικού κέντρου για την ομάδα αλλά και την δημιουργία ακαδημιών.

Από εκεί και πέρα, αφού επί αρκετή ώρα επικρατούσε μια σύγχυση, πάρθηκε η απόφαση από το σώμα ότι θα γίνουν οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου καθώς οι άνθρωποι της κίνησης παρά τις παραινέσεις να αφήσουν μια εβδομάδα αργότερα να γίνουν οι εκλογές αποφάσισαν ότι το θέμα έπρεπε να ξεκαθαρίσει άμεσα!

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του Διονύσιου Μουζάκη ο οποίος αφού είπε τα καλύτερα λόγια για τον Στέλιο Γούναρη, επικρότησε την άποψη να πραγματοποιηθούν εκλογές καθώς όπως είπε οι άνθρωποι είναι οι μόνοι που έχουν ενδιαφερθεί για την σωτηρία της ομάδας, πριν αυτή πάει στο Πρωτοδικείο.

Τελικά βρέθηκε η χρυσή τομή και βρέθηκαν 20 μέλη που ήταν ταμιακώς εντάξει τα οποία είχαν το δικαίωμα ψήφου και αφού φτιάκτηκαν (πρόχειρα) τα ψηφοδέλτια πραγματοποιηθήκαν οι εκλογές και έτσι ο ΑΠΣ Ζάκυνθος απέκτησε νέα διοίκηση που θα τρέξει την ομάδα από εδώ και στο εξής.

Έτσι, έστω και με αυτό τον τρόπο η ομάδα γυρίζει σελίδα και ανοίγει ο δρόμος για την μετά Γούναρη εποχή. Τώρα, καλό θα είναι να μπει το νερό στο αυλάκι και από εδώ και στο εξής να επικρατεί η νομιμότητα σε τέτοια θέματα έτσι ώστε να μη υπάρχουν γκρίζα σημεία. Φυσικά κανένας δεν μπορεί να μιλάει ότι δεν υπήρχε νομιμότητα γιατί αν το πάμε με το γράμμα του νόμου δεν έπρεπε ποτέ να γίνει νόμιμη διαδικασία σε αυτή την ομάδα. Έπρεπε να περάσουν άρκετα χρόνια για να συμβεί αυτό!

Επί της διαδικασίας από τα 20 μέλη της Γενικής Συνέλευσης ψήφισαν τα 14 το νέο διοικητικό συμβούλιο πήρε τους εξής ψήφους:

Kολυβάς Νεκτάριος του Διονυσίου 7

Μουζακης Διονύσιος του Ιωάννη 7

Κόκλας Διονύσιος του ιωάννη 7

Μεϊντάνης Χρήστος του Διονυσίου 7

Κουτσογιάννης Δημήτριος του Χαραλάμπους 7

Σπαθάρος Διονύσιος του Γερασίμου 7

Πομώνης Ιωάννης του Βασιλείου 7

Σεμιτέκολος Ιωάννης του Ιωάννη 7

Μυλωνάς Κωννταντίνος του Νικολάου 7

Κουτσογιάννης Χρήστος του Χαραλάμπους 7

Κοντόσταυλος Κων/νος του Δημητρίου 7

Για την Εξελικτική Επιτροπή

Αναγνωστόπουλος Γιώργος του Νικολάου 5

Ρίκος Ιωάννης του Γεωργίου 5

Πυλαρινός Γεράσιμος του Αλεξάνδρου 5

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.