Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 8/5 η ετήσια τακτική Γενική συνέλευση της ΕΠΣ Ζακύνθου στην αίθουσα συσκέψεων στο ξενοδοχείο “Παλατίνο”. Η μεγάλη είδηση για το ρεπορτάζ δεν βγήκε. Αυτό που βγήκε και έκανε τρομερή εντύπωση ήταν η σχεδόν άδεια αίθουσα από τους εκπροσώπους των σωματείων.

Λίγες ήταν οι ομάδες που εκπροσωπήθηκαν σε αυτή την Γενική Συνέλευση, κάτι που φανερώνει το τεράστιο πρόβλημα βιωσιμότητας του ζακυνθινού ποδοσφαίρου! Ζακυνθινό ποδόσφαιρο λοιπόν… “ώρα μηδέν”. Παρότι τις φιλότιμες προσπάθειες των ανθρώπων της Ένωσης και τα μπράβο που πήραν από τους εκπρόσωπους των ομάδων, υπάρχει μια φθίνουσα πορεία του ζακυνθινού ποδοσφαίρου, παραδοχή απάντων των παρευρισκομένων!

Έλαμψε δια της απουσίας της η μεγάλη ομάδα του νησιού ο ΑΠΣ Ζάκυνθος και αυτό εκθειάστηκε αρνητικά από τους παράγοντες αλλά και από το προεδρείο της Ένωσης. Έλειψε η μικρή ομάδα του ΑΠΣ Ζάκυνθος, όπως και η Θύελλα Αμπελοκήπων, όπως και ο ΑΣ Ρόϊδου.

Στην αίθουσα παραβρέθηκαν οι εκπρόσωποι των ομάδων: ΑΟ Τσιλιβή, Αστέρας Μαχαιράδου, ΑΕ Αγίου Λέοντα-Κοιλιωμένου, Εσπερος, Αστέρας Πλάνου, ΑΟ Κατασταρίου, Εθνικός Σκουλικάδου, Φλόγα Κυψέλης, ΑΟ Λεβάντε, Δόξα Πηγαδακίων και ΑΟ Βασιλικού.

Από την ΕΠΣ Ζακύνθου στην αίθουσα παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος Ανδρέας Παπανδρέου, ο Αντιπρόεδρος Νίκος Βιτζηλαίος, ο Γενικός Γραμματέας Γιάννης Βερύκιος, ο ταμίας Στράτος Σουπιός και η υπεύθυνη Μεικτών ομάδων Αν. Κορφιάτη. Τόσο ο κος Παπανδρέου όσο και ο κος Νίκος Βιτζηλαίος μίλησαν για όλα αυτά τα θετικά που έχει πραγματοποιήσει η ΕΠΣ Ζακύνθου αυτή την χρονιά ξεπερνώντας όλες τις αντιξοότητες λόγω των μέτρων του Κορονοίου.

Ο κος Παπανδρέου έκανε λόγο για πρόταση που έχει κάνει η ΕΠΣ Ζάκυνθου στον Δήμο για να φτιάξει εκείνη το γήπεδο του Ρομιρίου αλλά από την πλευρά της Δημοτικής αρχής δεν υπάρχει ανταπόκριση. Έκανε λόγο ότι το πρωτάθλημα ήταν επιτυχημένο, έδωσε συγχαρητήρια στο Τσιλιβή για την κατάκτηση του αλλά καυτηρίασε την απόφαση της διοίκησης της ομάδας να μην κατέβει στα μπαράζ της ανόδου. Για αυτό το θέμα αξίζει να αναφέρουμε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των εκπροσώπων των ομάδων διαφώνησε με το απόφαση της διοίκησης του Πλάνου να μην κατέβει στα μπαράζ ανόδου.

Επίσης, συμφωνήθηκε ότι μέσα στον Μάιο θα γίνει μια ακόμα άτυπη Γενική Συνέλευση για να ακουστούν και να κατατεθούν όλες οι απόψεις-προτάσεις των σωματείων. Ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός ψηφίστηκαν ομόφωνα από τις ομάδες. Το ίδιο συνέβη και στον οικονομικό προϋπολογισμό.

Τα πεπραγμένα της διοίκησης μέσα σε αυτό τον χρόνο.  

Δωρεάν Μετεγγραφές για το σωματεία της Γ’ Εθνικής 2021

Στην επανέναρξη του πρωταθλήματος της Γ  Εθνικής Κατηγορίας τον Μάρτιο του 2021 όπου συμμετείχαν τρία σωματεία από την Ένωση μας  ΑΠΣ ΖΑΚΥΝΘΟΣ – ΑΟ ΤΣΙΛΙΒΗ – ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΚΟΥΛΙΚΑΔΟΥ δόθηκε παράταση για την έκδοση δελτίων όπου αποφασίστηκε από το Δ.Σ. της ΕΠΣ Ζακύνθου να γίνουν όλες οι μετεγγραφές δωρεάν. Στο σύνολο τους έφθασαν τις 41 x 50 = 2.050

Δωρεάν Παράσταση Παρατηρητή στους Αγώνες Γ’ Εθνικής

Παρατηρητές Γ Εθνικής 2021 – 2022 δεν λαμβάνουν χρήματα έως ότου είχαμε το δικαίωμα για να λαμβάνουμε χρήματα από τα σωματεία μας.

Διοργάνωση Grass Roots

Στη συγκεκριμένη διοργάνωση συμμετείχαν πάνω από τριακόσιοι αθλητές ηλικιών από έξι έως δεκαέξι ετών, αγόρια και κορίτσια, όπου έλαβαν αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής. Σε όλους τους αγώνες ο Σύνδεσμος Διαιτητών Ποδοσφαίρου Ζακύνθου παρέχει δωρεάν τις υπηρεσίες του. Η ΕΠΣ Ζακύνθου κάλυψε το κόστος ιατρικής παρουσίας σε όλους τους αγώνες καθώς και την παροχή σε νερά των αθλητών.

Mη παρακράτηση του ποσοστού

Την μη παρακράτηση του ποσοστού υπέρ της ΕΠΣ Ζακύνθου για την αγωνιστική περίοδο 2021 -2022 και κατά συνέπεια δωρεά υπέρ των σωματείων που αγωνίζονται στις Εθνικές Κατηγορίες (Γ΄ Εθνικής, Β’ και Γ’ Γυναικών ) από τις ακαθάριστες εισπράξεις των σωματείων από τους εντός έδρας αγώνες (έκδοση εισιτηρίων, έκδοση καρτών διαρκείας κλπ.) και από την διανομή καρτών διαρκείας όπως ορίζει η Οικονομική Εγκύκλιος 2021 – 2022 της Ε.Π.Ο .

Οικονομική βοήθεια 150€

Παροχή οικονομικής βοήθειας 150€ προς τα ενεργά σωματεία μέλη μας όπου αγωνίζονται στο τρέχον πρωτάθλημα της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ζακύνθου. 10* x 150 = 1.500 € *10 ενεργά σωματεία στο Α’ τοπικό. (Έγινε αντιλογισμός του ποσού έναντι των δελτίων).

Δωρεάν 5 Μπάλες

Δωρεάν χορήγηση από 5 μπάλες για κάθε ενεργό σωματείο μέλος μας που αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ζακύνθου. Χορηγία Μπάλες 1.000,94 €

Ειδική Αθλητική Αναγνώριση

Χορηγηθεί στην Ένωση  μας η «Ειδική Αθλητική Αναγνώριση» από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Βεβαίωση εγγραφής αθλητικού φορέα στην Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου

Έχει πλήρη φάκελο  στην Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου «Βεβαίωση εγγραφής αθλητικού φορέα «ΕΝΩΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ  ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (Ε.Π.Σ. ΖΑΚΥΝΘΟΥ)» για πρώτη φορά μετά την ίδρυση της.

Καθημερινή Ενημέρωση Ιστοσελίδας epszakynthos.gr

Αναβάθμιση της ήδη υπάρχων ιστοσελίδας όπου ενημερώνεται εβδομαδιαία με το πρόγραμμα αγώνων, ορισμός διαιτησίας, ποινές ποδοσφαιριστών.

Άδεια τέλεσης αγώνων

Η γραμματεία της ΕΠΣ έχει αναλάβει την έκδοση την άδεια τέλεσης αγώνων για κάθε αγωνιστική για λογαριασμό όλων των σωματείων μελών μας, σε συνεννόηση με την περιφέρεια γίνεται αίτημα από την ΕΠΣ, εκδίδεται και διανέμεται στα σωματεία, και διαιτησία.

Νέες εμφανίσεις αγώνων και φόρμες για τις Μικτές ΕΠΣ Ζακύνθου

Το κόστος ήταν στα 2.000 ευρώ

Έναρξη συνεργασίας με την δικηγόρο κ. Γεωργία Μαρινάκη

Την έναρξη συνεργασίας με την δικηγόρο κ. Γεωργία Μαρινάκη για τον έλεγχο των αιτήσεων των σωματείων μελών μας πριν την οριστική υποβολή προς έλεγχο από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, αλλά και την καθοδήγηση – απαντήσεις σε τυχόν ερωτήματα που θα αφορούν το Μητρώο ΓΓΑ. Για τον τρόπο που θα γίνονται οι παραπάνω διαδικασίες ενημερωθείτε από τη γραμματεία της ΕΠΣ.Η κ. Μαρινάκη διαθέτει πιστοποίηση εξειδίκευσης στο Αθλητικό Δίκαιο από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και έχει υπό την εποπτεία της παραπάνω από 100 σωματεία σε όλη την Ελλάδα σε θέματα που αφορούν το μητρώο ΓΓΑ και όχι μόνο.

Βιντεοσκόπηση Αγώνων & Συνέντευξη τύπου

Βιντεοσκόπηση όλων των μπαράζ αγώνων ΕΠΣ Ζακύνθου 2021 – 2022 τα οποία βίντεο έχουν αναρτηθεί στον επίσημο λογαριασμό της Ένωσης στο youtube

Ζωντανή μετάδοση Τελικού Μπαράζ

Ο αγώνας του Τελικού Μπαράζ μεταδόθηκε ζωντανά μέσω του Youtube και το παρακολούθησαν ζωντανά 2.500 άτομα συνολικά. Να σας ενημερώσουμε ότι το ίδιο θα γίνει και με τον τελικό κυπέλλου με την μόνη διαφορά ότι θα υπάρχει και speaker και σχολιασμός και όλα αυτά σε ζωντανή μετάδοση. Ακόμη αύριο η συνέντευξη τύπου με τους δύο φιναλίστ του Κυπέλλου θα γίνει σε ζωντανή μετάδοση.

Δωρεά όλα τα έσοδα από τα εισιτήρια του Τελικού Μπαράζ

Τα έσοδα του τελικού μπαράζ πρωταθλήματος ήταν στα 1750 ευρώ όπου όλο το ποσό θα δοθεί στο ειδικό σχολείο Μπόχαλης και στον μικρό Διονύση που υπέστη τον σοβαρό τραυματισμό στο χέρι του.

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.