Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής η τακτική Γενική Συνέλευση της ΕΠΣ Ζακύνθου στην αίθουσα του Μουσικού Σχολείου. Μετά από αρκετούς μήνες και μετά από τα τόσα όσα έχουν συμβεί, τα μέλη της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων είχαν την ευκαιρία να βρεθούν ξανά κοντά και να ανταλλάξουν απόψεις για ένα καλύτερο αύριο του ζακυνθινού ποδοσφαίρου.

Ένα ποδόσφαιρο που σε τοπικό επίπεδο στο νησί έχει σταματήσει πριν από 18 μήνες περίπου, λόγω του σκανδάλου με τα παράτυπα δελτία αλλά και λόγω του Κορωνοϊού. Μετά από αρκετό καιρό, θα περίμενε κανείς ότι στην αίθουσα θα ήταν η συντριπτική πλειοψηφία των εκπροσώπων των ομάδων, η εικόνα όμως ήταν ολίγον αποκαρδιωτική!

13 στα 22 Σωματεία έδωσαν το παρόν σε αυτό το καυτό καλοκαιρινό ραντεβού! Αυτό πρακτικά σημαίνει, ότι το ζακυνθινό ποδόσφαιρο, μόλις ανοίξει και επισήμως η αυλαία της νέας χρονιάς, δεν θα έχει καμιά σχέση με το ποδόσφαιρο που οι περισσότεροι γνώριζαν τα προηγούμενα χρόνια.

Η Γενική Συνέλευση συνέπεσε και με την αλλαγή σελίδας στα διοικητικά της Ένωσης, καθώς μετά την  παραίτηση Φιλιπποπολίτη από την προεδρικό θώκο, υπήρξε αναδιάρθρωση του διοικητικού Συμβουλίου με τον Ανδρέα Παπανδρέου να καταλαμβάνει την θέση του Προέδρου, τον Νίκο Βιτζηλαίο την θέση του Α΄ Αντιπροέδρου και τον Στράτο Σουπιό την θέση του Ταμία.

Και αν η απουσία αρκετών παραγόντων κτύπησε άσχημα, τι να πούμε και για την απουσία αρκετών μελών του Διοικητικού Συμβουλίου; Το παρών έδωσαν 5 μέλη από τα 9! Παπανδρέου, Βιτζηλαίος, Βερύκιος, Σουπιός και Κορφιάτη ήταν τα άτομα εκείνα που κάθισαν μπροστά για να ολοκληρώσουν τον διοικητικό και Οικονομικό απολογισμό και προϋπολογισμό!

Πριν ανοίξει η συζήτηση για τα τρέχοντα θέματα, υπήρξε η τοποθέτηση για το μεγάλο θέμα ποτ είχε προκύψει για τα παράτυπα δελτία. Την υπόθεση έχει αναλάβει πλέον η Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ η οποία ακόμα δεν έχει ανοίξει τον φάκελο για τα περαιτέρω!

Από την εικόνα που υπήρξε στην Γ.Σ., βγαίνει το συμπέρασμα ότι όλοι θέλουν να γυρίσει σελίδα το ζακυνθινό ποδόσφαιρο, από την στιγμή που η υπόθεση έχει πάει στα ανώτερα δικαστικά ποδοσφαιρικά όργανα. Και η διοίκηση της ΕΠΣ Ζακύνθου αυτή την κατεύθυνση ακολουθεί.

Οι τοποθετήσεις αρκετών παραγόντων ήταν σωστές, μίλησαν όλοι για την αγωνία που υπάρχει για την εκκίνηση του ποδοσφαίρου αλλά και για τα άλυτα προβλήματα που αφορούν τις υποδομές των γηπέδων, την αθλητική αναγνώριση από την ΓΓΑ, την οικονομική βοήθεια της ΕΠΟ αλλα και για την υγεία των ποδοσφαιριστών.

Ο πρόεδρος μίλησε και με την ιδιότητα του ταμία καθώς ήταν ταμίας την περασμένη ποδοσφαιρική σεζόν. Ο κος Παπανδρέου έκανε λόγο οτι η Ένωση θα προσπαθήσει να διεκδικήσει περισσότερα χρήματα από την ΕΠΟ και φυσικά δήλωσε ότι θα κάνει τα πάντα έτσι ώστε το ζακυνθινό ποδόσφαιρο να κάνει ένα βήμα προς τα εμπρός. Ο κος Παπανδρέου μίλησε και για το σχέδιο ανακατασκευής του γηπέδου στο Ρομύρι, αλλά στο κάλεσμα της ΕΠΣ ποτέ δεν απάντησε ο Δήμαρχος. Αγωνία υπήρξε και για το γήπεδο των Αμπελοκήπων όπου ο Δήμος αρνείται να το παραλάβει καθώς υπάρχουν ατέλειες και μάλιστα σοβαρές μετά την ανακατασκευή του από την Περιφέρεια.

Επίσης μεγάλος ήταν ο προβληματισμός με το Μητρώο και την αθλητική αναγνώριση των Σωματείων από την ΓΓΑ. Στο Μητρώο αυτή την στιγμή είναι εγγεγραμμένα 7 σωματεία και αλλά 3 είναι με αστερίσκο, αυτό πρακτικά σημαίνει, ότι αν δεν  υπάρξει παράταση πέραν τις 30ης Αυγούστου, θα υπάρξει πρόβλημα στην συμμετοχή των ομάδων στο νέο πρωτάθλημα.

Στον απολογισμό εσόδων από την 1/1/20 έως 31/12/20 το ποσό ανέρχεται στις 19.360, 03 ευρώ με το υπόλοιπο της περσινής χρήσης να ανέρχεται στις 2,011, 10 και το τελικό σύνολο εσόδων να είναι 21.371,40 ευρώ. Ο απολογισμός των εξόδων για το ίδιο χρονικό διάστημα (1/1/20-31/12/20 ανέρχεται στα 12.186, 20 ευρώ. Το υπόλοιπο της περσινής  χρήσης στα 2.011,10 ευρώ. Το σύνολο των εξόδων είναι 21.371, 40 και το υπόλοιπο του ταμείου ανέρχεται στις 9.185, 20 ευρώ.

Τώρα, ο προϋπολογισμός εξόδων και  εσόδων για το έτος 2022 είναι στο ίδιο νούμερο στις 44.000, 00 ευρώ. Ο Διοικητικός και οικονομικός απολογισμός όπως και ο προϋπολογισμός πέρασαν ομόφωνα από την Γενική Συνέλευση.

Η επόμενη έκτακτη Γενική συνέλευση, θα πραγματοποιηθεί μόλις υπάρχει κάτι χειροπιαστό από την ΕΠΟ και προφανώς πριν την έναρξη του νέου πρωταθλήματος, εφόσον αυτό διεξαχθεί κανονικά και αφού ξεπεραστεί το εμπόδιο του Κορωνοϊου.      

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.