Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης (7/3) η ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μελών της ΕΠΣ Ζακύνθου, στην αίθουσα τον Πνευματικού κέντρου του Δήμου Ζακύνθου. Μια γενική συνέλευση που πέρασε στην ιστορία χωρίς να υπάρξουν απρόοπτα, υπήρξαν όμως τοποθετήσεις παραγόντων που επί της ουσίας έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου για κάποια θέματα, αναγνωρίζοντας όμως ότι η διοίκηση,  την χρονιά που πέρασε άφησε θετικό πρόσημο στο έργο της.

Στην αίθουσα παραβρέθηκαν 12 εκπρόσωποι των ομάδων, οι μόνες ομάδες που απουσίασαν ήταν η Θύελλα Αμπελοκήπων και ο Έσπερος. Επί της διαδικασίας, αρχικά τοποθετήθηκε ο πρόεδρος Ανδρέας Παπανδρέου ο οποίος μίλησε για τα πεπραγμένα της διοίκησης του την περασμένη χρονιά. Μίλησε για την αγορά εμφανίσεων για τις Μικτές ομάδες, έκανε λόγο για το μητρώο και την δικηγόρου που’ έβαλε η ΕΠΖ έτσι ‘ώστε να βοηθήσει την διαδικασία.

Επίσης τόνισε ότι αναβαθμίστηκαν οι αγώνες μπαράζ με την κάλυψη των αγώνων με βίντεο. Δήλωσε ότι υπήρξαν έσοδα από τους τελικούς πρωταθλήματος και κυπέλλου που ήταν 2000 ευρώ και αυτά τα χρήματα πήγαν στο ειδικό σχολείο της Μπόχαλης και στον μικρό Διονύση που είχε το ατύχημα με το τρακτέρ. Μίλησε για την διοργάνωση του παιδικού πρωταθλήματος με την Ένωση να καλύπτει όλα τα έξοδα αυτού. Τέλος, μίλησε για τις μπάλες του πρωταθλήματος και το λάθος που έγινε καθώς βρέθηκαν αρκετές με προβλήματα.

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο γραμματέας της Ένωσης Γιάννης Βερύκιος ο οποίος, επί της διαδικασίας τοποθετήθηκε για τα θέματα που είναι προς ψήφιση. Ψηφίστηκαν ομόφωνα ο Διοικητικός και οικονομικός απολογισμός όπως και ο οικονομικός προϋπολογισμός του 2023. Σε αυτό το κομμάτι, αξίζει να αναφέρουμε ότι τα έξοδα για το 2022 ήταν 39.120,07 ευρώ και τα έσοδα ήταν 55.364,08 ευρώ. Έτσι λοιπόν υπήρξε υπόλοιπο 16.244 στο ταμείο της Ένωσης και σε αυτά προστέθηκαν το υπόλοιπο της περσινής χρήσης που ήταν 15.336 ευρώ, με την Ένωση αυτή την στιγμή να έχει στο ταμείο της 31.580, 46 ευρώ ένα σημαντικό ποσό που όπως είπαν τόσο ο ταμίας Στράτος Σουπιός, όσο και ο πρόεδρος Ανδρέας Παπανδρέου αυτά τα χρήματα είναι μια παρακαταθήκη για είναι η ΕΠΣ αυτάρκης αλλά και ένα μέρος αυτών να πάμε στην ανακατασκευή του γηπέδου εφόσον αυτό απαιτηθεί.

Από  αυτή την διαδικασία, για πρώτη φορά ή Ένωση έχει μαζέψει ένα τόσο σημαντικό και αυτό όλοι όσοι βρέθηκαν στην αίθουσα το αναγνώρισαν. Από το ρεπορτάζ το θέμα που βγαίνει είναι ότι από την Α΄ κατηγορία θα πέσει μόνο μια ομάδα εκτός και υποβιβαστεί η Ζάκυνθος που αγωνίζεται στη Γ΄ Εθνική, τότε θα πέσουν δύο ομάδες. Για το θέμα της Β΄ κατηγορίας ο πρόεδρος της Ένωσης δεσμεύτηκε ότι θα γίνει μια έκτακτη γενική συνέλευση μέσα στον Ιούνιο για αυτό το θέμα.

Μετά το πέρας της διαδικασίας τοποθετήθηκαν οι παράγοντες των ομάδων για τα κακώς κείμενα που υπήρξα στην χρονιά που πέρασε αλλά κατέθεσαν και προτάσεις για την αναμόρφωση του ζακυνθινού ποδοσφαίρου.

Ανδρέας Γκούσκος: ” To ποδόσφαιρο στο νησί δεν πάει καλά”  

Ο παράγοντας της Δόξας Πηγαδακίων ήταν καυστικός στην τοποθέτηση του. Μίλησε ότι δεν τηρούνται οι θεσμικές ιδιότητες στην συνέλευση. Έριξε “καρφιά” για το θέμα του Ενωσιακού και για τις πρόωρες βραβεύσεις που έγιναν και άφησε να εννοηθεί ότι όλα αυτά έπρεπε να γίνουν αφού τελειώσει το έργο. Αναφέρθηκε ότι δε νοείται ζακυνθινό ποδόσφαιρο χωρίς Β΄ κατηγορία. “Καυτηρίασε” την απουσία παρατηρητών από το διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΣ στα παιχνίδια του τοπικού. ‘Έκανε λόγο για έπαρση της ζακυνθινής διαιτησίας και αρκετά συμβάντα τα οποία έχουν συμβεί. Σχολίασε αρνητικά το θέμα της απόφασης διαιτητή να πάρει την ευθύνη να κάνει παιχνίδι χωρίς άδεια τέλεσης αγώνα, όπως επίσης σχολίασε αρνητικά το ότι οι διαιτητές πήραν 40 ευρώ στα παιχνίδια του παιδικού πρωταθλήματος. Μίλησε για το ότι έπρεπε το νησί να υπάρξει σχολή διαιτησίας. και τέλος εξήρε την συνολική προσπάθεια της ΕΠΣ λέγοντας ότι σε γενικές γραμμές το έργο της διοίκησης είναι θετικό αν και όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: “To ζακυνθινό ποδόσφαιρο δεν πάει καλά”. Η πρόταση την οποία έκανε είναι οι τέσσερις ομάδες που θα αγωνίζονται στα μπαράζ του πρωταθλήματος να έχουν υποχρεωτικά και Β΄ ομάδες στην Β΄ κατηγορία. Για την Γυναικεία ομάδα ανάφερε ότι έχει παράπονα, εξήρε βέβαια την βοήθεια του Ανδρέα Παπανδρέου σαν χορηγό και έριξε μπηχτές σε μέλος του διοικητικού συμβουλίου ότι δεν έχει πάει ούτε μια φορά σαν παρατηρητής να δει την Γυναικεία ομάδα.

Κώστας Πλέσσας: “Δεν γεμίζουμε ούτε ταξί”

Καυστικός και γλαφυρός ήταν ο παράγοντες του Εθνικού Σκουλικάδου Κώστας Πλέσσας. Ο έμπειρος παράγοντας έκανε λόγο ότι λιγοστεύουν οι ομάδες και οι παράγοντες των ομάδων όπως και αυτοί του διοικητικού συμβουλίου της ένωσης τονίζοντας με έμφαση ότι εδώ μέσα που είμαστε δε γεμίζουμε ούτε ταξί! Τέλος, άφησε να εννοηθεί ότι ο Εθνικός Σκουλικάδου θα κατέβει την επόμενη χρονιά στη Β΄ κατηγορία του τοπικού.

Θοδωρής Πομώνης: “Να κάνουμε μόνο μια κατηγορία”

Ο παράγοντας του Αστέρα Πλάνου έκανε λόγο ότι πλέον πρέπει να υπάρχει μόνο μια κατηγορία έτσι ώστε να παίζουν συνεχώς όλοι οι ποδοσφαιριστές μάλιστα είπε ότι ο Αστέρας Πλένου είναι τυχερός που αγωνίζεται συνεχώς έστω και στην Α΄ κατηγορία. Τέλος, έκανε λόγο ότι για το παιδικό πρωτάθλημα η ΕΠΣ Ζακύνθου άργησε πάρα πολύ.

Νίκος Βαρδακαστάνης: “Δεν νοείται τοπικό χωρίς Β΄ κατηγορία”

Ο κος Βαρδακαστάνης τοποθέτησε και υπεραμύνθηκε της πρότασης να συνεχίζουν να υπάρχουν δύο κατηγορίες το τοπικό ποδόσφαιρο καθώς όπως είπε δεν υπάρχει λόγος μετά να μιλάμε για ποδόσφαιρο καθώς αρκετοί παίκτες αν αγωνιστούν στην Α΄ κατηγορία θα απογοητευθούν και θα φύγουν.

Διονύσιος Σκιαδόπουλος: “Έχετε κάνει βήματα προόδου, να υπάρξουν δύο κατηγορίες”

Ο παράγοντας του ΑΟ Κατασταρίου μίλησε για τα βήματα προόδου που έχει κάνει η ΕΠΣ Ζακύνθου. Μίλησε για το αρνητικό θέμα των παρατηρητών. Έκανε πρόταση η άδειες τέλεσης αγώνων να βγαίνουν από την ΕΠΣ όπως και πέρυσι. Τοποθετήθηκε θετικά στην πρόταση για να συνεχίσει να υπάρχει Β΄ κατηγορία. Επίσης, έκανε λόγο ότι η επιτροπή Διαιτησίας θα πρέπει να ανακοινώνει  τις τιμωρίες των διαιτητών που δεν τα πάνε καλά στα παιχνίδια και τέλος επεσήμανε ότι η ΕΠΣ θα πρέπει να γνωστοποιήσει πόσες ομάδες τελικά θα πέσουν από την Α΄ κατηγορία. 

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.