Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης η συνάντηση στα γραφεία της ΕΠΣ Ζακύνθου μεταξύ του προεδρείου της Ένωσης και των παραγόντων των ομάδων με θέμα: Προτάσεις για τη νέα ποδοσφαιρική σεζόν.

Πραγματικά η συγκέντρωση ξεπέρασε κάθε προηγούμενο καθώς στην αίθουσα παραβρέθηκε συντριπτική  πλειοψηφία των εκπροσώπων από τους ποδοσφαιρικούς συλλόγους.

Την ΕΠΣ Ζακύνθου εκπροσώπησαν ο πρόεδρος Ανδρέας Παπανδρέου, ο γραμματέας Γιάννης Βερύκιος, ο ταμίας Στράτος Σουπιός και η υπεύθυνη των Μεικτών ομάδων Αναστασία Κορφιάτη.  Αν και αρχικά όλη η συζήτηση πήγε στο χθες και όχι στο σήμερα, στην συνέχεια κατατέθηκαν όλες οι απόψεις-προτάσεις για το πως πρέπει να δομηθεί σωστά το ζακυνθινό ποδόσφαιρο που ομολογουμένως έχει μια φθίνουσα πορεία.

Όλοι οι παράγοντες εμφανίστηκαν προβληματισμένοι για την επόμενη ημέρα από την στιγμή που δεν υπάρχει καμιά οικονομική βοήθεια από την ίδια την ΕΠΟ με την Ένωση να μιλά ξεκάθαρα για το ότι δεν θα υπάρξει οικονομική στήριξη από την αρχή του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Οι προτάσεις που κατατέθηκαν αφορούν την ερχόμενη σεζόν.

Μπήκε το θέμα της υποχρεωτικής συμμετοχής ενός μικρού 14 ετών, όπως και το θέμα της προκήρυξης να ισχύει χωρίς να γίνονται αλλαγές μεσούσης της αγωνιστικής χρονιάς. Επίσης συζητήθηκε να ξαναγίνει και πάλι η Β΄ κατηγορία του τοπικού, όπως επίσης και θέμα του προγραμματισμού των αγωνιστικών από την αρχή της χρονιάς έτσι ώστε να μην ξεφεύγει η διοργανώτρια από τα χρονοδιαγράμματα.

Ήταν μια σωστή κίνηση αυτή της Ένωσης καθώς μέσα από αυτή την συνάντηση βγήκε κάτι θετικό. Ακούστηκαν όλα τα παράπονα που είχαν οι ομάδες, ακούστηκαν και τα μπράβο στην διοργανώτρια για τις καινοτομίες τις οποίες  εισήγαγε, όπως η κάλυψη των αγώνων μπαράζ πρωταθλήματος αλλά και κυπέλλου.

Ακούστηκε η πρόταση για οικονομική βοήθεια από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, με την μορφή να καλύψει τις δαπάνες των γιατρών κάθε αγώνα. Όλες αυτές οι προτάσεις θα συζητηθούν από το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης και ενδεχομένως κάποιες από αυτές να μπουν στη νέα προκήρυξη έτσι ώστε να αναβαθμιστεί το προϊόν.

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.