Κατατοπιστικός, ειλικρινής αλλά και  αιχμηρός εμφανίστηκε με δηλώσεις του στον -Ε- ο Αντιδήμαρχος Ζακύνθου και Υπεύθυνος αθλητισμού του νησιού Γιάννης Στάθης ο οποίος απάντησε σε όλα τα ερωτήματα που του θέσαμε λίγες ημέρες πριν ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα της Α΄ και Β΄ ΕΠΣ Ζακύνθου… ο κος Στάθης με πάσα ειλικρίνεια μίλησε και για την μεγάλη ομάδα του νησιού τον ΑΠΣ Ζάκυνθος για τον αγώνα που κάνει να μείνει στην κατηγορία..

Για τον ΑΠΣ Ζάκυνθος και τι πιστεύει αν θα μείνει κατηγορία:

Ειλικρινά δεν θέλω ούτε να το σκεφτομαι ότι η μεγάλη ομάδα του νησιού μας δεν θα είναι στη Β΄ Εθνική… Για 4 μήνες παρακολουθώ τον αγώνα που κάνει ο πρόεδρος Στέλιος Γούναρης μαζί με το επιτελείο του έχοντας απέναντι του ένα ολόκληρο σύστημα… Είμαι όμως αισιόδοξος ότι στο τέλος όλο το νησί θα πανηγυρίσει την μεγάλη παραμονή στην κατηγορία… Για τον λόγο αυτό εγώ προσωπικά σας υπεύθυνος αθλητισμού μέχρι να τελεσεδικήσει η υπόθεση της Ζακύνθου το Δημοτικό Στάδιο δεν παραχωρήθηκε σε καμιά ομάδα του τοπικού αν και το είχαν ζητήσει 2 ομάδες. Αν η Ζάκυνθος μείνει στην κατηγορία, τότε θα είναι η μόνη ομάδα που θα αγωνιστεί στο Στάδιο.

Για τα έργα στο Δημοτικό…

ότι γίνεται είναι καλό προς όφελος του κοινωνικού συνόλου. όμως τα έργα στο Δημοτικό προχωρούν με ρυθμούς χελώνας, από τις 31/8 που ήταν να παραδοθεί πήρε και άλλη παράταση 50 ημέρες και όπως όλα δείχνουν θα πάρει και άλλη καθώς η τοποθέτηση του συνθετικού τάπητα απαιτεί αρκετό χρόνο, ίσως φτάσουμε στον Δεκέμβριο… Αυτό σημαίνει ότι αν η Ζάκυνθος μείνει στην κατηγορία θα έχει πρόβλημα να αγωνιστεί με τα έργα να μην έχουν ολοκληρωθεί… Νομίζω ότι την μεγάλη ομάδα του νησιού ούτε καν την ρώτησαν για την διαμόρφωση του χώρου… Τρανό παράδειγμα ότι στο μοναδικό μέρος πίσω από το τέρμα όπου υπήρχε φυσικό χόρτο και έκανε προπόνηση η ομάδα αυτό δεν υφίσταται πλέον καθώς εκεί έγινε σκάμμα, κάτι το οποίο θα είχε αποφευχθεί και να γίνει στην μεριά προς το αεροδρόμιο που υπήρχε αρκετός χώρος!

Για την συμμετοχή του Δήμου στα έργα στο Δημοτικό

Το έργο ανήκει στην Γ.Γ.Α ο Δήμος δεν έχει κανένα λόγο διαμόρφωσης του χώρου, όμως συμμετέχει ενεργά σε δαπάνες που δεν είχαν προβλεφτεί στην σύμβαση. Θα σας αναφέρω τους πάγκους των ομάδων και παρατηρητή την συρόμενη φυσούνα και σε μερικά αλλά μικρά πράγματα… Το κόστος όλων αυτών είναι αρκετά υψηλό σύμφωνα με την οικονομική δυσπραγία που αντιμετωπίζει ο Δήμος Αυτά όλα δεν είχαν μπει στην αρχική μελέτη, το αποτέλεσμα σας τον ανέλυσα παραπάνω…

Για την κατάσταση των γηπέδων στο νησί…

Με δικό μου αγώνα και των συνεργατών μου κατάφερα να εξασφαλίσω ένα πόσο 18.000 ευρώ που θα πάει στις παρεμβάσεις για να διορθωθούν τα κακώς κείμενα στα γήπεδα. Αυτό αφορά την τοποθέτηση καουτσουκ, το χτένισμα . Επίσης θα γίνουν παρεμβάσεις στην τραγική εικόνα που παρουσιάζουν μερικά γήπεδα, όπως των Αμπελοκήπων και του Αγγερικού. Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να συγχαρώ τους υπευθύνους των ομάδων, τους παράγοντες, τους ανθρώπους από τις κοινότητες που με δική τους προσωπική εργασία συμμάζευαν την κατάσταση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το γήπεδο του Μαχαιράδου οι άνθρωποι του Αστέρα με προσωπική τους εργασία καθάρισαν το γήπεδο. Το ίδιο έγινε και στο γήπεδο των Αμπελοκήπων. Η αλήθεια είναι ότι τα γήπεδα είναι σε άθλια κατάσταση καθώς τα τελευταία χρόνια δεν έγιναν οι απαραίτητες παρεμβάσεις. Εμείς από σήμερα θα ξεκινήσουμε με ένα κλιμάκιο για δούμε τι χρειάζονται άμεσα τα γήπεδα… Ξέρουμε ότι πήρε παράταση η άδεια καταλληλότητας, εμείς όμως συνεχίζουμε, έχουμε παραγγέλλει 6 ζευγάρια δίχτυα για τα γήπεδα τα οποία θα είναι στο νησί τις επόμενες ώρες και θα παραδοθούν στην ΕΠΣ Ζακύνθου

Για τις σχέσεις του με την ΕΠΣ Ζακύνθου…

Με τον Λεωνίδα Μαλιούφα γνωριζόμαστε αρκετά χρόνια οι σχέσεις μου είναι φιλικές από τότε που ήμουν στην ΑΓΕΖ και αυτός μας βοηθούσε πολύ. Είναι εξαιρετικός άνθρωπος, αλλά και με τα υπόλοιπα μέλη του Συμβουλίου έχω μια πολύ καλή και αγαστή σχέση με όλους, έχουν θέληση για να πετύχουν. Από κοινού συνεργαζόμαστε για να μπουν  δίχτυα, πυροσβεστήρες, φαρμακεία για πρώτες βοήθειες στα γήπεδα… και θα το πετύχουμε.  Και με την προηγούμενη διοίκηση είχα καλή σχέση και συνεργασία… Έτσι και αλλιώς η Δήμος και η Ένωση πρέπει να εργαστούν και εργάζονται με κοινό σκοπό την βελτίωση του αθλητισμού στο νησί.

Για τον αν είναι ευχαριστημένος από την δική του προσπάθεια…

Έχω επωμιστεί σαν Αντιδήμαρχος πολύ μεγάλο φορτίο, καθώς τα οικονομικά του Δήμου δεν μας δίνουν την δυνατότητα να κινηθούμε όπως πρέπει.. Υπό αυτές τις συνθήκες δεν μπορώ να προσφέρω όσα θέλω και ονειρεύομαι για τον Αθλητισμό. Σε μικρό χρονικό διάστημα θα γίνουν αλλαγές στο Δήμο, ευελπιστώ και θέλω να παραμείνω μόνο υπεύθυνος αθλητισμού και να αφοσιωθώ εξ ολόκληρου στον τομέα που αγαπώ.

Για την αυτοψία που έκανε κλιμάκιο της περιφέρειας..

Ακούστε να δείτε… μοναδικός υπεύθυνος φορέας για τα γήπεδα στο νησί είναι ο Δήμος, τα κλιμάκια του Δήμου έχουν την ευθύνη για καταγράψουν και να κάνουν παρεμβάσεις στα γήπεδα. Προφανώς η περιφέρεια θέλησε να καταγράψει χώρους που ενδεχομένως να μπορέσουν να δημιουργηθούν γήπεδα και για αυτό έκανε την συγκεκριμένη επιθεώρηση.

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.