Πολλά έχουν ακουστεί για το πότε θα ανακατασκευαστεί το γήπεδο των Αμπελοκήπων και φυσικά το πότε θα παραδοθεί στην αθλούμενη νεολαία. Ενα γήπεδο που τελεί αυτή την στιγμή υπό κατάρρευση αφού πλέον δεν είναι γήπεδο αλλά ένα χωράφι που δεν μπορεί να γίνει ούτε φιλικός αγώνας! Από την ημέρα που ανακοινώθηκε ότι η Περιφέρεια έχει αναλάβει να το κατασκευάσει έως και σήμερα, έχουν περάσει δεκάδες μήνες με την ποδοσφαιρική κοινωνία του νησιού να είναι δύσπιστη και να δηλώνει ότι ούτε αυτό το έργο θα προχωρήσει. Δικαίως ή αδίκως αυτή είναι η πραγματικότητα!

Το ρεπορτάζ όμως έρχεται να ξεδιαλύνει το ομιχλώδες τοπίο και να βάλει την πράγματα στην θέση τους αποδίδοντας την αλήθεια στο 100%. Η ανάδοχος εταιρία πήρε το έργο στις 10/3/2020 ακριβώς την ίδια ημέρα που η πατρίδα μας μπήκε σε lockdown λόγω του Κορωνοϊού. Για 90 και πλέον ημέρες δεν μπορούσε η συγκεκριμένη εταιρία που έχει έδρα την Αθήνα να κάνει οτιδήποτε που να αφορά το συγκεκριμένο έργο. Έτσι λοιπόν, Ηλίου φαεινότερο ήταν ότι μέσα στην άνοιξη και στην αρχή του καλοκαιριού δεν θα μπορούσε να γίνει κανένα έργο στο συγκεκριμένο χώρο .

Ο’ ίδιος ο εργολάβος ήρθε στο νησί και επισκέφτηκε το γήπεδο στα τέλη Ιουνίου όπου έβγαλε τα πρώτα συμπεράσματα του. Ο συνθετικός  χλοοτάπητας έχει γίνει παραγγελία στην Κίνα και θα βρίσκεται στο νησί μέσα στον Σεπτέμβριο ίσως και στις αρχές του Οκτωβρίου! Όμως,  από τις αρχές του Σεπτεμβρίου ο εργολάβος θα μπει μέσα στο γήπεδο όπου θα αρχίσει να ανακατασκευάζει τα αποδυτήρια και την κερκίδα. Την περίφραξη του γηπέδου την έχει αναλάβει η Δήμος Ζακύνθου. Σε ερώτηση που έγινε από την σύνταξη της εφημερίδας μας στους ανθρώπους της συγκεκριμένης εταιρίας για το πότε θα παραδοθεί το έργο, η απάντηση ήταν ότι εντός του Φθινόπωρου το γήπεδο θα είναι έτοιμο προς χρήση.

Αυτό συνεπάγεται ότι αν τηρηθεί το συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα,  υπολογίζεται ότι ίσως στην έναρξη της ποδοσφαιρικής σαιζόν στα τέλη του Οκτωβρίου το γήπεδο θα είναι έτοιμο. Αυτά είναι τα νέα δεδομένα και φυσικά σε αυτά δεν υπολογίζονται άλλοι παράγοντες όπως είναι ο Κορωνοϊός και η εξέλιξη που θα έχει η πανδημία από το Φθινόπωρο και μετά.   

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.