Για άλλη μια φορά η ζακυνθινή κοινωνία (και όχι μόνο) καλείται να φέρεις εις πέρας άλλη μια αποστολή. Όπως και στις προηγούμενες, έτσι και τώρα έχει αρχίσει ένας νέος αγώνας αγάπης, συμπαράστασης και ελπίδας για τον μικρό ΝΙΚΟΛΑ ΠΕΤΤΑ που είναι 3 ετών και 4 μηνων. Ο Νικόλας γεννήθηκε πρόωρα και παρουσίασε επιπλοκές που του έχουν δημιουργήσει πρόβλημα στην κίνηση.

Η ομάδα που διαχειρίζεται την σελίδα στο fb ενωμερώνει το τι ακριβώς έχει συμβεί και πως μπορεί να βοηθηθεί ο μικρός Νικόλας

Αναλυτικά η ανάρτηση

Πρόκειται για το Νικόλαο Πέττα που είναι 3 ετών και 4 μηνών.

Ο Νικόλαος με το δίδυμο αδερφό του Τιμόθεο γεννήθηκαν πρόωρα στις 28 εβδομάδες.  48 ώρες μετά την γέννηση του και ενώ νοσηλευόταν στην Μονάδα εντατικής νοσηλείας του Νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού παρουσίασε πνευμονική και εγκεφαλική αιμορραγία. Η διάγνωση του είναι εγκεφαλική παράλυση σπαστική – τριπληγία. Οι συνέπειες της εγκεφαλικής παράλυσης έχουν επηρεάσει σημαντικά την κίνηση του , δεν μπορεί να περπατήσει ανεξάρτητα να σταθεί όρθιος και να διαχειριστεί καλά τα άκρα τού. Η οικογένεια με εξαιρετική αφοσίωση και υπομονή βοήθησε και βοηθά το παιδάκι με πλήρη παροχή κάθε ιατρικής και παραϊατρικής φροντίδας. Ο Νικόλας είναι πανέξυπνος για την ηλικία του, είναι χαρούμενο και ευγενικό πλάσμα και αρκετοί από εσάς τον έχετε συναντήσει με την περπατούρα του στην πόλη της Ζακύνθου.

Για να βοηθήσουμε να βελτιωθεί η κινητική κατάσταση του Νικόλα μας χρειάζεται να κάνει μια επέμβαση η οποία ονομάζεται εκλεκτική ραχιαία ριζοτομή με την οποία θα βοηθηθεί να ζήσει μια φυσιολογική ζωή.

Tο ποσόν που απαιτείται για αυτή την επέμβαση είναι 151.200 ευρώ.

 Πρόκειται για μια εξαιρετικά δύσκολη επέμβαση που εφαρμόζεται με επιτυχία μόνο σε ένα κέντρο στην Αμερική και έχει άριστα αποτελέσματα. Δυστυχώς κανένα άλλο κέντρο στην Ελλάδα ή Ευρώπη δεν έχει την πείρα και την τεχνογνωσία ακόμα για να την εφαρμόσει και προσπάθειες που έγιναν αλλού ήταν επιζήμιες. Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι μιλάμε για σωτήρια παρέμβαση στην ζωή ενός πλάσματος που νοητικά και συναισθηματικά δικαιούται να εισέλθει δικαιωματικά στην φυσιολογική ζωή. Δεν μιλάμε για υποβοηθητική ή παρηγορητική παρέμβαση ή για βελτίωση. Μιλάμε για προσπάθεια επιστροφής στην κανονικότητα.

Σας Παρακαλούμε θερμά μέσα από την καρδιά μας να συνεισφέρετε μαζί με εμάς σε αυτή την ιερή προσπάθεια άλλη μια φορά. Όπως γνωρίζετε η ομάδα με τιμιότητα προχωρά σε εκκλήσεις πάντα μετά από κρατική έγκριση έναρξης ερανικού αγώνα. Για αυτό θέλαμε να γνωρίζετε άλλη μια φορά τους τρόπους συλλογής χρημάτων όπως και τον τρόπο με τον οποίο διασφαλίζουμε την ιερή συνεισφορά του καθενός.

Η συλλογή γίνεται με τρείς τρόπους:

1) Ερανικός λογαριασμός

Αριθμός Λογαριασμού : 34501273709 (Εθνική Τράπεζα)

IBAN: GR1901103450000034501273709

Δικαιούχοι Λογαριασμού: Αβούρη Λαμπρίνη του Διονυσίου και Πέττας Νικόλαος του Παναγιώτη

2) Συλλογή στο ιατρείο του Γεώργιου Δημητρίου και της Ιφιγένειας Πατίρη με καταγραφή και αποδεικτικό παραλαβής χρημάτων. Έπειτα γίνεται η παράδοση των χρημάτων και της λίστας δωρητών στην οικογένεια προς κατάθεση στον ερανικό λογαριασμό.

3) Κουμπαράδες που θα τοποθετηθούν σε συγκεκριμένα σημεία. (Οι Κουμπαράδες θα αναρτηθούν). Στο τέλος του ερανικού και παραλαμβάνονται μόνο από την ομάδα του ερανικού και αποσφραγίζονται μπροστά στην ομάδα και την οικογένεια προς κατάθεση στον ερανικό λογαριασμό. Μη βάζετε χρήματα σε μη αναφερόμενους κουμπαράδες γιατί είναι λεφτά που θα χαθούν και είναι παράνομο. Επίσης χωρίς παραστατικό μη δώσετε χρήματα σε κανέναν που δεν ανήκει στην ομάδα ερανικού. Τα μέλη της είναι: Γεώργιος Δημητρίου – Αναστασία Τσάτου- Ιφιγένεια Πατίρη –Άγγελος Πυριόχος –Χριστίνα Συμιτζόγλου ή στην οικογένεια του παιδιού: Παναγιώτης Πέττας – Αβούρη Λαμπρινή. Περιμένουμε την ανταπόκριση σας για να χαρούμε μαζί μια νέα νίκη της ανθρωπιάς , της αγάπης και της αλληλεγγύης άλλη μια φορά, στους δύσκολους και ζόρικους καιρούς που μας αναγκάζουν να ζούμε.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων, να είστε όλοι καλά.

Με εκτίμηση

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.