Μετά την επικύρωση της ανόδου του Μακεδονικού στη Super League 2 και την παραμονή της Λευκίμμης στη Γ’ Εθνική, η τάση που υπάρχει στην ΕΠΟ, σύμφωνα με πληροφορίες του SoccerPlus, είναι να αποφασίσει και την άνοδο της Κοζάνης στη δεύτερη τη τάξει επαγγελματική κατηγορία.

Η απόφαση αναμένεται να ληφθεί την ερχόμενη εβδομάδα, αρχικά από την επιτροπή επαγγελματικού ποδοσφαίρου και ο τρόπος που θα γίνει είναι “μέσω αναδιάρθρωσης”. Θα αποφασιστεί, όσο έωλο κι αν είναι αυτό, ότι για “λόγους δικαιοσύνης” πρέπει ν’ ανέβει και η Κοζάνη και επομένως οι ομάδες της Super League 2 από 30 θα γίνουν 31.

Χαμένος της υπόθεσης θα είναι ο Μ. Αλέξανδρος Τρικάλων Ημαθίας που υποβιβάζεται αντί της Λευκίμμης.

“Θολό” παραμένει το τοπίο σχετικά με την υπόθεση Αγροτικού Αστέρα και Πανδραμαϊκού. Η τάση στην ΕΠΟ είναι να ανέβει ο Αγροτικός Αστέρας, παρότι κρίθηκε από το Διαιτητικό Δικαστήριο ότι κακώς συμμετείχε στο πρωτάθλημα επειδή δεν είχε εγγραφεί έγκαιρα στο μητρώο της ΓΓΑ.

Το πρόβλημα για την ΕΠΟ είναι ότι αν εφαρμόσει την απόφαση του διαιτητικού και στερήσει την άνοδο στη SL2 από τον Αγροτικό Αστέρα, θα σημαίνει ότι αποδέχεται τις αθλητικές κυρώσεις που προβλέπει ο νόμος για τα σωματεία που δεν εγγραφεί στο μητρώο της ΓΓΑ, ενώ στόχος είναι να αλλάξει ο νόμος και να μην προβλέπονται αθλητικές κυρώσεις στα σωματεία που δεν έχουν εγγραφεί στο μητρώο.

Αν δικαιωθεί ο Πανδραμαϊκός από την ΕΠΟ σε επίπεδο εκτελεστικής εξουσίας και ανέβει στη Super League 2, θα πρέπει να δικαιωθεί και ο Ορφέας που επίσης προσέφυγε και δικαίωθηκε και να τιμωρηθούν συνολικά πέντε ομάδες του α’ ομίλου της Γ’ Εθνικής, που δεν είχαν εγγραφεί έγκαιρα στο μητρώο της ΓΓΑ.Αν, από την άλλη, η ΕΠΟ δεν εφαρμόσει την απόφαση του διαιτητικού δικαστηρίου για Πανδραμαϊκό και Ορφέα, θεωρείται βέβαιο ότι η απόφαση της θα προσβληθεί και η υπόθεση θα οδηγηθεί ξανά στο διαιτητικό δικαστήριο.

Σε όλα αυτά να προσθέσουμε ότι η Super League 2 δεν είναι διατεθειμένη να δεχθεί την αύξηση του αριθμού των ομάδων της και σε περίπτωση που ληφθεί τέτοια απόφαση χωρίς τη συναίνεση όλων των ομάδων που δικαιούνται συμμετοχής στο πρωτάθλημα, τότε, όπως συνέβη και το 2020, είναι πολύ πιθανό να γίνει προσφυγή στο διαιτητικό δικαστήριο και η απόφαση της ΕΠΟ να πέσει…Mύλος…

soccerplus.gr

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.