Παρακολούθησα όπως κάνω ανελλιπώς εδώ και πολλά χρόνια την Γενική Συνέλευση των Σωματείων της ΕΠΣ Ζακύνθου, ίσως στην χειρότερη συγκυρία που βιώνει ο τόπος!
Καθώς άρχιζε η διαδικασία περνούσαν από το μυαλό μου όλες οι συνεδριάσεις των τελευταίων χρόνων και κάπως… προσπάθησα να τις συγκρίνω και να τις βάλω “στο ζύγι” της ποιότητας και της ουσίας!

Όσο και να προσπάθησα το αποτέλεσμα ήταν μηδέν! Το προεδρείο στην θέση του λες και δεν είχε περάσει μέρα από την προηγούμενη … συνέλευση . Κάτω ένα ακροατήριο που συμμετείχε στην ίδια διαδικασία όπως κάνει πάντα! Στο ίδιο μοτίβο, στις ίδιες κουβέντες και στην ίδια “παράσταση”.

Σε αυτόν το κόσμο τον καλό τον χιλιομπαλωμένο βρε ραβε ξήλωνε, ράβε ξήλωνε, δουλειά να μην σου λείπει! Μάλιστα κύριοι αυτή είναι η πραγματικότητα! Χωρίς πυγμή, χωρίς προτάσεις, χωρίς διεκδίκηση, ένα ακροατήριο που το μόνο που μπόρεσε να κάνει (όπως πάντα) ήταν να αναφέρει τα προβλήματα που υπάρχουν χωρίς ποτέ να μπορέσει να τα διεκδικήσει!

Στην έδρα το προεδρείο κατέγραφε τους προβληματισμούς των παραγόντων και απαντούσε… Κανένας από τους ευρισκόμενους εις την αίθουσα (Δ.Σ. ΕΠΣ , ΣΩΜΑΤΕΙΑ) δεν μπήκε καν στον κόπο της διαδικασίας να ψάξει και να βρει λύσεις, να έρθει με μια πρόταση που θα τάραζε τα “λιμνάζοντα νερά” του δύστυχου τοπικού ποδοσφαίρου! Οι προβληματισμοί ίδιοι αλλά χωρίς λύσεις, οι προσδοκίες ίδιες χωρίς όραμα!

Από την μεριά του το Δ.Σ. εκτός από τους απολογισμούς δεν έφερε μια πρόταση προς συζήτηση πλην της αλλαγής ημερομηνίας της Γενικής Συνέλευσης! Τα σωματεία στα μισόλογα και στο κρυφτούλι, λεφτά δεν υπάρχουν κόψτε, γιατρούς, κόψτε διαιτητές, κόψτε νοβα κόψτε εφημερίδες αλλά όταν θα έρθει η ώρα τα χιλιάδες ευρώ θα “φτερουγίσουν και πάλι πάνω από την αίθουσα αλλάζοντας τσέπες! Έτσι για το καλό του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου!! χαχα ( ωω θεέ μου)

Όταν έπεσε στο τραπέζι η πρόταση του Σταμάτη του Μπάστα που είπε μαζί όλοι να κλείσουμε τον δρόμο στους μισθοφόρους ποδοσφαιριστές όλοι οι υπόλοιποι έκαναν πως δεν άκουσαν και κοιτούσαν άλλου! Μάλλον αυτό το ποδόσφαιρο θέλουν!

Άκουσα κραυγές αγωνίας για τα γήπεδα! Ποια γήπεδα αυτά είναι του Δήμου!!! Κανένα σωματείο δεν είπε ότι όλοι μαζί με προσωπική εργασία μπορούμε να τα διορθώσουμε να τα αναμορφώσουμε! Α ξέχασα αυτά ανήκουν στο Δήμο!!! Συγγνώμη! Άκουσα για προβληματισμούς υπαρξιακούς για ομάδες που διαλύονται, πως να μην διαλύονται όταν κάθε χωριό έχει και μια ομάδα;

Οι ομάδες δαπανούν κάθε χρόνο όλες μαζί περίπου στις 200.00 ευρώ! Ένα ποσό συνταρακτικό! υπάρχουν ομάδες που ξοδεύουν και θα ξοδέψουν δεκάδες χιλιάδες ευρώ! Όλοι αυτοί θα θέσουν θέμα χρημάτων γιατρού και δεν μπήκαν ποτέ στον κόπο να ασφαλίσουν τους ποδοσφαιριστές τους! Κάτι είπε για αυτό το θέμα ο Μπάμπης Κλαυδιανός και οι περισσότεροι έκαναν ότι δεν άκουσαν!!! Τυχαίο; δεν νομίζω!

Οι περισσότεροι εξ αυτών ήρθαν στην αίθουσα και δεν έβλεπαν την ώρα να φύγουν! Ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε! Τέλως πάντων. Κραυγές αγωνίας και για την αποχή του κόσμου από τα γήπεδα, κραυγές με ερωτηματικά! Γιατί δεν πηγαίνει ο κόσμος στο τοπικό; γιατί γύρισε την πλάτη; Κάτι πρέπει να κάνουμε να ξαναφέρουμε το κόσμο πίσω! Αυτό το κάτι αόριστο! Την απάντηση δεν την έδωσε κανείς, αν και όλοι γνωρίζουν ότι η ποιότητα στο τοπικό έχει πέσει αισθητά!

Ίσως να φταίνε η δημοσιογράφοι, αυτοί οι κακοί άνθρωποι που δεν γεμίζουν τις σελίδες με αναλυτικά παιχνίδια, που δεν βάζουν συνθέσεις, που τεμπελιάζουν που ούτε καν ξέρουν που πέφτουν τα γήπεδα και όχι μόνο αυτό αλλά τρέχουν πίσω από τον ΑΠΣ Ζάκυνθος στον Ζακυνθιακό και Λεβάντε! Ντροπή! Αλήθεια τι υποκρισία θεέ μου, τι υποκρισία!

Ακόμη και στο παιδικό τουρνουά οι κακοί δημοσιογράφοι είχαν την υποχρέωση να καλύπτουν τα παιχνίδια, άλλωστε τα χρήματα που παίρνουν από τις ομάδες πρέπει να τα δικαιολογούν! Και πάλι ντροπή! Για όλα τα κακώς κείμενα του τοπικού “ερασιτεχνικού” ποδοσφαίρου βρέθηκε ο “ένοχος” και δεν είναι άλλος από τους Δημοσιογράφους του αθλητικού ρεπορτάζ που με τους παχυλούς μισθούς που παίρνουν είναι όλη ημέρα ξαπλωμένοι στις παραλίες η στις καφετέριες του νησιού! Και πάλι ντροπή!

Θα ήθελα να κοιμηθώ και να ξυπνήσω μετά από έναν χρόνο τότε που δεν θα υπάρχει (γιατί αυτό θα γίνει) ούτε ένας δημοσιογράφος, να τρέχει από παιχνίδι σε παιχνίδι, να τρώει βροχή κρύο να βγάζει φωτογραφίες τον κάθε ποδοσφαιριστή τον κάθε παράγοντα, να δίνει βήμα στο κάθε Ζακυνθινό, να δίνει πνοή, ζωή και ύπαρξη στο τοπικό πρωτάθλημα!

Θα ήθελα να δω τις φάτσες όλων αυτών που δεν θα προβάλλονται πουθενά και κανένας στον δρόμο δεν θα τους αναγνωρίζει! Γίνομαι κακός; Δεν θέλουμε μετάλλια και βραβεία, θέλουμε την εκτίμηση και την αγάπη που μας αρμόζει αγαπητοί φίλοι!

Το ότι προχθές δεν μου δόθηκε ο λόγος στην Γενική συνέλευση το προσπερνώ! Για μένα ο Κώστας, ο Μπάμπης ο Σάκης ο Ντίνος, ο Λεωνίδας φίλοι μου είναι! Την επόμενη ημέρα κάθισα και έγραψα 2000 λέξεις με όλα αυτά που ειπώθηκαν στην Συνέλευση! Ξέρετε γιατί; γιατί ήθελα να μάθει ο κόσμος, ο αναγνώστης τι ακριβώς συνέβη, ήθελα την φωνή του Σταμάτη, του Παναγιώτη του Μπαμπη του Σάκη να φτάσει μέσα από τα κείμενα μου σε όλο τον πλανήτη!

Αλλώστε αυτή είναι Δημοκρατία! Δημοκρατία είναι όταν κάποιος θέλει κάτι να πει και θίγεται να μπορεί να μιλήσει φίλε πρόεδρε της ΕΠΣ Ζακύνθου! Δημοκρατία είναι να σηκώσω το χέρι μου να ζητήσω τον λόγο και να μου τον δώσετε! Ναι ξέρω δεν θέλατε να οξύνετε την κατάσταση!

Όμως ευτυχώς που έχω το βήμα μέσα από τα ΜΜΕ που υπηρετώ! Αυτό που ζητάω, που ζητάμε όλοι εμείς που ασχολούμαστε με το ρεπορτάζ είναι εκτίμηση, εκτίμηση της δουλειάς μας έστω με αυτά τα πενιχρά μέσα που έχουμε πλέον!

Η αλήθεια είναι ότι εκτός από τους απολογισμούς και τους προϋπολογισμούς η υποκρισία ψηφίστηκε ομόφωνα από το σώμα της Γενικής Συνέλευσης αφού για άλλη μια φορά το τοπικό ποδόσφαιρο βρήκε τον δρόμο του και ανέβηκε επίπεδο!

Δημήτρης Πέττας 

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.