Για το ζακυνθινό ποδόσφαιρο, για το ζακυνθινό-Γυναικείο ποδόσφαιρο η απόφαση της Ε.Ε. της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας με αριθμό 151/2022 είναι μια ιστορική στιγμή. Η Δόξα Πηγαδακίων ανέβηκε στην Α΄ Εθνική Γυναικών για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Ο ζακυνθινός σύλλογος που είχε προσφύγει κατά της ΕΠΟ στο Διαιτητικό Δικαστήριο, δικαιώθηκε και τώρα είναι έτοιμος να μπει στα μεγάλα σαλόνια της κατηγορίας. Η απόφαση της Ε.Ε. της ΕΠΟ είναι μια απόφαση σταθμός καθώς από την μία ανέβασε την ομάδα της Δόξας και από την άλλη έκοψε τον δρόμο στην ομάδα “Νέες Ατρομήτου” για την Α΄ Εθνική, αλλά ταυτόχρονα κράτησε την συγκεκριμένη ομάδα στη Β΄ Εθνική με τον εξής τρόπο! Να μην υποβιβαστεί καμιά ομάδα στην κατώτερη κατηγορία, με τον πρόεδρο της Επιτροπής του Γυναικείου Πρωταθλήματος Κυριάκο Φύτρα να υποβάλει την παραίτηση του καθώς ζητούσε και οι δυο ομάδες να παίξουν κανονικά στην Α’ Εθνική.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, άπαντες αισθάνονται δικαιωμένοι για τον αγώνα που έκαναν μέσα στο καλοκαίρι. Ο Ανδρέας Γκούσκος εμφανώς “πλημμυρισμένος” από έντονα συναισθήματα μίλησε στην αθλητική εκπομπή “EL CLASICO” για αυτή την μεγάλη ιστορική ημέρα του Σωματείου και αφού ευχαρίστησε τους πάντες, αφιέρωσε αυτή την άνοδο στον πατέρα του Νικόλα που έχει φύγει από την ζωή.

Τέλος ο κος Γκούσκος, συγκινημένος αλλά και χαρούμενος, έδωσε το στίγμα της επόμενης ημέρας με το εξής σύνθημα: “Τα καπνογόνα παίρνουνε φωτιά, τα τύμπανα βαράνε δυνατά, ομάδα γυναικών για σένα τραγουδώ, στη Ζάκυνθο αρχίζουμε χορό, στη Ζάκυνθο αρχίζουμε χορό και τραγουδάμε μόνο ένα σκοπό… Εκεί, εκεί στην Α΄ Εθνική, να ζήσουμε και τούτη την στιγμή”.

 Η απόφαση της ΕΕ της ΕΠΟ

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, κατά τη σημερινή της συνεδρίαση, έλαβε τις εξής αποφάσεις.

Κατόπιν και της υπ’ αριθ. 151/2022 απόφασης του Διαιτητικού Δικαστηρίου, η γυναικεία ομάδα του της Δόξας Πηγαδακίων προβιβάζεται στην Α΄ Κατηγορία του Πρωταθλήματος Γυναικών, ενώ η ομάδα των Νέων Ατρομήτου παραμένει στην Β΄ Κατηγορία. Κατόπιν τούτου, από τον 2ο όμιλο της Β΄ Κατηγορίας Γυναικών δεν υποβιβάζεται καμία ομάδα.

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.