Μια νέα ομάδα είναι ‘έτοιμη να κατέβει στο ζακυνθινό ποδόσφαιρο. Μια ομάδα που έρχεται να δημιουργήσει νέα δεδομένα, με την παρουσία της, αλλά και να ταράξει τα “λιμνάζοντα κατά τα αλλά νερά” του ποδοσφαίρου. Και όταν λέμε να ταράξει το εννοούμε αφού η συγκεκριμένη ομάδα έχει ένα όνομα που συγγενεύει αρκετά με το όνομα της μεγάλης ομάδας του νησιού μας τον ΑΠΣ Ζάκυνθος 1961 ακόμα και με τον παλιό ΑΠΣ Ζάκυνθος που αποχωρεί από το ποδόσφαιρο λόγω της χρέωσης του ΑΦΜ με αρκετά μεγάλο ποσό. Η νέα αυτή ομάδα θα λέγεται “ΑΠΣ Νέα Ζάκυνθος 1970” και είναι η ομάδα που την κατεβάζουν άτομα που μέχρι πρότινος ήταν στο διοικητικό σχήμα του ΑΠΣ Ζάκυνθος στην Β΄ κατηγορίας της ΕΠΣ Ζακύνθου.

Η συγκεκριμένη ομάδα (ΑΠΣ Ζάκυνθος) αγωνίστηκε προχθές την τελευταία φορά και παραδόθηκε στον Στέλιο Γούναρη. Η νέα ομάδα λοιπόν ” ΑΠΣ Νέα Ζάκυνθος 1970″  δημιουργήθηκε με σκοπό όλα αυτά τα παιδιά που ανήκουν στις Ακαδημίες του Σπύρου Φιορεντίνου και στην ομάδα του Απόλλωνα να βρουν “ποδοσφαιρική στέγη”. Οι παροικούντες στην Ιερουσαλήμ” γνωρίζουν ότι από την στιγμή που δημιουργήθηκε το θέμα με τον Στέλιο Γούναρη ο οποίος ζήτησε με εξώδικο στην διοργανώτρια η ομάδα του ΑΠΣ Ζάκυνθος να γυρίσει και πάλι στο παλιό της διοικητικό καθεστώς, οι άνθρωποι που έτρεχαν την ομάδα αποφάσισαν να δημιουργήσουν από την αρχή έναν ποδοσφαιρικό Σύλλογο που να έχει συγγενικό όνομα με την μεγάλη ομάδα του νησιού τον ΑΠΣ Ζάκυνθος 1961.

Έτσι λοιπόν με απόφαση του Ειρηνοδικείου Ζακύνθου αναγνωρίστηκε η ίδρυση του σωματείου με την συγκεκριμένη επωνυμία. Τις επόμενες ημέρες θα γίνουν γνωστό και το σήμα όπως και τα χρώματα της ομάδας. Σύμφωνα με πληροφορίες το σήμα θα έχει τον Απόλλωνα Δαφνοστεφανωμένο και το 1970 είναι η χρονολογία της συγχώνευσης του Απόλλωνα και του Αχιλλέα. Τα βασικά χρώματα της ομάδας θα είναι το κίτρινο με το μαύρο      

Aναλυτικά:

Με την υπ. αριθμ. 3/2019 διάταξη του Ειρηνοδικείου Ζακύνθου αναγνωρίσθηκε η ίδρυση σωματείου με την επωνυμία «ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΑ ΖΑΚΥΝΘΟΣ  1970» που εδρεύει στην πόλη της Ζακύνθου και εγκρίθηκε το  από 18-2-2019 καταστατικό του,  αποτελούμενο από τριάντα ένα (31) άρθρα και σκοπούς τους αναφερόμενους στο άρθρο δύο (2) αυτού, ήτοι η σύμμετρη και αρμονική ανάπτυξη των σωματικών και ψυχικών δυνάμεων και δεξιοτήτων των μελών και η δημιουργία ισχυρών και ηθικών χαρακτήρων καθώς και η ενίσχυση των αθλημάτων σε όλες τις μορφές και τις εκδηλώσεις κλπ.

Ζάκυνθος, 2-4-2019

Ο Πληρεξούσιος Δικηγόρος

Διονύσιος  Αντ. Χριστόφορος