Οι αιτήσεις για ειδική αθλητική αναγνώριση στην ΓΓΑ συνεχίζουν να καταφθάνουν σωρηδόν, μόνο που εδώ στη Ζάκυνθο τα πράγματα είναι διαφορετικά. Με μια πρόχειρη ματιά στην λίστα της Γ.Γ.Α διαπιστώνει κανείς ότι τα ζακυνθινά ερασιτεχνικά ποδοσφαιρικά σωματεία δεν έχουν υποβάλει αίτηση προς στο αρμόδιο γραφείο. Αυτό δείχνει το τεράστιο πρόβλημα που υπάρχει στο νησί. Το ζητούμενο φυσικά είναι πότε θα ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία και πότε επιτέλους τα σωματεία του νησιού μας θα εναρμονιστούν με τα νέα δεδομένα.

 Σύμφωνα με τον ν.4373/2016, ο οποίος προβλέπει τη δημιουργία Μητρώου Αθλητικών Φορέων, η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού θέτει για πρώτη φορά σε λειτουργία το «Μητρώο Αθλητικών Σωματείων», το οποίο αποτελεί την πρώτη επίσημη καταγραφή του συνόλου των Αθλητικών ερασιτεχνικών σωματείων που διαθέτουν την ειδική Αθλητική αναγνώριση.

Ως προπαρασκευαστικό στάδιο του καινοτόμου εγχειρήματος της δημιουργίας του Μητρώου Αθλητικών Φορέων, είναι η εγγραφή των ερασιτεχνικών Αθλητικών σωματείων που διαθέτουν την ειδική Αθλητική αναγνώριση στην ειδική πλατφόρμα προεγγραφής Αθλητικών σωματείων.

Με τον μοναδικό κωδικό μητρώου της ΓΓΑ κάθε Σωματείου, ο νόμιμος εκπρόσωπός του εισέρχεται στην πλατφόρμα και συμπληρώνει όλα τα απαραίτητα πεδία, τα οποία και αφορούν ενδεικτικά τις εξής ενότητες: Στοιχεία φορέα, Αθλητές, Αθλητικές Εγκαταστάσεις, Αθλητική Δραστηριότητα, Οικονομικά και Φορολογικά στοιχεία.

ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΑΙΤΗΣΗ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.