Μπροστά σε μια ιστορική στιγμή βρίσκονται 2 ομάδες που εκπροσωπούν το νησί της Ζακύνθου στην Γ΄ Εθνική. Καταστάρι και Τσιλιβή είναι αρκετά κοντά στο να συνενωθούν και να φτιάξουν μια πολύ δυνατή ομάδα. 

Αφουγκράζοντας την πραγματικότητα στο ελληνικό ποδόσφαιρο οι άνθρωποι των δύο ομάδων, άφησαν πίσω αυτά τα λίγα που ενδεχομένως τους χώριζαν και προχώρησαν λίγο παρακάτω… Και αυτό το παρακάτω είναι μια επικείμενη συμφωνία που αν ευοδωθεί θα τινάξει την μπάνγκα στον αέρα και θα αλλάξει τον ποδοσφαιρικό χάρτη του νησιού αλλά και της ευρύτερης περιοχής!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ,  εδώ και λίγες ημέρες περίπου άρχισαν οι δύο ομάδες να φτιάχνουν το ανάλογο κλίμα… Οι πρώτες επαφές, έφεραν και άλλες και έτσι οι συζητήσεις άρχισαν πλέον να γίνονται σε επίπεδο προέδρων. Το κλίμα από την αρχή ήταν θετικό και οι αρχικές τυχόν αμφιβολίες κάμφθηκαν όταν και οι δύο πλευρές διαπίστωσαν ότι έχουν κοινή γραμμή πλεύσης στα θέματα που αφορούν την λειτουργία μια ποδοσφαιρικής ομάδας.

Με λίγα λόγια η ταύτιση στην θεωρία του ποδοσφαίρου ήταν κάτι παραπάνω από το αναμενόμενο. Έτσι λοιπόν, με αφετηρία την δημιουργία μιας νέας ισχυρής ομάδας που θα θέσει τις βάσεις για να πρωταγωνιστήσει τα επόμενα χρόνια στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοδυτικής Ελλάδας, άρχισαν οι συζητήσεις των δύο πλευρών.

Ο Ισχυρός άνδρας του ΑΟΚ Αντώνης Ποταμίτης εδω και αρκετό καιρό είχε εκφράσει τη άποψη του ότι θα πρέπει οι δυνάμεις του ζακυνθινού ποδοσφαίρου να ενωθούν γιατί έτσι μόνο θα μπορέσουν να επιβιώσουν στη νέα εποχή της αναδιάρθρωσης του Ελληνικού Ποδοσφαίρου. Προφανώς βρήκε αυτό που έψαχνε και το βρήκε στην ομάδα του ΑΟ Τσιλιβή.

Πριν από λίγες ημέρες συνεδρίασε το διοικητικό Συμβούλιο του ΑΟ Τσιλιβή το οποίο συμφώνησε να προχωρήσουν οι συζητήσεις και οι επαφές με την άλλη πλευρά, εξουσιοδοτώντας τον πρόεδρο του Συλλόγου Αλέκο Σπίνο να συζητήσει εξ ονόματος του Συλλόγου με τον ισχυρό άνδρα του ΑΟ Κατασταρίου Αντώνη Ποταμίτη. Έτσι λοιπόν σε ένα άκρως θετικό κλίμα οι δύο πλευρές βρίσκονται πολύ κοντά στο να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να δημιουργήσουν κάτι δυνατό και ισχυρό που θα αντέξει στις προκλήσεις των καιρών.

Ο δρόμος αυτής της συνεργασίας, δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα καθώς υπάρχουν θέματα και μάλιστα σοβαρά που θα πρέπει να μπουν πάνω στο τραπέζι και να λυθούν. Το ποιά ομάδα από τις δύο θα κατέβει στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής δηλαδή ποιο ΑΦΜ ακόμα δεν έχει αποφασιστεί αν και οι πρώτες ενδείξεις μιλάνε για το ΑΦΜ του Τσιλιβή.

Επίσης ένα άλλο σοβαρό θέμα έχει να κάνει με την ονομασία της νέας αυτής ομάδας… Στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία δεν μπορεί να αλλάξει από την μια μέρα στην άλλη ονομασία ένας Σύλλογος, απαιτούνται νομικές γνώσεις, διεργασίες αλλά και απόφαση Γενικής Συνέλευσης και το κυριότερο… χρόνος. Όποια ομάδα επιλεγεί να αγωνιστεί στην Γ΄ Εθνική επί της ουσίας στην ΕΠΟ θα αγωνιστεί με το δικό της υπάρχον όνομα. Εκτός και προλάβουν οι άνθρωποι να το αλλάξουν πριν αρχίσει το πρωτάθλημα.

Οι πρώτες ανεπίσημες πληροφορίες αναφέρουν ότι η νέα ομάδα θα λέγεται Α.Ο.Κ.Τ. Ζακύνθου (Αθλητικός όμιλος Κατασταρίου-Τσιλιβή). Ένα άλλο σοβαρό ερώτημα είναι η ομάδα που θα αγωνιστεί στα τοπικά πρωταθλήματα πως θα ονομάζεται. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έρχονται όταν θα επέλθει η συμφωνία θα γίνει αναδιάρθρωση των διοικητικών Συμβουλίων και μέσα σε αυτά θα μπουν άνθρωποι και από τις δύο πλευρές που θα στελεχώσουν και θα τρέξουν τις δύο ομάδες.

Ο κος Ποταμίτης αυτές τις ημέρες βρίσκεται εκτός Ελλάδας. Πιθανόν να επιστέψει την ερχόμενη Τρίτη, την ίδια ημέρα ίσως υπάρξουν ακόμη και καθοριστικές συζητήσεις όπου ενδεχομένως να επισφραγιστεί και η συμφωνία. Μια συμφωνία που θα αλλάξει τον ποδοσφαιρικό χάρτη αφού μια από τις δύο ομάδες θα αποχωρήσει από το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής, αλλά θα δημιουργήσει αλλά δεδομένα πιο ισχυρά όσον αφορά το αγωνιστικό προφίλ στην Γ΄ Εθνική. Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφέρουμε ότι ο κος Ποταμίτης την ερχόμενη Κυριακή θα έχει επαφές με τα μέλη του διοικητικού Συμβουλίου του ΑΟΚ.

Η τεχνογνωσία,  η εμπειρία του Αντώνη Ποταμίτη αλλά και η οικονομική του επιφάνεια διασφαλίζουν πλήρως αυτή την πλευρά, άλλωστε και ο ίδιος το απέδειξε πέρυσι με την πορεία του ΑΟΚ στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής. Από την άλλη πλευρά υπάρχει η δίψα, η εμπειρία αλλά και την πληθώρα των ανθρώπων του ΑΟ Τσιλιβή που με τον Α΄ η Β΄ λόγο θα βοηθήσουν από όποιο πόστο τους ζητηθεί αυτή τη νέα προσπάθεια.

Συνοψίζοντας όλα τα παραπάνω διαπιστώνουμε ότι το νησί της Ζακύνθου, το ποδοσφαιρικό νησί,  βρίσκεται σε μια κοσμογονία γεγονότων που θα αλλάξουν πάρα πολλά πράγματα και θα θέσουν νέους κανόνες εντός και εκτός νησιού και ίσως επηρεάσουν (θετικά η αρνητικά) την ομάδα της Ζακύνθου η οποία παρακολουθεί τα γεγονότα διακριτικά.     

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.