Ο πρόεδρος της Super League 2-Football League Λεωνίδας Λεουτσάκος μίλησε στην ΕΡΤ Σερρών για τις τελευταίες εξελίξεις.

Οι δηλώσεις του Λεωνίδα Λεουτσάκου:

«Το πρωτεύον είναι η υγεία. Συμπάσχουμε στις οικογένειες των θυμάτων και σε αυτούς που δίνουν μάχη στις εντατικές για να κερδίσουν τη μάχη. Θεωρώ ότι είναι δύσκολο. Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι θα μπει ξανά η χώρα μας σε αυτή την πολύ δύσκολη διαδικασία. Βλέπουμε ότι τα νοσοκομεία της χώρας δίνουν πραγματική μάχη. Μακάρι να βοηθήσουν κι άλλοι, ώστε να τελειώσει όσο πιο ανώδυνα γίνεται αυτό το μαρτύριο».

Για τους αρνητές του κορονοϊού και για την περιπέτεια που είχε περάσει ο ίδιος:

«Είχα κι εγώ μια περιπέτεια, αλλά αυτό το παραμύθι που λένε ότι δεν υπάρχει κορονοϊός έχει εξαλειφθεί εντελώς. Είναι ένας πόλεμος. Πρέπει να σεβαστούμε τις οδηγίες των γιατρών και των ειδικών και να συμμορφωθούμε κι εμείς για να γλιτώσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται. Αν δεν συμμορφωθούμε δεν πρόκειται να γλιτώσουμε με τίποτα. Ο κάθε ένας πρέπει να σκεφτεί και τον διπλανό του».

Για τις δυσκολίες στον κλάδο των εργαζομένων στις SL2, FL:

«Είναι ένας κλάδος που τον έχει χτυπήσει η πανδημία περισσότερο από οκτώ μήνες. Θεωρούμε ότι υπάρχει μια διαφορετικότητα. Δεν μπορεί να παίζει η SL1 και να λέμε ότι δεν κολλάει και να μην παίζει η SL2 και να λέμε ότι κολλάει. Είναι αφύσικο. Δεν γίνεται σε όλα τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα η β’ κατηγορία να παίζει και εδώ όχι. Είναι σε ανοικτό χώρο και άπαντες ελέγχονται. Δεν υπάρχει θέμα διασποράς. Τηρούν το υγειονομικό πρωτόκολλο».

Για τη δήλωση Μαυρωτά ότι αν είχε ξεκινήσει το πρωτάθλημα δεν θα το διέκοπταν οι ειδικοί:

«Θα μπορούσε να δώσει και μία λύση να υπογράφαμε πιο μπροστά με το κρατικό κανάλι. Να βρίσκονταν οι παροχές από τους εκάστοτε υφυπουργούς αθλητισμού, ώστε να ξεκινούσε το πρωτάθλημα τον Σεπτέμβριο και όχι να παλεύουμε κάθε χρόνο και να λέμε ότι ψάχνουμε να βρούμε χορηγίες μετά τον Νοέμβριο.

Προφανώς ο κύριος Μαυρωτάς δεν ήξερε ότι πριν ένα μήνα τελείωσε δικαστήριο από ομάδα που είχε προσφύγει. Ακούω κάποιους να λένε ότι δεν είχαμε ξεκινήσει, αλλά τα τελευταία δικαστήρια τελείωσαν πριν ένα μήνα. Η πολιτική ηγεσία δεν ξεκαθάριζε το τοπίο με την αναδιάρθρωση. Είχαμε βρει τον περίφημο νόμο που έλεγε να το αναλάβει η διοργανώτρια, αλλά η διοργανώτρια δεν είχε αναλάβει κάτι.

Οι αναδιαρθρώσεις γίνονται με υπουργική απόφαση. Φτάσαμε εδώ που φτάσαμε και δεν καταλαβαίνω γιατί συζητάμε συνέχεια. Δεν έχω δει μια υπεύθυνη στάση. Αν είχαμε ξεκινήσει δεν θα μας σταματούσαν; Γιατί δεν μας αφήνουν να ξεκινήσουμε τότε; Έχουμε συνέχεια επαφή με τη ΓΓΑ».

Υπάρχει κάτι νεότερο; Θα κάνετε παράσταση στους λοιμωξιολόγους;

«Έγινε μια τηλεδιάσκεψη μεταξύ του κυρίου Μπουτσικάρη, του κυρίου Γραμμένου και κάποιων παραγόντων να κινηθούμε όλοι μαζί να ξεκινήσει άμεσα η Super League 2. Είναι αλληλένδετη με τη Super League 1. Υπάρχουν μπαράζ, ημερομηνίες σχετικές για να τελειώσουμε, το Κύπελλο. Έχουν γίνει κάποια τηλέφωνα, κάποιες παρεμβάσεις. Θεωρώ θα παίξουν μεγάλο ρόλο τα κρούσματα. Αναμένουμε μέρα με τη μέρα και ώρα με την ώρα να μας ειδοποιήσουν.

Την Παρασκευή δεν συζητήθηκε το θέμα μας, γιατί υπήρχε μεγάλη έξαρση από τους επιδημιολόγους. Εξαρτώμαστε από την απόφασή τους και από το ύψος των κρουσμάτων».

Θα γίνει τηλεδιάσκεψη με το Υπουργείο Υγείας;

«Προς το παρόν δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Ούτε οι επιδημιολόγοι βλέπουν συγκεκριμένους ανθρώπους, ούτε το Υπουργείο Υγείας. Δίνουν μία μάχη και είναι πολύ δύσκολο να μπουν σε αυτή τη διαδικασία. Μιλάμε με κάποιους πολιτειακούς παράγοντες, οι οποίοι μας διαβεβαιώνουν ότι κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να ξεκινήσει σε πρώτη φάση η Super League 2 και μετά η Football League».

Με ποιους μιλάτε;

«Είχαμε μιλήσει με τον κύριο Χαρδαλιά πριν μία εβδομάδα, με τον γενικό γραμματέα τον κύριο Πρεζεράκο και με τον κύριο Γεραπετρίτη».

Ο κύριος Γεραπετρίτης τι σας είπε;

«Γίνονται προσπάθειες στην κατεύθυνση να μπορούμε κάποια στιγμή να ξεκινήσουμε. Όλα εξαρτώνται από την πανδημία. Χθες είχαμε μία μείωση, αλλά υπάρχουν πολλοί θάνατοι. Παίζουν πολλά ρόλο. Το ποδόσφαιρο αγγίζει όλες τις περιφέρειες. Το παράδοξο είναι ότι παίζει η Super League 1. Οι ομάδες απομονώνουν τα κρούσματα. Έχουν πάρει τα κατάλληλα μέτρα. Θέλουμε να ξεκινήσουμε κι εμείς, δεν ζητάμε κάτι παράλογο. Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον κορονοϊό».

Για το αίτημα ομαδικών προπονήσεων:

«Θεωρώ ότι το εξετάζουν. Οι ομάδες πρέπει να ξεκινήσουν και σε πρώτη φάση η Super League 2 και μετά η Football League. Θα υπάρχει ντόμινο. Υπάρχουν 3.000 οικογένειες και υπάρχουν και τα θέματα υγιεινής. Πάμε σε ψυχολογικά θέματα μετά. Είναι έξι παιχνίδια και στο κάθε παιχνίδι θα υπάρχουν 40-50 άτομα σε ανοικτό χώρο με αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο. Δεν γίνεται να παίζει όλη η Ευρώπη και εμείς όχι».

Ενδέχεται να τροποποιηθεί η προκήρυξη;

«Δεν το ξέρουμε. Αναμένουμε την ημερομηνία εκκίνησης. Ανάλογα θα το δούμε αυτό. Τα εξετάζουμε όλα. Παίζει μεγάλο ρόλο η ημερομηνία εκκίνησης».

Μπορείτε να προβλέψετε;

«Κάθε μέρα είμαστε σε τηλεφωνική επικοινωνία και πιέζουμε. Προσπαθούμε όπου μπορούμε να φτάσουμε. Είδατε ότι μας συμπαραστάθηκαν οι ομάδες και οι ποδοσφαιριστές της Super League 1. Όλος ο κόσμος θεωρεί ότι υπάρχει μια αδικία και πρέπει να ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Θέλουμε βάσει των υγειονομικών πρωτοκόλλων να μπούμε κι εμείς στο χορτάρι».

mikriliga.com

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.