Πληθαίνουν τα σύννεφα γύρω από την Ελλάδα, καθώς σε Αλβανία, Βόρεια Μακεδονία και Τουρκία φαίνεται να εμμένουν στις προκλήσεις και τις ανιστόρητες διεκδικήσεις σε βάρος της χώρας μας, με την ελληνική πολιτική ηγεσία να εκπλήσσεται… συνεχώς και να απαντά αποκλειστικά μόνο με δηλώσεις.

Τα σενάρια, που πετούν σαν κουρελόχαρτο στα σκουπίδια το Διεθνές Δίκαιο, υπάρχουν και σε βάθος χρόνου απειλούν την εδαφική μας ακεραιότητα.

Στα αντισερβικά αλβανικά και κροατικά συνθήματα στον αγώνα της Αλβανίας με την Κροατία απάντησε η Σερβία, ζητώντας την τιμωρία τους, αλλά το ίδιο επαναλήφθηκε και στον αγώνα της Ιταλίας με την Αλβανία με διαφορετικό περιεχόμενο.

Οπαδοί της δεύτερης χώρας ανήρτησαν χάρτη, στον οποίο απεικονίζεται η Μεγάλη Αλβανία και που περιλαμβάνει… την Κέρκυρα, τα Γρεβενά, τα Γιάννενα και άλλα ελληνικά εδάφη… Και μην μας πει ο κ. Γεραπετρίτης πως στα γήπεδα δεν ασκείται πολιτική, γιατί αντίστοιχο χάρτη είχε αναρτήσει στο Facebook, με τίτλο «Ο Νοέμβριος των εορτών. Κολόνια», ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα. Σε αυτόν προβάλλονταν φωτογραφίες από την παρέλαση μαθητών με εθνικές σημαίες και ενδυμασίες (εθνική εορτή στις 28 Νοεμβρίου), ανάμεσα στις οποίες φιγουράριζε και μια από έκθεση ζωγραφικής στην πλατεία μπροστά από το Δημαρχείο της πόλης Ερσέκα, όπου απεικονιζόταν η «Μεγάλη Αλβανία» με την ελληνική Ήπειρο εντός της.

Μετά το περιστατικό, στον πρόσφατο αγώνα της Ιταλίας με την Αλβανία, κανείς από την ελληνική πολιτική ή αθλητική ηγεσία δεν αντέδρασε ούτε καν με μια δήλωση. Απόντες υπουργείο Εξωτερικών, ΕΠΟ όπως και η UEFΑ.

Ο μεγάλος χάρτης της Αλβανίας, η “γαλάζια” πατρίδα του Ερντογάν και η… Μακεδονία συνιστούν απειλή για το Διεθνές Δίκαιο, και πρόκειται για μακροχρόνιους στόχους, τους οποίους προωθούν συστηματικά και με τη συμβολή άλλων χωρών ή μορφωμάτων όπως του ψευδοκράτους του Κοσόβου (που ασπάστηκε μεγαλοπρεπώς τον αλβανικό χάρτη).

Και δεν είναι οι όποιες σπασμωδικές κινήσεις της εγχώριας πολιτικής ελίτ (όπως της κας Μπακογιάννη) αλλά το γεγονός πως η ελληνική αφωνία και απραξία συνιστούν “έγκλημα” και ενθαρρύνουν τις αλυτρωτικές σκέψεις των γειτόνων.

ΠΗΓΗ: iapopsi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.