Δύο από τα θέματα που αφορούν στο ποδόσφαιρο και θα κληθεί να αντιμετωπίσει άμεσα ο νέος υπεύθυνος για τον αθλητισμό υπουργός, Ι. Οικονόμου, είναι το μητρώο αθλητικών σωματείων και η επαγγελματική διαιτησία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του SoccerPlus, ο Οικονόμου προτίθεται να διατηρήσει το μητρώο αθλητικών σωματείων και τις ποινές που προβλέπονται για όσα σωματεία δεν πληρούν τις προϋποθέσεις του νόμου, ωστόσο, θα είναι διαλλακτικός σε παρατάσεις εφόσον του ζητηθούν.

Είναι, ωστόσο, άγνωστο αν η ΕΠΟ, μετά από μια χαμένη μάχη, επαναφέρει το θέμα του μητρώου, ως προς τις κυρώσεις στα σωματεία, πριν την έναρξη των πρωταθλημάτων, όπως είχε ειπωθεί ότι θα κάνει στη ΓΣ του περασμένου Νοεμβρίου.

Το δεύτερο θέμα είναι η επαγγελματική διαιτησία. Η ηγεσία της Super League θεωρώντας ότι από την πλευρά της ΕΠΟ υπάρχει απροθυμία, θα στραφεί στον Οικονόμου ζητώντας του να προχωρήσει άμεσα στην έκδοση υπουργικής απόφασης για τη λειτουργία της (της επαγγελαμτικής διαιτησίας).Ο Οικονόμου φέρεται να είναι κατ’ αρχήν θετικός, ωστόσο επειδή το θέμα της διαιτησίας είναι ευαίσθητο θα επιχειρήσει να πάρει τη σύμφωνα γνώμη των FIFA/UEFA…

Πηγή: https://soccerplus.gr

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.